Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am o problema de rezolvat si se pot castiga bani buni!

Vizitator extrememachine

Postări Recomandate

Vizitator extrememachine

Sa nu o lungesc. Apare urmatoarea problema : trebuie realizat un sistem software+harware care sa lege intre ele niste supape actionate electric care pot avea mai mult ipostaze: deschis, inchis si eventual o variatie de presiune in supapa si chiar setarea unui delay de deschidere/inchidere. Repet supapele sunt actionate electric deci trebuie sa primesca un impuls electric pentru a se dechide/inchide, lucru care va trebui sa se realizeze prin soft. Acum mai este nevoie si de ceva bucata electronist care sa se ocupe de partea de interfata hardware intre supape si calculator. cred ca este nevoie daca nu gresesc si de ceva cod masina. Treaba este serioasa dar se si cere seriozitate. Se plateste foarte bine asa ca cei interesati si experimentati sa dea un mail cu nr de tel la [email protected] si ii contactez eu. Daca aveti idee cum se poate realiza acest lucru scrieti si voi aici, mai ales cai care au avut parte de asa ceva in "cariera" si mai mult ca sigur ca iese ceva. Repet : se plateste f. bine (asa consider eu) pentru o treaba de 2-3 luni (daca este priceput poate sa termine si intr-o saptamana, plata este aceeasi). Nu stiu daca m-am facut inteles dar daca aveti alte intrebari ca sa va lamuriti, puneti mana ca nu aveti ce pierde.

P.s sunt nou aici si nu stiu daca am nimerit forumul, sper sa nu va suparati ca mai postez si la alte rubrice. Daca gresesc imi cer scuze dar am nevoie rapid de ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

4

• Metallman

2

• niq_ro

1

• ciombe

1

Top autori în acest subiect

trebuie realizat un sistem software+harware care sa lege intre ele niste supape actionate electric care pot avea mai mult ipostaze: deschis, inchis si eventual o variatie de presiune in supapa si chiar setarea unui delay de deschidere/inchidere. Repet supapele sunt actionate electric deci trebuie sa primesca un impuls electric pentru a se dechide/inchide, lucru care va trebui sa se realizeze prin soft.

daca ar fi doar problema inchis/deschis poti folosi placa adaptoare de pe portul paralel .. poti comanda 8 supape :wink:

trebuie sa ne dai mai multe detalii despre procesul tehnologic, e vreo ordine de deschidere, restrictii, etc

cred ca este nevoie daca nu gresesc si de ceva cod masina.

nu neaparat.. merge si in C, Pascal, Basic si sunt si softuri sub Windows

P.s sunt nou aici si nu stiu daca am nimerit forumul, sper sa nu va suparati ca mai postez si la alte rubrice. Daca gresesc imi cer scuze dar am nevoie rapid de ajutor.

le-am sters pe celelalte, e mai bine sa ti se raspunda intr-un singur loc... il pun ca important :wink:

Link spre comentariu
Vizitator berti

extrememachine, eu iti recomand sa mergi la o firma integratoare de sisteme de automatizari...Ce vrei sa faci tu, se poate face extrem de simplu cu un programator digital (ex. Zelio de la Schneider Electric costa cam 120€), care face toate chestiile astea fara un calculator, care oricum se poate bloca oricand datorita Windows-ului. :evil: Si nu cred ca la niste supape iti permiti sa se blocheze sistemu asa fara nici un motiv...

Link spre comentariu
Vizitator peppo

Din cunostintele mele de automatizari ... berti are drepate, pentru ce vrei tu sa faci nu prea ai voie sa folosesti un calculator (in cel mai fericit caz un calculator de proces sau unul industrial...dar astea costa). Cel mai simplu si stabil (daca faci softul bine ) eeste cu microcontroler (sau daca dispui de finante .. un automat programabil). daca vrei, da mai multe detalii despre problema ... mai exact ce se cere .

Link spre comentariu

Ma bag eu ! :d Cred ca pot sa-ti fac ce ai nevoie daca am inteles bine despre ce este vorba ! Partea de comanda se poate face cu un microcontroler si cu softul adecvat.Partea de interfata cu supapele se poate face fara probleme daca stim cum se alimenteaza,tensiune,curent,etc. :idea:

Deci trebuie pusa pe hirtie problema cu toate detaliile ca sa stim ce proiectam.

Don Mario 8)

[email protected]

0722334775

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Dupa cum se stie, singurul sistem de operare functionabil 99,9% care nu se blocheaza este linuxul.Am acasa un server linux Slackware de 4(patru) ani si nu a fost scos niciodata din functiune.I-am dat doar cam odata pe an reboot pentru ca am updatat kernel-ul.Deci daca e nevoie, iti pot face softul sub linux...Windows nu recomand nici de-ar fii singura varianta posibila.In plus, sub linux, poti accesa acele "supape", daca e nevoie, si de la distanta... chiar de-ai fii in china.(si sub win se poate dar nu recomand).Daca ai nevoie de mine... fac softul free.La windows nu ma bag ptr. ca-l urasc atat pe bill gates cat si software-ul lui maret numit "windows".

Link spre comentariu

sub linux, poti accesa acele "supape", daca e nevoie, si de la distanta... chiar de-ai fii in china

Si picul are stiva TCP/IP. :) Nota de aplicatie e in site la Microchip.

server linux Slackware de 4(patru) ani si nu a fost scos niciodata din functiune

Si picul are watch dog care il scoate din vrie daca e cazul.Iar consumurile intre un pic si un computer sunt ca de la Braila la Oradea.Din pacate comentariul e doar asa, de pe gard, ptr ca nu-l ajuta cu nimic pe om. Extreme, daca ai rezolvat-o, zi-ne ca sa nu ne mai agitam.Cirip
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Iar consumurile intre un pic si un computer sunt ca de la Braila la Oradea.

Consumurile?La ce consumuri te referi?Nu cred ca ar fii nici un consum.Eu am pus linuxul ca interfata de comanda pentru pic.Pe pc era vorba de o interfata grafica(de ex. in Gnome) de comanda pe care sa poti vizualiza grafice, deschideri/inchideri, loguri...etc.Se pot face baze de date de accesare, securizare, conturi de acces si alte o gramada de chitibusuri...Consumul?Ce cunsum?Unde e?Sincer, chiar nu inteleg la ce te referi prin "consum".
Link spre comentariu

Ma refer la consumul de electricitate.Daca ceva se poate face cu un PIC, eu as opta ptr PIC fata de varianta de a tine un PC zi si noapte in priza. La asta ma refeream cand ziceam de consum. Consumul de energie electrica necesar ptr a da comenzile necesare supapelor sau ce sunt alea.Cirip

Link spre comentariu

Si eu as opta pentru PIC, sau pentru orice alt sistem cu un microcontroller prapadit cu 8 biti, si asta nu doar din motive de consum. Daca vrei sa fie ceva sigur incearca sa pastrezi sistemul cat mai simplu cu putinta. Nu numai ca va fi mai usor de intretinut dupa aceea, dar vei elimina si o groaza de surse de ori. Ia un PC care ruleaza Linux, Windows, OS/2, chiar QNX. In mod clar o sa gasesti bug-uri in oricare din sistemele astea. De ce? Pur si simplu sunt prea mari si prea complexe. Auzisem intr-o perioada ca armata Statelor Unite foloseste procesoare 486, ce-i drept la frecvente foarte mari, pentru ca i-au putut demonstra matematic functionarea corecta, lucru pe care nu reusisera sa-l faca pentru Pentium. Daca aplicatia ta e suficient de complexa incat sa ai cu adevarat nevoie de un sistem de operare (eu inca nu am dat peste asa ceva) tine cont de faptul ca exista si alte sisteme de operare. Mai mici, mai eficiente, unele chiar certificabile pentru aplicatii critice (vezi de exemplu uC/OS). Solutii sunt. Eu nu as implementa niciodata o aplicatie critica pe un PC daca ea ar putea fi implementata intr-un microcontroller. Sigur ca as trage o seriala sau ceva asemanator de la microcontroller catre PC ca sa prelucrez cumva datele, dar numai sa le prelucrez. Nimic mai mult. Remember the KISS principle! :wink:

Link spre comentariu

Auzisem intr-o perioada ca armata Statelor Unite foloseste procesoare 486

In acelasi spirit, stiu pe cineva care lucreaza la o firma mare (nu dau nume aici), care se ocupa de proiectare de telecomenzi feroviare. Baietii inca folosesc 8080, spre disperarea celor care lucreaza acolo. Disperarea provine din faptul ca daca isi pierd locul de munca, nu-i mai angajeaza nici Sfantu' Sisoie cu 8080 la CV. Motivul ptr care se mentine 8080-ul este maturitatea si lipsa de buguri a aplicatiilor. Siguranta feroviara este un element f important.Cirip
Link spre comentariu

Auzisem intr-o perioada ca armata Statelor Unite foloseste procesoare 486

In acelasi spirit, stiu pe cineva care lucreaza la o firma mare (nu dau nume aici), care se ocupa de proiectare de telecomenzi feroviare. Baietii inca folosesc 8080, spre disperarea celor care lucreaza acolo. Disperarea provine din faptul ca daca isi pierd locul de munca, nu-i mai angajeaza nici Sfantu' Sisoie cu 8080 la CV. Motivul ptr care se mentine 8080-ul este maturitatea si lipsa de buguri a aplicatiilor. Siguranta feroviara este un element f important.Ciripedit: a doua postare a fost din cauza ca nu-mi incarca pagina si am dat refresh. Vasile, te rog, sterge al doilea posting (adica asta) cand ai un pic de ragaz. Multumesc.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Debug

Si eu sunt de acord ca nu este neaparat necesar sa folosesti un calculator ca sa obti niste impulsuri pentru inchiderea si deschiderea unor supape ... este destul un circuit cu un generator de impulsuri si integrate cu porti logice pe care le poti combina in functie de cum vrei sa-ti deschida sau sa-ti inchida supapele. Din generatorul de impulsuri poti seta delay-ul de deschidere/inchidere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări