niculita59 Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Buna ziua Am in schema acestui ESR-metru un quartz de 3,58mHz. Intrebarea mea este, daca se poate folosi un quartz de 4mHz sau am gasit undeva pe net de 3,57955mHz...prin tatonarea celor doi conzi (33p in schema de fata)? Stima Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Nu poti ,,trage,, frecventa cuartului chiar atat de mult, de la 3,58 la 4MHz Mai bine umbla in soft pentru modificarea frecventei. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 De ce nu incerci varianta aceasta viewtopic.php?f=290&t=80189 tot cu PIC 16F876A (sau 16F877A) care este realizata/testata deja? Link spre comentariu
niculita59 Postat Ianuarie 31, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 RE. Ma poate lamuri cineva in schema de sus care este drena , sursa si grila la tranzistorul BS170? Grila cred ca este baza cum ar veni dar S si D ?Pe cablaj mai apare un tranzistor .... este vorba de Q6- nu se specifica ce este si nici nu corespunde cu schema.(In schema de fapt nu apare acest tranzistor.)Daca facut cineva montajul ar fi de mare ajutor cateva sugestii. Stima Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Ma poate lamuri cineva in schema de sus care este drena , sursa si grila la tranzistorul BS170? Grila cred ca este baza cum ar veni dar S si D ? In schema, drena e jos, iar sursa e sus. Motivul: Dioda interna trebuie polarizata invers ca sa poti folosi tranzistorul pe post de comutator de alimentare.Banuiesc ca foaia de catalog nu e o problema sa o gasesti. Link spre comentariu
pinky Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 @niculita59 Dupa ce iti pierzi vremea cu aceasta schema, incearca si varianta indicata de GeoMar. Eu am facut ambele variante plus inca vreo 2-3. Varianta prezentata de tine in prima postare, este o pierdere de timp si bani. Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Varianta prezentata de tine in prima postare, este o pierdere de timp si bani.este adevarat ce spune Dl.pinky !si eu am facut aceasta varianta...si functionarea sa ,e dezamagitoare!!! Link spre comentariu
niculita59 Postat Februarie 1, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2014 Varianta prezentata de tine in prima postare, este o pierdere de timp si bani.este adevarat ce spune Dl.pinky !si eu am facut aceasta varianta...si functionarea sa ,e dezamagitoare!!! OK. Renunt. Mersi pentru sfaturi!! Uneori e bine sa sti cand sa te opresti Am si o varianta ruseasca in lucru...sper sa fie cu mai mult noroc. Bafta la toti! Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 3,57955 MHz am eu, daca v-ar ajuta cu ceva... Link spre comentariu
niculita59 Postat Februarie 1, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2014 3,57955 MHz am eu, daca v-ar ajuta cu ceva...Mersi mult pentru intentia nobila, dar m-au descurajat colegii sa-mi mai pierd timpul cu schema respectiva.Stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum