Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot obtine 200 de grade Celsius cu 9 Volti ?

Vizitator florinbuda

Postări Recomandate

Vizitator florinbuda

Salut guys,Nu stiu de unde sa incep cu urmatoarea problema: vreau sa incalzesc o bucata de sarma de *minim* 5 milimetri la *minim* 200 grade Celsius cu o baterie undeva la *maxim* 10 centimetri - ideal ar fi o baterie de 9 volti (sau doua baterii sau una de 12 volti dintr-aia mica).Toata caldura trebuie sa dureze *cel putin* 3-4 secunde si e oarecum ok si daca e de unica folosinta - daca se consuma bateria sau daca se ard anumite chestii.. Nu conteaza daca incalzirea nu se face instant - pana la *maxim* 1 minut e OK.Chiar nu stiu de unde sa incep, ce sa citesc sau daca e posibil ce vreau.Va rog sa ma sfatuiti. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

5

• Marian

3

• validae

3

• andreivlad1999

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ia un bec de 9 sau 12V, sparge-i cu grija sticla si vei avea un filament care se va incalzi chiar la mai mult de 200 de grade Celsius. Eventual inseriezi cu becul un reostat si astfel ii vei putea controla si temperatura.

Link spre comentariu

...vreau sa incalzesc o bucata de sarma de *minim* 5 milimetri...undeva la *maxim* 10 centimetri...la *minim* 200 grade Celsius...ideal ar fi o baterie de 9 volti...

Adica in traducere libera se da o sarma cu diametrul de 5mm, lungime de 10cm, o baterie de 9V, si se doreste atingerea a minim 200*C pe acea sarma. Dupa parerea mea acea baterie ar trebui sa fie al naibii de "smechera" ca sa indeplineasca conditiile puse avand in vedere cat de mica este totusi...

PS:Reiterez si eu intrebarea colegilor, ce anume doresti sa faci?

Link spre comentariu

Eu inteleg ca 5 - 10 mm este lungimea , nu diametru , nu sectiune.La 5 mm (diametru) , nu mai este sarma ci ... bara. :rade:Iar daca'i piroman , are nevoie si de un ... temporizator , altfel se cheama Kamikaze.

Link spre comentariu

Pai tocmai ca se specifica intai "sarma de 5mm" si apoi "la 10cm", deci din asta eu am inteles ca este vorba de sarma cu diametrul de 5mm si cu lungimea de 10cm. Rog autorul temei sa lamureasca daca am inteles bine eu sa nu.

Link spre comentariu

Eu am inteles ca e o sarma de minim 5mm lungime. Grosimea sarmei nu este mentionata probabil pentru ca nu conteaza. "10 cm" era lungimea maxima a bateriei. Eu asa am inteles. :da

Link spre comentariu

Fier beton la 200*C... nu se poate cu baterii, poate cu unele de tractor legate snop mai multe. Asta mă duce cu gîndul la o evadare din puşcărie, sau o spargere. Sau e o ideie preluată de pe iutube? :rade:

Link spre comentariu

@andreivlad1999 recitind prima postare, incep sa cred ca ai dreptate si ca eu m-am inselat... Oricum pana nu se da mai multe detalii nu putem fi 100% siguri, si aici din pacate incepatorii sunt poate cel mai deficitari, adica nu stiu sa-si expuna problema asa cum ar trebui.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări