Vizitator Filip Teofil Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Salut. Nu sunt sigur daca postez unde trebuie dar am probleme cu realizarea unu cablaj pentru o sursa cu LM317 prin metoda foto.Totul merge perfect, expun la lumina, vad traseele, developez cu NaOH sau soda caustica, clatesc umpic cu apa curata, introduc placa in clorura si nimic.Vreau sa specific, deja de 3-4 ori am cumparat alta clorura ferica, crezand ca ii clorura de vina...Ce nu fac bine de nu mi se corodeaza placuta?Putine detalii despre solutile pe care le folosesc daca imi puteti da.Soda caustica am pus aproximativ o lingurita in 500ml apa, e bine asa?Cum trebuie sa procedez ca deja de prea mult timp stagnez cu placa asta. Stiu eu sa fie oare placa de cablaj de vina? Nu imi pot da seama, din moment ce nu se corodeaza cupru de pe cablaj...Multumesc mult pentru atentia pe care mi-o veti acorda. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 ...pai timp de expunere prea mic ...si/sau developare insuficienta ....poate ca ar fi bine sa revedeti topicul special deschis .... "metode de realizare cablaje" unde sunt precizate in peste 140 pagini toate inconvenientele si avantajele diferitelor metode de realizare ( inclusiv "foto")PS: cel mai bine ar fi sa experimentati un pic cu diferiti timpi de expunere ...si de developareLE: ...aici este tpoicul de care am vorbit mai sus: viewtopic.php?f=14&t=97&p=1441100#p1441100 Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Metoda foto este cea mai "profi" in regim de amator, dar are muuulte "variabile". Trebuie sa specifici ce tip de lumina/bec folosesti pentru expunere. Ce timp de expunere folosesti, distanta pana la cablaj, ce tip de "film" al cablajului folosesti. Eu personal, folosesc cablaj gata acoperit cu fotorezist, expunere 1:40 min la UV-Box ( cu LED-uri UV) realizat intr-un scaner, developat in revelator cumparat, corodare in clorura (la cald, merge mai repede). Cel mai bine citeste/studiaza topicul indicat de colegul @Eusebiu Angelescu, acolo vei gasi cu siguranta raspuns la intrebarile/problemele tale. Link spre comentariu
sonic11 Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 SalutAm si eu niste leduri osv5yl57e1a 140grade lungime unda 400-405nm luate de la tme si as vrea sa stiu daca sunt bune pt. uv-box?Am vazut ca evidentiaza elementele de securitate ale bagnotelor Link spre comentariu
techno-pcb Postat August 9, 2014 Partajează Postat August 9, 2014 Cantitatea de soda caustica dizolvata in apa trebuie riguros respectata:5 g la 500ml apa sau 10 g la un litru.Daca soda este slaba, developarea va fi lenta si trecind la corodare ,vei vedea ca nu se corodeaza.Un ameste prea puternic ,cu soda peste cantitate, duce la stergerea rapida a intregului desen de pe cablaj si atunci o iei complet de la capat. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 31, 2014 Partajează Postat August 31, 2014 (editat) Am si eu o intrebare ..ca sa nu mai deschid alt topic, o sa scriu aici. Am folosit un scaner vechi, unde am amplasat 4x9W neoane UV dispuse echilibrat ca distante. In spatele lor am pus folie de aluminiu, pentru o reflexie mai buna, iar in spatele sticlei, lentila fressnel de la monitor, pentru o dispersare omogena a luminii. Intrebarea mea probabil o sa fie stupida, si nu ma astept la un raspuns cert. Cat timp va fi oare expunerea pentru un cablaj gata tratat cu fotosensibil, cumparat de la tme, filmul este din folie retroproiector (dublat), developare cu Seno. Anul trecut am facut cateva cablaje, atunci am facut si un test, dar nu-mi mai amintesc timpul de expunere... Ceea ce imi amintesc eu ar fi de genul 1min, 30sec.. PS: intr-un final poate refac testul acela, dar nu prea stau bine cu cablajul , de asta va rog sa va dati cu parerea daca e posibil. Editat August 31, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 Apropo. Mai vrea cineva Seno-4007? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 Cum s-ar spune "pentru o proba, daca ma aude un coleg .." Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum