Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eser-metru cu PIC16F876A

niculita59

Postări Recomandate

Buna ziua

Am in schema acestui ESR-metru un quartz de 3,58mHz. Intrebarea mea este, daca se poate folosi un quartz de 4mHz sau am gasit undeva pe net de 3,57955mHz...prin tatonarea celor doi conzi (33p in schema de fata)?

Posted Image

Stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niculita59

4

• cirip

1

• GeoMar

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

RE. Ma poate lamuri cineva in schema de sus care este drena , sursa si grila la tranzistorul BS170? Grila cred ca este baza cum ar veni dar S si D ?Pe cablaj mai apare un tranzistor .... este vorba de Q6- nu se specifica ce este si nici nu corespunde cu schema.(In schema de fapt nu apare acest tranzistor.)Daca facut cineva montajul ar fi de mare ajutor cateva sugestii. Stima

Link spre comentariu

Ma poate lamuri cineva in schema de sus care este drena , sursa si grila la tranzistorul BS170? Grila cred ca este baza cum ar veni dar S si D ?

In schema, drena e jos, iar sursa e sus. Motivul: Dioda interna trebuie polarizata invers ca sa poti folosi tranzistorul pe post de comutator de alimentare.Banuiesc ca foaia de catalog nu e o problema sa o gasesti.
Link spre comentariu

@niculita59 Dupa ce iti pierzi vremea cu aceasta schema, incearca si varianta indicata de GeoMar.

Eu am facut ambele variante plus inca vreo 2-3. Varianta prezentata de tine in prima postare, este o pierdere de timp si bani.

Link spre comentariu

Varianta prezentata de tine in prima postare, este o pierdere de timp si bani.

este adevarat ce spune Dl.pinky !

si eu am facut aceasta varianta...si functionarea sa ,e dezamagitoare!!! :sparge:

Link spre comentariu

Varianta prezentata de tine in prima postare, este o pierdere de timp si bani.

este adevarat ce spune Dl.pinky !

si eu am facut aceasta varianta...si functionarea sa ,e dezamagitoare!!! :sparge:

OK. Renunt. Mersi pentru sfaturi!!

Uneori e bine sa sti cand sa te opresti :da :da

Am si o varianta ruseasca in lucru...sper sa fie cu mai mult noroc.

Bafta la toti!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări