Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitorizare stare tensiune pe linie electrica + Notificare

Vizitator Sorin_Z

Postări Recomandate

Vizitator Sorin_Z

Salutare tuturor si La Multi Ani !Precizez de la inceput ca nu detin cunostinte despre electronica / electrica ...Caut de doua zile pe internet ceva solutie ieftina (marja pret 10-200 euro) care sa poata monitoriza starea liniei electrice principale.Monitorizarea care ma intereseaza consta in notificare prin SMS sau chiar eMail a:- momentului in care cade curentul- momentului in care revine curentul- cat timp a stat curentul picatAcum sa explic si motivul pentru care doresc asa ceva ... poate ca celor experimentati ar adopta alte solutii ...Incerc sa dezvolt un business intr-o tara, plina de oameni saraci, cu o retea electrica a orasului zdrente (pica des curetul si tensiunea nu respecta 220 sau 230 cat e normal). Din aceasta cauza, cele 6 spatii in care ne desfasuram activitatea sunt prevazute cu generator (6 kVA) fara utomatizare. Aici apare problema. Angajatii FURA la combustibil ! ! ! Intr-una motiveaza ca le cade curentul si ca merge generatorul toata ziua ... Din aceasta cauza vreau sa monitorizez cat timp sta curentul picat ...Am gasit un singur model de priza inteligenta ... care are un modul GSM si care trimite SMS-uri pentru "lipsa tensiune" si "revenire tensiune". Costa 159 euro, este produs finlandez si nu se comercializeaza in Romania. As putea sa-mi fac treaba cu ceea ce am gasit ... insa ma intereseaza sa aflu daca exista alte solutii pentru a efectua o astfel de monitorizare cu notificare ... poate chiar pe mail ... si de ce nu, poate chiar cu o statistica lunara (lipsa tensiune in perioada 01.01 - 31.01 pentru un timp de 35h si 30min).Un alt dezavantaj al produsului finlandez ar fi garantia ... nu exista service pentru ele in Romania.O zi buna !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristi71

3

• validae

2

• mișa

1

• tim_matrix

1

Top autori în acest subiect

Vedeti ca romanul e inventiv cand e vorba de furat.O sa se prinda de monitorizare si o sa decupleze intentionat reteaua ca sa apara inregistrarea ca a picat curentul. Cred ca ar trebui montata jucaria de monitorizare undeva pe stalp, sigilata sa nu aiba acces ,,meseriasii,, :rade: in privinta solutiei finlandeze, cred ca e recomandabila, chiar daca exista si alte posibilitati de monitorizare.

Link spre comentariu

o centrala paradox (sp 4000) cu comunicator gsm PS 250. sub 200 e toata investitia.si se poate folosi si ca alarma...anunta prin SMS cand,cade reteaua,cand revine,plus ca detine si un jurnal de evenimente in centrala cu ora eveniment cu tot ce trebuie..comunica cu pina la 8 numere de telefon in caz de nevoie..

Link spre comentariu

APC-UPS pur sinus cu modul SMPS care este optional are asa ceva. Monitorizeaza tensiunea de retea inclusiv valoarea tensiunii , timpul si avertizare retea via internet. Face si grafice la sfarsitul lunii cu care poti avertiza firma de la electrica ca nu respecta parametrii de tensiune si intrerupere.

Link spre comentariu

Si daca ,,meseriasii,, scot siguranta generala ca sa simuleze o pana de curent ? Trebuie sa-i intrebi toata ziua pe cei de la Electrica daca au avut pene in zona ca sa confrunti datele :rade:

Link spre comentariu

daca e cu BMP si are incuietoare cu lacat..e mai greu.bransamentul dispozitivului de monitorizat se leaga in tablou pe intrarea din BMP. la usita se poate lega un contact la o zona din alarma..si ''papa'' umblat la siguranta fara sa fie anuntat proprietarul prin SMS!

Link spre comentariu

Am solutie pentru problema ta:Comunicator GSM cu acumulator tampon, autonomie (retea electica lipsa) de 4-5 zile.Transmite SMS cu diverse texte preprogramate la unul sau mai multe numere de telefon preprogramate in cazul aparitiei unui eveniment, care poate fi de exemplu lipsa retea/revenire retea.(stie mult mai multe, printre care si asta)Necesita o cartela SIM conectata in una din retelele de telefonie mobila.Contacteaza-ma pe PM.

Link spre comentariu
Vizitator Sorin_Z

Nu este vorba de romani ... e vorba de o alta natie prapadita ...

Ideea este ca furtul il realizeaza doar motivand ca a fost nevoie sa achizitioneze combustibil pentru ca au ramas fara curent prea mult timp. Chit ca ar simula o cadere de curent decupland siguranta generala ... banii n-ar mai intra in buzunarul lor, ci s-ar duce chiar pe combustibil si chiar in rezervorul generatorului. Adica s-ar transforma din FURT in GAURA in buzunarul meu :) .

O sa incerc sa inchid solutia asta de monitorizare linie electrica undeva, in ceva, o cutie/carcasa metalica, inchisa cu lacat. As putea sa fac acelasi lucru si la panoul general de sigurante ... numai ca in caz de pica vreuna ... trebuie sa se deplaseze mereu cel ce are cheia doar ca sa o ridice.

Cea mai interesanta solutie mi se pare cea propusa de tim_matrix cu UPS-ul. Ma apuc sa investighez si latura asta ...

Solutiile compuse din centrale sisteme de securitate, @ cristi71 (merci !) , sunt din pacate prea complicate/complexe, cred, pentru mine ...

Mult spor !

Link spre comentariu

de departe solutia cea mai eleganta e cu UPS,solutia propusa de mine nu e asa complicata cum pare..din contra e foarte simpla.se programeaza centrala,se monteaza eventual si senzor in locul unde e amplasat tabloul(magnetic sau de miscare) sa fiti anuntat cind cineva intra acolo,tot prin sms..in acest caz aveti si o centrala de alarma si un dispozitiv de supraveghere a prezentei sau lipsa tensiunii de retea..orice instalator de sisteme de alarma va poate programa asta in mai putin de 5 minute..solutia propusa de misa e la fel de interesanta. ramane sa alegeti!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

Stiu ca e vechi postul, acum l am gasit si nu m am putut abtine :)

Sa dezvolti un "business" intr-o alta tara, cu 6 locatii si sa cauti o solutie ieftina de 10-200 de euro...  :rade:  cum sa numesti situatia asta ?

Editat de lucian_v
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări