Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme sursa SMPS Meanwell PT-45B

Ionut Remus

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ionut Remus

16

• Dr.L

6

• UDAR

4

• iop95

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poate că ajută dintr-un punct de vedere dar crește foarte mult impedanța de ieșire a sursei astftel încât practic nu mai avem stabilizare față de variațiile sarcinii. Cu alte cuvinte utilizarea după o sursă stabilizată este un nonsens cu excepția cazului când avem o sarcină mică și constantă.

Link spre comentariu

am scos dintr-un incarcator mobil o sursa de tensiune (dimensiunea sa modificat considerabil) si am stabilizat cu un LDO de unde alimentez doar MCU-ul si gata(cu 4,9V), problema am rezolvat-o. restarturi tot mai am dar foarte putine! poate 1-2 pe ora, totusi am sa fac softul sa se initializeze automat ultimele setari (folosindu-ma de EEprom) dupa ce-si face restart. ce nu am reusit este DAC-ul care si ala se blocheaza cand "vine" restartul, dar cred ca am sa-l rezolv cu un releu micut care va veni de la MCU si atunci cand MCU-ul se va restarta sa-mi decupleze releul care da alimentarea DAC-ului.Pentru moment e o solutie, totusi am sa mai caut solutii care ma va ajuta sa revin la forma initiala de alimentare, si mai astept sugestii!!!!2 intrebari: 1.Un UPS oare imi va rezolva problema asta? Ma gandesc de ceva timp sa-mi iau unul pentru PC (dar daca e o solutie atunci am sa grabesc lucrurile) si daca e o solutie asta atunci sa alimente si montajele cu pricina de la el, avand in vedere ca eu nu trag mai mult de 500mA2. Am observat ieri dar abia acum am realizez ca este ceva tiristor, sau nu stiu ce este (am sa spun codul lui mai pe seara,daca e nevoie), in partea de alimentare de 220V a sursei, care se incalzeste foarte tare(in jur de 60 grade cu capacul pus, 45-50 fara capac ca eintra mai mult aer), si avand in vedere ca eu nu trag mult current din sursa atunci nu ar trebui sa fie mai rece? - dupa cum am spus nu prea ma pricep in SMPS, mai mult de niste notiuni de baza ca majoritetea electronistilor care nu prea au construit, sau lucrat cu SMPS-uri

Link spre comentariu

1. Nu cred că ajută un UPS ( doar unul cu dublă conversie ) , întreruperile DACĂ vin într-adevăr din rețea, par a fi foarte scurte .2. În partea primară există componente a căror încălzire depinde puțin sau deloc de consum. Rămâne să ne spui ce e.3. Bănuiesc că da , totuși întreb : BOR nu e setat prea sus ?Oricum , părerea mea este că diagnosticul nu a fost pus deci e cam devreme pentru tratament. Întreruperile s-ar putea să nu aibă nicio legătură cu alimentarea ci să fie niște paraziți ( proveniți într-adevăr din rețea dar nu neapărat ) care perturbă circuitele digitale direct - o intrare în aer sau de prea mare impedanță, o buclă de masă , etc. Mie mi se reseta un circuit mult mai simplu - câteva 74HCxxx - din cauza ușoarei căderi a tensiunii de alimentare în momentul unui consum de cca 200mA destul de lung în timp pentru ca 0,1µF să nu fie suficient. Am alimentat pe trasee diferite - din aceași sursă - și s-a rezolvat.

Link spre comentariu

Cand ajuns mai pe seara acasa am sa desfac sursa sa o scot pentru a citi ce anume este, cel care se incalzeste.BOR??? nu stiu ce este!!!!Eu cred ca e de la retea deoarece in cazul meu, nu face figure in alta parte, iar eu stau undeva unde in 80% din cladire sunt birouri pentru firme, adica imprimante, PC-uri, Laptopuri, probabil si alte aparate, precum expresoare de cafea, fierbatoare, cuptor cu microunde...etc....si daca bransamentul nu a fost facut foarte bine, si gandit bine, atunci cu siguranta am paraziti pe retea, fapt care-l constat acum ca nu functioneaza correct ce vreau eu!Inca ceva ce mi-am dat seama aseara a fost faptul ca si programatorul (AVRISP MK2) se blocheaza odata cu pocniturile respective, fie ca e lasat in aer, fie ca e conectat la laptop sau PC. Pe baterie nu se blocheaza programatorul nici bagat in circuit cu Atmega in functiune, nici fara. dar DAC-ul tot la fel....deci clar ca e reteaua de 230Vfaptul ca se incalzeste tare, acel tiristor nu m-ar deranja, eventual ii pun un ventilator micut, dar as vrea oarecum sa fiu eu sigur ca nu face "POC" cand nu sunt eu pe acasa, cand sunt poate sa faca :rade: in datasheet scrie asa WORKING TEMP. -10C - +60C ceea ce masor si eu de fapt cu un lm35 la o distanta de 3mm de radiator. nu sa ajuns chiar la 60C dar erau 54 si a ajuns la temp. asta dupa 1 ora jumate de functionare...ceea ce inseamna ca pe jonctiune temperature e mult mai mare

Link spre comentariu

BOR - la PIC cel puțin dar cred că și la ATMEGA înseamnă Brown Out Reset adică resetarea la o anumită scădere a tensiunii de alimentare. La PIC-ul cu care lucrez acum se poate alege la 4V sau la 2,1V.Dacă e prea sus s-ar putea să fie prea sensibil la sursă ( deși o sursă bună NU trebuie să scadă sub 4V ) .Și rectificare : voiam să zic ”Bănuiesc că nu ” .....Și de la rețea , cum am spus, poate intra PRIN sursă sau prin diferite cuplaje , DIRECT în circuitele digitale.

Link spre comentariu

credeam ca e vb. de sursa!!!! acum am intelesam facut deja teste cu toate cele 4 setari ale BOR-ului care atmega1284 le stie si anume 1.-disable, 2.-1,8v, 3.-2,7v si 4.-4,7v si exact acelasi rezultat, am modificat si delay time-ul pentru ruralea softului si tot nimic.....e clar ca reteaua e problema si nu stiu ce filtru sa folosesc. Eu acum vreo cateva luni aveam problem cu o component continua in reteaua electrica, acum acea component nu mai este.....dar cred ca un electrician mi-ar putea da un sfat si sau o solutie mai concreta....

Link spre comentariu

am desfacut sursa si am cititce era pe "tranzistorul" care se incalzeste...si anume k2628 care din ce am gasit este un Mosfet canal N (2sk2628). deci radiatorul lui dupa cum am spus anterior ajunge la aproape 60 grade, din datasheet rezulta carezista pana la 150, toti conzii din sursa sunt pe 105 grade, dar simt un fel de miros de lac incins, ceea ce nu cred ca e ok!!! Carcasa este inchisa, nu prea are unde sa se ventileze....oare sa-i pun un ventilator si sa facceva gauri entru ventilatie sau sa ma linistesc incat 60 de grade e oarecum ok (dar nu cred incat simt acel miros)later edit:am atasat un document gasit unde se face testul pe aceasta sursa si se pare ca aia au "stresat-o" tare si au avut la unele componente chiar si 80 grade (pagina 7 undeva in josul paginii), iar la tranzistor 66 grade

88402.pdf

Link spre comentariu

1.Temperaturile de acolo sunt la putere maximă deci la sarcină mică nu ar trebui să se încălzească atât . 2. Uita-te la pct. 10 - zice că ține o întrerupere de 80ms la full load deci nu ar trebui să facă probleme din punctul ăsta de vedere.

Link spre comentariu

am pus un vent...dar datorita faptului ca nu am spatiu in carcasa e putin indepartat.senzorul acum imi arata constant 55 grade (lasat tot sa functioneze pentru 2 ore) pe radiator. inca continui testele sa vad daca va "crapa". Mie tot mi se pare mare temperatura, dar in schimb nu mai miroase a las incis.Acum am observat ca si traful se incalzeste cam tot la fel de tare, cu si fara ventilator doar ca nu am reusit sa-i masor temperatura corect(adica cu capac inchis) deoarece imi citeste haotic lm35-ul cu care masor, si asta presupun ca traful lucreaza la frecventa mare si inductia il "deranjeaza". am sa incerc zilele astea sa-i fac un mintaj separat cu care sa citesc temperatura atunci cand o opresc sa nu fie alimentat montajul care masoara temperaturile din aceeasi sursa si acelasi MCU, dar cert este ca Mos-ul si traful au aproximativ aceeasi temperatura (manometric masurat), se poate tine mana pe radiator si pe traf dar se simte ca e mare temperatura.oare va crapa? voi ce spuneti?....acum fac testele...si daca crapa....sa crape, oricum pe viitor ma gandesc sa schimb sursa,asa doar "grabesc" lucrurile.Totusi ce-mi place mie la sursa asta este faptul ca nu am zgomote ciudate in preamplificare, cel putin care sa se auda!

Link spre comentariu

Se pare ca problema nu e din sursa ci din retea. Probabil exista un consumator care injecteaza perturbatii de nivel ridicat, care trec de filtrele din surse. Ati masurat tensiunea intre nul si impamantare? Cred ca trebuie verificata reteaua electrica din imobil iar ca masura rapida, de adaugat un filtru de retea comercial (cumparat sau recuperat din anumite aparate) sau facut.

Link spre comentariu

pai am identificat deja ca problema e reteaua electrica! chestia e ca stau acum in chirie si nu prea as vrea sa ma bag....am vb cu un electrician si mi-a zis ca poate pe claride e un consum mai mare si cand se baga ceva in priza se trage pentru cateva ms mai mult decat poate reteaua si de aici perturbatiile! ca o solutie mi-a spus sa incerc sa-i bag o siguranta mai mare decat am sa vad daca se rezolva, si am sa vad cu proprietarul daca gasim o solutie, ca deja astazi problema sa agravat mai tare...si cum patesc cu montajele mele am patit cu masina de spalat si cu routerul de la internet....si fara sa ma joc eu cu ceva, ba chiar stateam la TV si deoadata routerul sa restartat si convertorul de fibra optica de la RDS , ca nu stiat ce sa intamplat cu tv-ul...dupa vreo 10 secunde mi-am dat seama...cand am vazut ca, convertorul RDS isi facea initializarea!!!!acum problema mea sunt temperaturile sursei..... dar se pare ca tine sursa in 57 de grade si nimic nu sa intamplat...am s-o las peste noapte ca i-am mai pus inca o siguranta de 2A(numai din asta am gasit acum prin casa) pe langa cea de 4A care o are ea deja pe placa....si daca ceva nu-i in regula cea de 2A ar trebui sa cedeze mai rapid, daca nu foarte bine!!!

Link spre comentariu

E din retea dar pot fi n cauze. Nu e de la un consum temporar mai mare pe retea; ati testat si cu cond de 4700micro si face la fel iar intr-o alta retea merge ok. Problema nu se rezolva cu o siguranta mai mare la instalatia electrica...Trebuie identificata sursa de perturbatii, lucru destul de greu; solutia rapida ramane un filtru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări