Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensatoare rusesti

Badman

Postări Recomandate

Frecventele trec ca prin branza.DA este super.Asa trebuie sa fie un bun condensator si sa opreasca CC.Iata d-nu @Zal fara sa vrei ai dat un argument in favoarea cond.oil paper.Aici nu avem treaba cu miturile de pe net si cu electrolitice.Acum dintr-un sut fara aparate la indemana un mare avantaj:condensatoarele OP sant inchise ermetic in cutiuta metalica din Fe care este un ecran ideal si o face imun la orice campuri magnetice,electrice.Iar ref la toleranta:pot dovedi cu capacimetru si foto cotrariul la 1, 3, 10 buc daca doriti serios.Dar eu banuiesc ca dvs. aveti o idee preconceputa si nici o demonstratie nu va poate schimba parerea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

11

• Badman

8

• Terry34

5

• simson

5

Top autori în acest subiect

Şi eu pot dovedi alte chestii, dar nu văd rostul disputei. Am scris ''frecvenţele'', aşa cum se exprimă unii audiofili, iar referitor la carcasă, doar unii moderni o au din Al, alţii din bachelită, iar alţii din carton, răşină sau forma e dată prin turnare în zmoală. Carcasă metalică din oţel o au cei industriali cu ulei (mai mult decît al celorlalţi), uneori are şi supapă. Rolul carcasei e să-l apere de agresiuni fizice, nu să-l ecraneze, căci comprimarea bobinajului e fatală. Iar căpăcirea şi ermetizarea acelei carcase lasă loc de defecte ulterioare, exact ca şi la cei electrolitici.Cum am spus, cine vrea să-i folosească e liber, nu există argumente contra ptr un fan.

Link spre comentariu

Extras de pe situl http://sound.au.com/tcaas/index.htm unde se discuta printre altele despre "The JLH Class-A Amplifier":

Later, I replaced the Mcap 470nF with a paper-in-oil 470nF. This sounds very different, smooth, warm and open with much more textural detail and firmness in the bass.

None of the plastic types I have tried has approached the naturalness and openness of the paper-in-oil, particularly in the treble, and any shortcomings are easily forgiven in light of considerable improvements elsewhere. This simple modification has since proved to be one of the most effective. I have also tried a polystyrene type (333nF) which sounds more detailed and focussed than anything else tried previously, though there is a tendency to sound a little "squeaky" on occasions (placing a small paper-in-oil capacitor across it improves this considerably), nevertheless I prefer this to most polypropylene types, many of which sound hard and slightly blurred to me.

Link spre comentariu

Cred ca stiu, posibil sa aiba doar un alt sistem de notare, iar submultiplul milifarad nu este utilizat in notarile valorilor. Asa au ajuns sa foloseasca in loc de "µ" pe "u" sau "m". E un fel "monseur" se scrie, "monseur" se citeste...si scriu mfd, prescurtarea de la microfarad. Miu, adica "µ" e o necunoscuta pt ei... :rade: Parerea mea, daca gresesc, va rog sa ma corectati.

Link spre comentariu

Tin sa mentionez ca nu stapanesc limba engleza la perfectie, de aceea va rog sa iertati posibilele mici greseli de traducere. Daca altcineva se pricepe sa traduca mai bine e liber sa o faca. Traducerea:

"Mai tarziu, am inlocuit condensatorul Mcap de 470 nF cu unul cu hartie uleiata de 470 nF. Cu acesta suna foarte diferit, lin, cald si deschis cu mai multe detalii texturale si fermitate in bas. Nici unul din tipurile de plastic pe care le-am incercat nu s-a apropiat de naturaletea si deschiderea celui cu hartie uleiata, mai ales in zona sunetelor de frecventa inalta si orice dezavantaj este trecut usor cu vederea luand in considerare imbunatatirile semnificative aduse. Aceasta simpla modificare s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente. Am incercat de asemenea si unul cu polistiren de 333 nF, care a sunat mai detaliat si concentrat decat orice altceva am mai incercat pana atunci, desi exista o tendinta de a suna un pic "scârțâit" cateodata (plasarea unui mic condensator cu hartie uleiata in paralel cu acesta aducea imbunatatiri considerabile) :) , cu toate acestea eu le prefer pe cele cu hartie uleiata decat pe cele cu polipropilena, multe dintre acestea sunand dur si usor neclar pentru mine."

Link spre comentariu

concluzie:cumparati cateva seturi de condensatoare si puneti numai pe aceia care va satisfac urechile audiofile...e chestie de gust :sparge: au as vrea sa stiu care condensatori nepolarizati folositi in audio sunt mai calitativi din punct de vedere al tolerantei, tensiunilor si constructiei lui.

Link spre comentariu

Eu am gasit urmatorul text:

Input capacitor.

The cheap polycarbonate(?) 1uF input capacitor was replaced with a 470nF Mcap "Audiophile" polypropylene type. This led to an improvement in both bass firmness and in detail, treble sounded less bright. Later, I replaced the Mcap 470nF with Audio Note paper-in-oil 470nF. This sounds very different, smooth, warm and open with much more textural detail and firmness in the bass. There is some loss of focus when compared with the better plastic types and the positioning of instruments within the stage is not as precise as it could be, however none of the plastic types I have tried has approached the naturalness and openness of the paper-in-oil, particularly in the treble, and any shortcomings are easily forgiven in light of considerable improvements elsewhere. This simple modification has since proved to be one of the most effective. I have also tried a polystyrene type (333nF) which sounds more detailed and focussed than anything else tried previously, though there is a tendency to sound a little "squeaky" on occasions (placing a small paper-in-oil capacitor across it improves this considerably), nevertheless I prefer this to most polypropylene types, many of which sound hard and slightly blurred to me.

Deci nu l-a inlocuit cu orice condensator PIO (cei mai ieftini sunt PIO rusesti dar nu cred ca "presteaza" la fel).

http://sound.au.com/tcaas/jlhupdate.htm unde scrie:

The Amplifier

Input capacitor.

Link spre comentariu

E adevarat ca am neglijat firma. Nu mi s-a parut importanta. :rade: M-am uitat acum la ei pe site si un condensator pio de 470 nF costa 40 lire sterline. :nebunrau:

Link spre comentariu

Toţi tembelii audiofili de pe net înlocuiesc ba condensatorii de trecere, ba lămpile, ba partea de redresare... în orice amplif le pică în mîini şi apoi au impresii şi orgasme auditive. Nici unul nu cunoaşte electronică, nu vor să înveţe şi nu vor fi mulţumiţi niciodată de un rezultat, asta e boala lor.

În cazul cond de trecere întotdeauna pun valori diverse, numai ce a fost în schemă nu şi se miră cum se schimbă sunetul.

În textul de mai sus, schimbă cond de la intrare de 1uF cu unul avînd jumate din capacitate şi culmea i se pare basul mai voios. Apoi pune unul de 30 de ori mai mic, de 33nF (ptr cine nu cunoaşte 333 înseamnă 33.000pF), deci taie rău joasele. Evident că acesta şuntat cu un cond cu hîrtie igienică, care scapă tot prin el, curba audio şi-a mai revenit. E noaptea minţii, misticism audio. :bataie

Unii aud microdetalii, nanodetalii şi chiar picodetalii.

Aşa făceam la 14 ani, electronică pe ghicite.

Link spre comentariu
  • Administratori

Oare daca pun condenastoare audionote sau altele audiofile am sa aud si eu microdetaliile ? Nu aud prea bine nici delatiile indiferent de amplificator.

Link spre comentariu

Un alt detaliu tabu în cazul cond ''audiofile'' de trecere e inductanţa parazită, generată de mărimea înfăşurării armăturilor, întotdeauna nejustificat de mari, ca să placă clienţilor, pe principiul că ce e mare e şi bun, plus că nu le permite tehnologia folosită o miniaturizare în pas cu epoca actuală. Foarte puţine sînt neinductive, exemplu Toichi, lăsînd la o parte prostia din reclama cu vitamina Q.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări