Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot obtine 200 de grade Celsius cu 9 Volti ?

Vizitator florinbuda

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

5

• Marian

3

• validae

3

• andreivlad1999

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator florinbuda
Ia un bec de 9 sau 12V, sparge-i cu grija sticla si vei avea un filament care se va incalzi chiar la mai mult de 200 de grade Celsius. Eventual inseriezi cu becul un reostat si astfel ii vei putea controla si temperatura.

Buna idee! Multam fain!

. Grosimea sarmei nu este mentionata probabil pentru ca nu conteaza. "10 cm" era lungimea maxima a bateriei. Eu asa am inteles. :da

Da, asta am spus si eu - sarma poate sa fie undeva la 5 milimetri de *lunga* iar grosimea nu e relevanta. Scuze pentru neintelegeri.

Probabil vrea sa aprinda ( initieze ) un motor de rachetomodel !! :nas:

Vreau o unealta portabila cu care sa pot sa fac marcaje pe un plastic. Pana acuma le fac cu o sarma inrosita cu bricheta :cry:

Ma asteptam sa-mi ziceti de un material similar acelora din resouri sau din rezistentele de la ciocanele de lipit. Am incercat sa caut pe net niste formule care sa-mi spuna ce proprietati trebuie sa aiva metalul respectiv dar n-am avut deloc succes. Ceva cam cum ar fi bricheta de la masina.

Alta chestie la care ma asteptam era banalele rezistoare pe care le supraincarci. Am citit ceva despre asta pe net dar am ramas mai zapacit decat pana atunci: cica rezistente de 0.5 Watti ? :-/

Am pus asta la Incepatori pentru ca nu exista rubrica de "Si mai incepatori" asa ca iertati-mi ignoranta cand intreb:

9 V * 0.5 A = 4.5 Watt poate sa-mi dea suficienta caldura ?

Multumesc frumos! :)

Link spre comentariu

Presupun ca cei 4.5W vor fi insuficienti pentru aplicatia ta. Ai putea sa-ti cumperi un acumulator de 6V/4.5Ah pe care sa-l agati de umar sau de centura(faci tu un suport textil, din piele etc) si sa-ti confectionezi un fel de pistol de pirogravat. Varful il faci din nichelina de la rezistenta unui resou.

Link spre comentariu

Bateria de 9V (9F22) se exclude din start.Este o baterie cu o capacitate foarte mica, destinata unui consum de ordinul miliamperilor.Chiar si in scurtcircuit fiind nu faci mare lucru cu ea.Poti face focul in pustiu cu ea daca pui in scurt bornele cu niste vata metalica si daca bateria e alcalina.Revenind la ce te intereseaza, recomand folosirea unor acumulatori NiMh de 2Ah minim, 3-4 bucati ar incalzi binisor un fir de nichelina de 0,2-0,3mm ca o ansa.Se poate monta tot ansamblul intr-o carcasa de lanterna de exemplu, avand comanda la buton.Eu asa as face.

Link spre comentariu
Vizitator florinbuda

recomand folosirea unor acumulatori NiMh de 2Ah minim, 3-4 bucati ar incalzi binisor un fir de nichelina de 0,2-0,3mm

Da, nichelnia era ce cautam - eu tot insistam pe google cu "mielina" :-( validae, ce spui tu e frumos, elegant dar prea scump. Nu exista nichelnia mai subtire ?Aia cu letcon-urile portabile ce folosesc ca sa incalzeasca ?
Link spre comentariu

Este si de 0,15mm, am o gramada din asta. Letconurile portabile cu baterii merg pe alt principiu, rezistenta de contact dintre carbune si metal.As putea sa incerc sa fac un prototip daca esti interesat, am posibilitatea si nu cred ca ar fi ceva scump. Eu oricum lucrez mai mult de placere, nu am facut avere din pasiunea mea. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări