Administratori Badman Postat Ianuarie 7, 2014 Administratori Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Vad ca unii pe net ridica in slavi condensatoarele rusesti si preturile pe unele situri nu sunt deloc neglijabile.Sunt asa bune sau sa format o imagine ca orice tine de vechituri rusesti e bun ?Eu stiu ca un condensator dupa o perioada de timp e bun de aruncat Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Vazusem pe aici pe la servicii parca ca era un model de avea ceva argint in compozitie, am inteles ca erau stabili chiar si dupa multi ani in schimb individul ii cumparat pentru tocat ... eventual cineva care are si esr si niste conzi poate sa faca niste masuratori practice ca asa ne dam cu parerea.... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Ce să facă esr-metrul la cond de valori sub 1uF, folosiţi în amplifurile cu lămpi? Acolo contează rez de izolaţie, iar cei cu hîrtie uleiată sînt catastrofe, indiferent de superstiţiile de pe net. Mai sînt unii cu teflon, mică şi alte materiale exotice, care sînt buni fiind concepuţi ptr aplicaţii peste banda audio, unde orice cond cu folie metalizată fabricat astăzi e prea bun.Unii amatori au impresia că preţul acestor cond. e singurul criteriu al calităţii şi aşa speră să obţină rezultate excepţionale într-un amplif de duzină. Spre bucuria bişniţarilor. Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Depinde de "gusturi". viewtopic.php?f=28&t=92721&p=831941p831941 Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 eu am uni I.P.R.S de prin 1980 de 2200uf care au si acum 2814uf Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Şi ai curaj să-i foloseşti? Oricum subiectul nu era despre cond electrolitici, cei de capacitate mare. Link spre comentariu
corneillus Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Daca are cineva esr-metru din buzau si are chef asa pentru divertisment, pun la dispozitie 2 conzi de 15.000 uF/50 Vcc, eu ii am de vreo 12-14 ani, nu stiu cand au fost produsi. mai am niste conzi de 4 uf si 10 uF nepolarizati la 200 si 400 V, de prin anii 70 cred, sunt noi, de la lotul PSA al unor statii rusesti. Link spre comentariu
Terry34 Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 O seara buna Vasile!Specifica de care rusesti...electrolitici sau PIO, nepolarizati, HV ? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 7, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 in general gen de aia comunisti care plin ebayu de ei, la ceva particular ma gandeam la cutiile alea de conserve patrate cu talpa dar si la cei cu MICA sau teflon sau chiar styroflex Link spre comentariu
Terry34 Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 aia gen conserva PIO trebuie sa ii iei masurati daca faci un amplif stereo...ii imperechezi...am observat tolerante mari la valorile lor...la fel si cei pt HV, gen doorknob, disc...dar sunt rezistenti la tensiuni ca rusii la votca. Eu folosesc MKP si WIMA...PIO cand gasesc. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 7, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Nu cumpar asa ceva, sunt doar curios Motivele sunt 2-3Nu sunt sigur ce vand aia, poate sunt de la ceva centrala atomica gata iradiatiNu cred ca ar face minuni... dar imi plac conservele alea, arata bengos si sunt balsoi.Preturile sunt exagerate la care mai adaugi si transport, pe banii aia pot sa iau condensatori super audiofili... Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Userul Zal a declarat,nu prima data:condensatoarele OP sant catastrofale.Nu a motivat niciodata. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Eu am facut comparatie pe acelasi amplificator intre condensatorii rusesti cu ulei si cei mkt. Diferenta de sunet este importanta. Cu cei rusesti aveam mai mult bass, dar pt ca aveam si asa destul de mult bass si pt ca au o fiabilitate scazuta I-am schimbat cu wima. Eu as folosi condensatori OP in filtraj. Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 au o fiabilitate scazuta Iarasi o afirmatie gratuita fara un suport. Eu pot DOVEDI contrariul,dar intrucat @daniels a venit primul cu o afirmatie astept/asteptam/ justificare practica masurabila nu bla-bla. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Userul Zal a declarat,nu prima data:condensatoarele OP sant catastrofale.Nu a motivat niciodata.Poate nu se înţelege: rez de izolaţie dependentă de frecvenţă şi tensiune, toleranţa e pe arătură. Trec ''frecvenţele'' prin ei ca prin brînză. Tehnologie de pe vremea lui tataie Siemens vîndută ca elixir. Între timp s-au inventat materiale superioare în locul foiţei de hîrtie. Cine crede miturile de pe net sau chiar îi plac, să-i folosească sănătos. Nimeni nu studiază şi informaţiile tehnice, dar pe cele ''audiofile''?Eu nu folosesc aşa ceva, iar electrolitici (alte antichităţi tehnologice) doar în surse, în rest am la colecţie, alături de rez şi lămpi antice. ................Ia să vedem şi ceva argumente în favoarea cond cu hîrtie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum