Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensatoare rusesti

Badman

Postări Recomandate

Ca o curiozitate, ungurii au trecut prin anii 50-60 pe unii cond Remix cu hîrtie, valoarea de maxim 16kHz semnal dinte de fierăstrău.

Aia erau condesatori cu hartie uleiata de curent mare , dedicati pentru cuplajul cu bobina de deflexie sau la modelele mai noi pentru filtrarare tensiunilor recuperate , sper sa-mi amintesc corect . . Orice alt tip de condesator crapa linistit , datorita variatiei curentului prin bobina pe ritm de dinte de fierastrau . Orice depanator TV stia asta .Alte contraexemple la teoria ta nu mai ai ? :rade: :rade: :rade: :rade: :rade:
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

11

• Badman

8

• Terry34

5

• simson

5

Top autori în acest subiect

O să primeşti destule, toată lumea are aşa ceva prin amplifuri, e suficient să privească la ei şi să simtă sunetul cum se schimbă.Serios vorbind, fiind NOS arată şi probabil funcţionează bine, dar nu sînt mulţi care să le cunoască în detaliu. Seria lor ar putea spune mai multe, au început şi ruşii să scoată materiale despre ce se producea înainte.Un dezavantaj e gabaritul mare şi necesitatea prinderii de şasiu sau de placă.Am nişte sărăcii Jensen mai vechi, am să le desfac şi să bag mkt-uri în interior, păstrez doar aspectul.

Link spre comentariu

Condensatorii PIO in general, mai ales cei rusesti vechi sunt dezastruosi, groaznici si creeaza numai probleme.

Din seria de condensatori rusesti buni, alege condensatorii cu mica (sunt extrem de buni, bat cam tot ce poti cumpara acuma), se gasesc modele vechi (normal, militari) de capacitati de ordinul sutelor de nF la preturi rezonabile. Cam tot acest gabarit il au dar sunt chiar foarte buni. Daca chiar esti interesat pot sa fac niste poze cu condensatori rusesti cu mica de capacitati in jur de 100-200nF.

Rusii au niste cariere de mica de o calitate formidabila. Multe firme care fac condensatori cu mica aduc mica din Rusia.

O scurta documentare: http://ro.wikipedia.org/wiki/Mic%C4%83

Link spre comentariu
  • Administratori

M-am uitat si eu la aia cu mica, sunt mari si nu au nici urechi de prindere ca cei din pozele lui terry. Din cauza gabaritului cred ca trebuie prinsi iar asta e chin mare. Totusi sunt interesanti, am sa cumpar cativa dupa ce ma hotarasc ce amplif fac.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Din seria de condensatori rusesti buni, alege condensatorii cu mica (sunt extrem de buni, bat cam tot ce poti cumpara acuma), se gasesc modele vechi (normal, militari) de capacitati de ordinul sutelor de nF la preturi rezonabile. Cam tot acest gabarit il au dar sunt chiar foarte buni. Daca chiar esti interesat pot sa fac niste poze cu condensatori rusesti cu mica de capacitati in jur de 100-200nF.

I-am masurat...dupa 43-44 de ani de la fabricatie au EXACT valoarea inscrisa pe ei!!!

Posted Image

Posted Image

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

La materialul folosit şi la toleranţa de fabricaţie e normal, şi peste 1 mileniu tot valoarea aia o vor avea, dacă nu se corodează carcasa. Spre deosebire de alte cond, mult lăudate audiofilistic.

Zici că-s făcute ptr metrologie.

Link spre comentariu

Unii sunt invidiosi pe profitul vanzatorilor de condesatoare rusesti de inalta calitate ce folosesc tehnologia bazata pe  hartie si ulei .

Altii , au construit surse cu asa ceva , ca la ei " are balta peste " !

Posted Image

Stiati ca : In Dicționarul universal al limbei române, ediția a VI-a, autor Lazăr Șăineanu, Editura „Scrisul românesc” S.A., anul apariției 1929, pentru termenul folosit este urmatoarea definitie: La Greci, idiot desemna pe omul din popor (în opozițiune cu omul public și cu magistratul), de unde cel lipsit de învățătură sau și a cărui minte nu s’a desvoltat  ?

Editat de Victor
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări