florianmro Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Salut Am un cnc mic pe 3 axe pentru cablajeA fost achizitionat de pe ebay complet cu tot cu electronica A functionat perfect pana in ziua cand am alimentat placa cu drivere si interfata paralela la tensiune inversa din sursa .Rezultatul a fost foarte prompt ,s-a ars integratul de pe axa y ( cu fum )I rest totul pare in ordineAm scos integratul de pe placa ,am integrat de rezerva (achizitionat inte timp ) dar evit sa il lipesc ,,daca sa mai ars si altceva de pe placa probabil se va arde si asta la prima alimentare (corecta de data asta ) .Alimentarea se face la 24 vCe parere aveti ,sa ma risc ? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Ati verificat si restul componentelor, sa nu fie ceva scurtcircuite pe-acolo ? Ca este suspiciunea de a mai fi si altele duse. Link spre comentariu
florianmro Postat Ianuarie 7, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Si eu ma gandeam ca trebuiesc si celelalte piese verificate inainte de montare ,dar interbarea este in ce mod ,nu am schema de principiu ca sa ma ajut de ceva tensiuni ,si apoi stiu ca pentru a verifica corect anumite piese trebuiesc demontate de pe placa ,aici e problema de fapt ,o sa pun poze cu placa pentru mai multe lamuriri ca sa se vada si restul componentelor Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 In principal trebuie verificate semiconductoarele de orice fel, diode, tranzistori sa nu fie scurtcircuitate.Apoi rezistentele, condensatorii sa nu fie umflati cumva din cauza alimentarii inverse.Nu trebuie sa dati piesele jos neaparat. Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Deoarece in ultima vreme am tot cautat informatii pe internet cu privire la drivere CNC (ma bate gandul si pe mine sa imi fac unul tot pentru cablaje, poate ceva carcase micute) pot sa iti spun ca riscul de a arde TB6560 in acest fel este minim. Se arde el foarte usor, dar altfel (depasirea parametrilor, nerespectarea secventei de alimentare etc). Tot ce ai de facut este sa masori pe bornele de alimentare daca sunt in scurt (riscul este pentru sursa de alimentare). Daca te uiti pe schema de referinta o sa vezi ca mai sunt eventual circuite buffer pe semnale (STEP, DIR, ENABLE), optocuploare - care daca sunt arse, efectul va fi ca driverul nu va merge. Poate doar stabilizatorul de 5V sa fi patit si el ceva, in cazul in care fiecare driver are propria sursa de 5V. Uite aici o schema: Uploaded with ImageShack.us Si aici ai schema in format PDF (este in arhiva zip din cauza limitei de 500KB a forumului): REVERSESTEPPER.zip Link spre comentariu
florianmro Postat Ianuarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Multumesc pentru schema ,momentn am un prieten care s-a hotarat sa cumpere o placa identica ,in felul asta o sa depanam mai usor prin comparatie intre cele 2 placi ,cea buna si cea stricata Link spre comentariu
visinica Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 trebuie puse optocuploare rapide pe dir si step la enable e ok , schema aia e cu opto de viteza mica , dupa cateva minute vei pierde pasisucces Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Asa vin driverele din China. E schema lor.Eu unul o sa folosesc circuite dedicate CMOS de izolare a semnalelor, cu delay foarte mic (de ordinul nanosecundelor). Plus buffere cu trigger Schmidt pentru "curatarea" semnalelor. Si un alt IC in loc de TB6560, o sa merg pe THB6064 (le-am comandat deja in China). Plus shunt-uri inseriate pe fiecare infasurare pentru a monitoriza curentul real-time (eventual cu ceva alarme). Plus senzori de temperatura pe fiecare motor Izolatoarele sunt un pic overkill dar ... "better safe than sorry" (si mai vin si gratis de la TI, la servici ) Link spre comentariu
Vizitator danyss Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 Imi poate recomanda cineva mai exact ce tip optocuploare rapide pe dir si step trebuie sa inlocuiesc? Am un driver de asta care pierde pasi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum