molioa Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Cum naiba se leaga, pentru ca ledul sa se aprinda cand cupleaza centrala?Are 6 borne am identificat comanda de cuplare centrala, dar cu ledul nu am reusit, desi am incercat cateva variante. Ledul este bun, l`am verificat alimentand direct pe bornele 5-6. Link spre comentariu
Mircel Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Cum naiba se leaga?Probabil are două rânduri de contacte: unul ptr. centrală și celălalt ptr. LED.Două baterii AA în serie, LED-ul și contactul tot în serie și...gata! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Ledul are si rezistenta serie ? Poti pune o poza cu termostatul desfacut, ca pe net nu-l vad demontat ? Link spre comentariu
molioa Postat Ianuarie 6, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Două baterii AA în serieNu-i cu baterii, este mecanic.Poti pune o poza cu termostatul desfacut,Maine am sa-i fac, l`am montat la cineva astazi, dar cum spuneam, fara control pe led.Intre timp, poate apare cineva care cunoaste modul de legare in circuit, si posteaza aici.Am gasit varianta de legare "ledul se aprinde cand centrala decupleaza" dar vreau invers. Sau poate asa`s construite saraciile astea?! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Nasol, eu cand am pus boilerul in baie, se aprindea beculetul cu neon la el continuu. Am pus un alt led separat pe contactul rezistentei sa vad si cand e alimentata rezistenta, ce naiba Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Fara gluma,chestia aia nu-i termostat,e intrerupator rotativ on/off;am avut un lot din alea,nici unul nu facea pe termostatul .Poate ai avut noroc si montat unul adevarat...nu mai tin minte exact,dar parca nu erau led-uri,ci neoane cu rezistenta serie. Link spre comentariu
molioa Postat Ianuarie 6, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Cred ca faci tu glume...este chiar termostat si l`am verificat la grad. Link spre comentariu
leoncris Postat Octombrie 17, 2014 Partajează Postat Octombrie 17, 2014 Becul cu neon se leaga intre contact 2 si 3.(daca are rezistenta inseriata , daca nu , inseriezi una de 100 - 150K/ 1/4w) Link spre comentariu
blazeu Postat Octombrie 20, 2014 Partajează Postat Octombrie 20, 2014 (editat) Pai, cum spun si colegii: 1) In general "LED-ul" e un beculet cu neon (portocaliu), care ilumineaza la tensiune mare (aprindere 60-80 volti, OBLIGATORIU rezistenta serie, altfel va veti "delecta" cu un mic artificiu...) 2) Similar cu lampita (observati ca am evitat atat de popularul termen LED!) di intrerupatoare, si aceasta e alimentata prin inserierea cu alimentarea centralei (poate cu exceptia unor modele mai recente, mai electronizate, situatie in care nu vi se va aprinde nicicand acea lampita. Daca doriti semnalizarea in situatia "inversa", trebuie mai multe chestii, adica o complicatie nu stiu cat de justificata (o alimentare pentru un mic releu, comandat de contactul termostatului, care sa realizeze separatia intre circuitul "primar" (sa spunem la 12 volti, cu LED cu rezistor inseriat, in paralel cu bobina releului), si circuitul centralei, care poate fi si la 5 volti, dar si la 220 de volti.... Succes! PS Vali, becul acela de pe boiler e "prezenta retea", sa stii ca daca e stins, n-o sa vina apa calda. Editat Octombrie 20, 2014 de blazeu Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 20, 2014 Partajează Postat Octombrie 20, 2014 PS Vali, becul acela de pe boiler e "prezenta retea", sa stii ca daca e stins, n-o sa vina apa calda. Știam că e pentru semnalarea prezenței rețelei, dar voiam să știu și când este cuplată efectiv rezistența, am eu un fix cu asta Link spre comentariu
Vizitator adyroadrunner Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 imi puteti spune la care din cele din cele 6 borne se leaga centrala ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum