Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Toshiba 42AV500PG

dragutzu_marius

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragutzu_marius

3

• BUGHIU

1

• leoncris

1

• mariuss_suciu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ciao,Da, MB este PE0484A-1 V28A000628G1iar pe invertor sunt mai multe coduri, nu stiu care din el reprezinta Part Number-ul:PPW-EE42VT-S Rev 0.96632L-0451ALC420WX7

post-18358-139829734369_thumb.jpg

Link spre comentariu

Revin cu mai multe detalii. Neavand experienta in depanarea TV-urilor nu stiam ca acesta are doua invertoare, Master si Slave. Mai sus am scris codurile de pe Slave, iar pe Master sunt aproximativ aceleasi , mai putin Masterul e 6632L-0450A si Slave-ul e 6632-0451A. Pe Slave au fost doi condensatori electrolitici de 680uF/35V umflati, si circuitul invertor BD9897FS puscat. Dupa inlocuirea condensatorilor (au fost pusi 1000uF/35V) si a circuitului invertor, TV-ul a functionat ~2 saptamani cateva ore pe zi, pana cand a disparut din nou lumina de la ecran. Referitor la cei doi condensatori , ei sunt conectati direct pe tensiunea de alimentare a invertorului.Am luat la masuratori comparative cele doua invertoare (M si S), si nu am gasit deocamdata nimic diferente pe ele ( ele fiind foarte asemanatoare). Am verificat inductiv cele 4 transformatoare ( 2 pe M si 2 pe S), tranzistorii MosFet, diode, sigurante, lipiturile integratului schimbat, prezenta tensiunii de alimentare pe cele doua module (24V), ... cam ce am stiut eu. Neavand un osciloscop la indemana nu pot investiga mai departe.Orice idee este binevenita. Deasemenea si cu schema la invertoare daca ma poate ajuta cineva ar fi un mare ajutor.Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări