Ionut Remus Postat Ianuarie 11, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 pai aia e....as pune in aparate ceva filtre, sau cel putin in astea mai sensibile, dar CARE??? am incercat orice metoda cunosteam, am incercat orice metoda am gasit pe net, am pus in practica si ce au spus colegii aici pe forum....si nimic.Partea cu siguranta, acel electrician mi-a spus sa incerc de fapt, nu ca se va si rezolva! oricum perturbatii sunt de la alte aparate din cladire (dupa cum am spus, sunt 80% firme, si 2 chiriasi - unu-s eu) si/sau bransamentul nu e de cea mai buna calitate facut. ma gandesc sa incerc un filtru din asta care se gaseste pe internet la vreo 50 de lei, sau mai mult, dar mi sa nu dau banii degeaba pe el, ca si ala credca tot RC-LRC sau LC este! m-ar mai bate gandul cu traf separator galvanic de reteaua electrica sa mai incerc.... Link spre comentariu
vcdec Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 In multe aplicatii cu microcontollere am avut nevoie de filtre RC si LC, lucrau in medii industriale puternic pertubante, niciun stabilizator nu este eficient impotriva socurilor, doar filtrarea LC si RC intercalata cu stabilizatoare. De la 12Vca, redresare la 16Vcc, RC, 7812, RC, LC, 7805, LC, LD1117 si 3,3V curat. Doar daca nu cumva se reseteaza pe calea "aerului", BOR sau alte erori de bucla de masa cum bine ziceau colegii mai inainte. Multe decuplari de 100nF la toate componentele active si la stabilizatoare la intrare si iesire. Am si eu cateva zeci deastfel de surse Meanwell folosite cu PIC la ceva iluminat "ambiental" si nu am avut probleme. Atentie ca in specificatiile lor spune si in ce conditii trebuie incluse intr-un sistem pt a respecta normele FCC si altele referitoare la perturbatii. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Ianuarie 11, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 am puse de toate...in alt mediu...prizele de la lucru unde am 1 copiator mare, o imprimanta de birou mare laser, un plotter mare, 2 laminatoare, o presa termica vreo 6 PC-uri, si o gilotina pe 380, pe langa 2 laptopuri....nu am deloc problemele astea! Sursa e ok( e si cea mai ieftina de la meanwell, pentru ce vreau eu), doar ca am eu problemele astea cu a mea. Link spre comentariu
Galagie Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Daca folositi microcontroler sau DAC, de curiozitate incercati sa lipiti chiar pe pinii acestora de alimentare ( + si gnd), dar sa fie pe pini) un condensator de 1000uf si unul de 100nf.Am patit si eu de multe ori faze similare, puneti si o dioda in serie cu + alimentarii catre MCU/DAC si una paralel intre + si masa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum