Vizitator florinbuda Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Salut guys,Nu stiu de unde sa incep cu urmatoarea problema: vreau sa incalzesc o bucata de sarma de *minim* 5 milimetri la *minim* 200 grade Celsius cu o baterie undeva la *maxim* 10 centimetri - ideal ar fi o baterie de 9 volti (sau doua baterii sau una de 12 volti dintr-aia mica).Toata caldura trebuie sa dureze *cel putin* 3-4 secunde si e oarecum ok si daca e de unica folosinta - daca se consuma bateria sau daca se ard anumite chestii.. Nu conteaza daca incalzirea nu se face instant - pana la *maxim* 1 minut e OK.Chiar nu stiu de unde sa incep, ce sa citesc sau daca e posibil ce vreau.Va rog sa ma sfatuiti. Multumesc Link spre comentariu
belasajgo Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Hmm, exista letcon-uri care functioneaza cu baterii. Link spre comentariu
Vizitator florinbuda Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Hmm, exista letcon-uri care functioneaza cu baterii. Foarte tare! Nici nu ma asteptam! Da' sunt prea scumpe. Exista solutii si mai ieftine ? Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Da sunt si letconuri pe gaz ca si bricheta ! Link spre comentariu
Vizitator florinbuda Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Da sunt si letconuri pe gaz ca si bricheta ! Omule bun, tu care parte din "9 volti" n-ai inteles-o ? :-/ Link spre comentariu
belasajgo Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Sunt si letcon-uri mai ieftine pe baterii: http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... pid=588208 Daca ai putea da mai multe detalii despre ce vrei sa faci si de ce neaparat cu baterie, poate ai mai primi si alte idei de la alti utilizatori... Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Ia un bec de 9 sau 12V, sparge-i cu grija sticla si vei avea un filament care se va incalzi chiar la mai mult de 200 de grade Celsius. Eventual inseriezi cu becul un reostat si astfel ii vei putea controla si temperatura. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Sa incerci cu becuri de tensiune mai mare. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 ...vreau sa incalzesc o bucata de sarma de *minim* 5 milimetri...undeva la *maxim* 10 centimetri...la *minim* 200 grade Celsius...ideal ar fi o baterie de 9 volti...Adica in traducere libera se da o sarma cu diametrul de 5mm, lungime de 10cm, o baterie de 9V, si se doreste atingerea a minim 200*C pe acea sarma. Dupa parerea mea acea baterie ar trebui sa fie al naibii de "smechera" ca sa indeplineasca conditiile puse avand in vedere cat de mica este totusi... PS:Reiterez si eu intrebarea colegilor, ce anume doresti sa faci? Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Mi-e teama ca avem de-a face cu un piroman! Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Eu inteleg ca 5 - 10 mm este lungimea , nu diametru , nu sectiune.La 5 mm (diametru) , nu mai este sarma ci ... bara. :rade:Iar daca'i piroman , are nevoie si de un ... temporizator , altfel se cheama Kamikaze. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Pai tocmai ca se specifica intai "sarma de 5mm" si apoi "la 10cm", deci din asta eu am inteles ca este vorba de sarma cu diametrul de 5mm si cu lungimea de 10cm. Rog autorul temei sa lamureasca daca am inteles bine eu sa nu. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Eu am inteles ca e o sarma de minim 5mm lungime. Grosimea sarmei nu este mentionata probabil pentru ca nu conteaza. "10 cm" era lungimea maxima a bateriei. Eu asa am inteles. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Fier beton la 200*C... nu se poate cu baterii, poate cu unele de tractor legate snop mai multe. Asta mă duce cu gîndul la o evadare din puşcărie, sau o spargere. Sau e o ideie preluată de pe iutube? Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 @andreivlad1999 recitind prima postare, incep sa cred ca ai dreptate si ca eu m-am inselat... Oricum pana nu se da mai multe detalii nu putem fi 100% siguri, si aici din pacate incepatorii sunt poate cel mai deficitari, adica nu stiu sa-si expuna problema asa cum ar trebui. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum