Vizitator robertnelu Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Buna ziua, Am incercat sa maresc presiunea la centrala termica de la 1 bar la 1,5 bari prin introducerea de apa, dar nu se auzea zgomotul firesc de intrare a apei in circuit. Am presupus ca robinetul de incarcare cu apa s-a defectat si nu am vrut sa mai umblu la el. Dupa aprox 1 ora, am constatat ca presiunea crescuse la 2,1 bari tot fara sa se auda cum intra apa in circuit.Am incercat sa scot apa pe la un calorifer si chiar daca nu mai era presiune in calaorifere manometrul centralei nu scadea de la 2,1 bari. Am incercat sa golesc centrala de la robinetul de golire si dupa golirea intregii cantitati de apa manometrul a scazut la 1,5 bari dar intr-un timp destul de lung.Acum cand bag apa in centrala se aude cum intra apa dar manometrul ramane la aceiasi presiune 1,5 bari, chiar daca este asa de multa apa ca este evacuata pe la supapa de sus.Daca incerc sa dau drumul la apa calda se aude ciudat ca si cum nu ar fi apa in circuit.Care pot fi cauzele acestor anomalii? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Din descrierea facuta reiese ca ar fi defect manometrul. Are un comportament ciudat. Ar mai putea fi si ceva impuritati pe la priza de presiune a manometrului. Link spre comentariu
obywan Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Buna ziua, Am incercat sa maresc presiunea la centrala termica de la 1 bar la 1,5 bari prin introducerea de apa, dar nu se auzea zgomotul firesc de intrare a apei in circuit. Am presupus ca robinetul de incarcare cu apa s-a defectat si nu am vrut sa mai umblu la el. Dupa aprox 1 ora, am constatat ca presiunea crescuse la 2,1 bari tot fara sa se auda cum intra apa in circuit.Am incercat sa scot apa pe la un calorifer si chiar daca nu mai era presiune in calaorifere manometrul centralei nu scadea de la 2,1 bari. Am incercat sa golesc centrala de la robinetul de golire si dupa golirea intregii cantitati de apa manometrul a scazut la 1,5 bari dar intr-un timp destul de lung.Acum cand bag apa in centrala se aude cum intra apa dar manometrul ramane la aceiasi presiune 1,5 bari, chiar daca este asa de multa apa ca este evacuata pe la supapa de sus.Daca incerc sa dau drumul la apa calda se aude ciudat ca si cum nu ar fi apa in circuit.Care pot fi cauzele acestor anomalii?Modelul tau de centrala are un senzor de presiune care trimite informatii despre va;loarea presiunii catre placa electronica. Dupa mai multi ani de functionare se depune mizerie in interiorul acestui senzor de presiune sau se formeaza un dop in grupul hidraulic unde acesta este montat si in acest fel nu mai reuseste sa citeasca presiunea corect. Trebuie golita centrala de apa si demontat acest senzor de presiune pentru a putea fi curatat. De asemenea trebuie verificat orificiul unde acesta este introdus in partea hidraulica si curatat daca este infundat. Link spre comentariu
Vizitator alaurentiu Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 dupa ce cureti senzorul de presiune curata si cupla manometrului pentru ca acesta este mecanic nu electronic si nu este normal sa ramana blocat. daca tot la fel se comporta atunci schimba manometrul pentru ca din cate am inteles centrala functiona si pana sa incerci sa maresti presiunea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Manometrul este electronic,cum au spus userii de mai sus(mai putin penultimul user).Il recunosti dupa teaca exterioara de culoare roz si este situat lateral dreapta fata de turbina de acm(gri).Problema acolo,daca il desfaci sa il cureti, este cand il montezi la loc.Asigurate ca siguranta metalica este la locul ei in canalul care trebuie;de multe ori ai impresia ca senzorul ajuns corect in locas dar de fapt nu este asa,cand bagi apa in centrala sare afara din locas. Link spre comentariu
mihion Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Va salut.Ca sa nu mai deschid un alt subiect, am si eu o problema cu centrala mea Saunier Duval Themaclasic 24F si anume: atunci cand se aprinde arzatorul face zgomot mare ca o bufnitura, uneori mai mica, alteori mare ca te sperii.Centrala functioneaza de aproape zece ani. Multumesc.In ce priveste problema lui "robertnelu" ,am patit si eu asa ceva si a fost senzorul de presiune infundat.L-am demontat l-am curatat si de atunci merge. Centrala nu are si manometru mecanic asa ca nu ai nici o cupla de curatat. Senzorul de presiune este montat pe corpul pompei, are o siguranta elastica la baza care se trage si apoi iese senzorul.Senzorul este un traductor piezoelectric, sa ai grija sa nu folosesti scule ascutite sa-i cureti orificiul.Poti sa incerci cu detartrant. Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Verifica prima data kitul de evacuare si legatura lui cu ... centrala. Link spre comentariu
Vizitator Bobes Lucian Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 Salutare am si eu o centrala de 24F Themaclasic cu probleme la presiunea din instalatie a agentului de incalzire. Afisajul este electronic. Am golit instalatia dar pe afisaj eu am inca1,5 1,8 bar ,am montat in paralel si un manometru mecanic dupa care am umplut instalatia cu 1,2 bari pe manometrul mecanic. Pe afisajul electronic al centralei era 2,2 in crestere catre .2,8 apoi scadea la 2,1 iar crestea !Am dat jos senzorul de presiune l-am curatat de mizeria care a fost in orificiu si l-am montat inapoi , am umplut iar instalatia si afisajul centralei indica 1,8 si a crescut pana la 2,2 . Mentionez ca am schimbat ventilul de la perna de aer sau vas de expansiune si am refacut presiunea la 0,8 . Nu stiu ce sa mai fac, ce ma sfatuiti ? Va multumesc anticipat ! Link spre comentariu
nicu41 Postat Iunie 2, 2014 Partajează Postat Iunie 2, 2014 Salutare am si eu o centrala de 24F Themaclasic cu probleme la presiunea din instalatie a agentului de incalzire. Afisajul este electronic. Am golit instalatia dar pe afisaj eu am inca1,5 1,8 bar ,am montat in paralel si un manometru mecanic dupa care am umplut instalatia cu 1,2 bari pe manometrul mecanic. Pe afisajul electronic al centralei era 2,2 in crestere catre .2,8 apoi scadea la 2,1 iar crestea !Am dat jos senzorul de presiune l-am curatat de mizeria care a fost in orificiu si l-am montat inapoi , am umplut iar instalatia si afisajul centralei indica 1,8 si a crescut pana la 2,2 . Mentionez ca am schimbat ventilul de la perna de aer sau vas de expansiune si am refacut presiunea la 0,8 . Nu stiu ce sa mai fac, ce ma sfatuiti ? Va multumesc anticipat ! e defect senzorul de presiune Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum