Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tragedie cu Windows 8

Ovidanie

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreivlad1999

6

• Ovidanie

3

• validae

3

• Georgefreerunner

3

Pe un laptop am instalat Win7 si nu m-am obisnuit cu noua interfata.

Am gasit un utilitar numit Classic Shell ce simuleaza foarte bine interfata de Win XP.

http://www.classicshell.net/

Am incercat Win 8 la un coleg dar ma dispera interfata metro. M-am obisnuit cu butonul Start, incat nu-mi pot inchipui o interfata grafica fara acest buton.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator CCosmin3

Cu cat avansezi de la 98 spre 8.1 cu atat interfata arata mai bine dar ia mai multe resurse. De asemenea controlul utilizatorului asupra calculatorului se reduce; unui utilizator obisnuit nu-i va pasa prea mult dar unui power user nu-i va place.Si pentru ce ajung asa mari, zeci de GB...?In momentul de fata utilizez un Windows XP SP3 x86 modificat cu nLite dintr-un kit de XP SP3 original. I-am scos juma din el (junk-ul), am adaugat toate actualizarile, DirectX, drivere etc. Dupa instalare + toate programele merge sublim. Buteaza in 23 de secunde iar dupa aceea nu-mi foieste HDD-ul tot timpul ca Win "moderne". Programele se incarca rapid. Nu se uzeaza rapid in timp.Faptul ca am scos jumatate din el nu afecteaza instalarea si functionarea niciunui program, spre deosebire de versiunile Lite care le vedeti pe internet. Asta pentru ca am scos cu cap, adica numai ceea ce nu afecta functionarea lor.Dupa jocurile extramoderne nu ma omor asa ca nu am probleme in aceasta privinta.Daca ar apare ceva bun ca nLite pentru Windows 7/8/8.1 cu care as putea efectiv sa scot junk-ul din ele respectiv sa recapat cat mai mult din controlul asupra calculatorului, as trece la ele. Dar momentan nu exista decat prostii ca rt7Lite care nu fac mare branza.Am inteles ca tipul care a facut nLite pentru XP (Nuhi) lucreaza si la o versiune pentru 7. Sa speram ca va reusi sa faca o versiune buna cat mai rapid...

Link spre comentariu

windows 8 a fost scris special pentru deviceuri mobile (tablete si smart phones )de aceea nu are start button , a fost adaugat in WM8.1 , dar este departe de a fi matur ca un xp , acum face fiecare ce si cum doreste ,dar eu unul nu am fost curios sa instalez asa ceva , raman la xp cu SP3 cu upgrade la zi

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Poate doar cei care au lucrat cu Linux realizeaza ce catastrofa e Windows. Si asta se vede mai ales cand te dai pe net.

Poate ca 8 nu mai are BSOD, dar mananca resurse tot ca porcu.

Link spre comentariu

Pai toate briz brizurile si blink bilkurile, nu tre sa pape resurse?

Cum vrei sa fie afisate altfel?

Eu faceam altfel.

Lasam undeva un buton care sa poata face classic windows interface, apasai si aveai win 8.1 cu interfata clasica.

Asa tre sa rascolesti prin el pina ii dai de cap.

Multi au evitat win 8 (8.1) pentru interfata idioata, de aia s-a vindut foarte prost  win 8 in comparatie cu Xp sau 7.

Dobitocii si-au taiat singuri creanga de sub picior...

Nu imi pare normala renuntarea la suportul win Xp, ar fi trebuit sa lucreze in continuare la update-uri service pack-uri, etc.

Adica eu iti platesc 5,5 milioane vechi pe o licenta cumparata acum v-o 8 ani de zile, si dupa aia nu imi mai oferi suport software...

Pai sa-mi iei banii a fost ok, ti-am dat banul, atunci ofera frate suport soft in continuare, daca nu, da-mi banul inapoi sau o parte din ei, daca ma obligi sa cumpar alt windows, adica alta investitie ca tu nu mai ai chef sa lucrezi la el...

Apropos, sa stiti ca Vista nu a fost chiar un dezastru!

Odata cu aparitia SP2 la vista, mi-a functionat perfect ca sistem de gaming DX11 pina sa apara win 7.

Nici un fel de bsod sau altceva...

Evident cd cumparat de la magazin, original.

Acum stau pe win 7 pt sist de 24/7 si pe win 8.1 pt gaming exclusive.

Ambele cu licenta, Win 8 fiind cumparat cu doar 27 euro versiune downlodabila ca upgrade de la win 7, si s-a updatat automat la 8.1.

Link spre comentariu
Vizitator Daniel Slugoschi

Acum depinde. Daca pe Linux nu aveai probleme cu HDD, atunci e de la Win; daca nu e de la HDD. In general cele de la WD cam scartaie.

Cat despre deschidere in 8s sau cat se zicea, e doar de marketing. E clar ca la inceput cand nu ai programe instalate sa se deschida mai repede, dar cu timpul ajungi sa astepti. E doar facut ca atunci cand dai Shut Down (cum sunt obisnuiti majoritatea oamenilor) el de fapt sa intre in Hibernate. Daca fac si la Win7 aceeasi procedura, se misca exact la fel.

Si cu procesele ai dreptate. Apar unele, din senin, care-ti ingreuneaza calculatorul. Poti sa ai oricati rami atat timp cat buffer-ul la HDD e mic plus doar 5200rpm. 

PS: Win7 e singurul sistem la care nu am avut nevoie de reinstalare dupa un an, ba chiar l-am instalat de cand a aparut si pana am trecut la Win8.1. Ne adaptam.

Link spre comentariu

Zilele trecute am instalat si eu win8 pe un laptop .... cautam isteric butonul de start ..... am gasit un programel care iti pune buton ca la xp dar sunt in ceata tare (am ramas fan xp ....)

era greu si cu shut down...am gasit ALT +F4

Editat de ovy83
Link spre comentariu

Windows  xp  a  fost  cel  mai  reusit si  fiabil   pana in  momentul  de  fata  ,  chiar  au  recunoscut  si  cei de  la  Microsoft   insa  stiti  voi  cum  e  cu  tehnologia  trebuie  schimbata  !  De  ce  ......   ???? Pt.  avansare  ,  pt.  bani  etc.  !  Asa  ca  incet  si  sigur  tot  pe  win.  7  sau  8  sau  ce  a mai  aparea  va  trebuie  sa  ne  conformam  !  Confirm  faptul  ca   XP  sp3  l-am  folosit  multi  ani  si  nu  mi-a  creat  probleme   !  

Editat de lavynyu
Link spre comentariu

@simmy Virtualizarea a evoluat mult. Acum am vazut ca jocurile solicitante merg in win chiar dintr-o masina virtuala. Pt intel, trebuie ca procesorul si placa de baza sa suporte Vt-d(permite ca masina virtuala sa aiba acces direct la placa video dedicata). Banuiesc ca laptop-ul tau are o placa video dedicata si poate folosi si procesorul pt video.

Uite un clip cu unu' care a facut chestia asta: 

si instructiuni concrete:  https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=162768
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări