Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

un fel de progress bar cu 8 led-uri

Vizitator straker812

Postări Recomandate

Vizitator straker812

Salut am de proiectat un joc de lumini conform umratoarei cerinte:Sa se proiecteze cu ajutorul unui GAL (16v8) un joc de lumini cu 8 leduri capabil sa realizeze efectul de umplere/golire (pentru 4 leduri efectul este urmatorul 0, 1, 3, 7, 15, 14, 12, 8, 0).Trebuie sa folosesc programul ispLEVER. Problema este ca nu am invatat niciodata sa utilizez acest program.Jocul de lumini arata ca in video-ul de mai jos doar ca dupa ce se aprind toate pe rand trebuie sa se si stanga pe rand. Daca are cineva idee cu o linie de cod ceva sau macar cum pot aborda problema as fi recunoscator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

1

• Georgefreerunner

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Tutoriale de ispLEVER sunt pe Internet la liber. Acel joc de lumini implica urmatoarele:1. ON-OFF iesiri2. Temporizatoare3. PWM (ca sa creezi efectul de aprindere-stingere al LED-ului)4. Citire intrari.Logica pentru aprindere:1. Citesti intrare buton2. Aprinzi LED #13. Temporizare (ON-delay) de cate ms sau s vrei tu4. Activare PWM - variere factor umplere de la 0 la 100%5. Repeti 3 si 4 pana toate LED-urile se aprind.Daca vrei stingere, atunci inversezi operatiunile (PWM factor de umplere de la 100 la 0%), etc.Interesant ce se invata la scoala zilele astea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări