Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatorul AS2050..ma gandeam să-l modific...

Vizitator Gabi Rotariu 17

Postări Recomandate

Salut!Am avut 2 statii as2050 si le-am stricat cand eram mai mic :jytuiyu ,acum imi pare rau dupa ele :cry: ...1)eu vreau sa refac toata statia!ma gandeam sa bag in ea 2 kituri TDA7294(de pe mivarom) si sa pastrez traful si corectorul de ton(daca e cazul,am comandat altul tot de pe mivarom...),oare traful imi va duce sau imi va arde kiturile? traful are 3 iesiri (12V,25V,50V) este corect?inca nu sunt sigur ca nu am masurat recent,doar ce imi mai aduc aminte...vreau sami fac o statie 2X100w...2)am cautat pe net si am gasit boxele de la statie,mie din boxe mia ramas dor cutia la care iam schimbat fata si(iam adaugat un dif alien de 8"/4ohmi si 2XF32)si acum ma gandeam sa fac 2 boxe aproximativ identice ca cele originala,de pe site-ul mivarom voi face toate cumparaturile!..voi posta imagini cu amp-ul,boxa care o am si cele originaleimi puteti arata si o schita usoara cu un filtru bass,medii si inalte?Multumesc!

post-82239-139829733631_thumb.jpg

post-82239-139829733635_thumb.jpg

post-82239-13982973364_thumb.jpg

post-82239-139829733646_thumb.jpg

post-82239-13982973365_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

vreau sa nu intelegeti ca leam stricat de bune!sau probabil nu am stiut eu cum se foloseste,o stratie am primito intreaga(fara interventii) si o a doua nu avea traf si fata,si boxa era toata roasa de soareci nu mai putea fi folosita....

Link spre comentariu

Ufff deprimante poze... si uite ce se intampla atunci cand nu stii pretui ceva, ceva de genul asta am facut eu pe vremea lui ceasca cu 2 picupuri pacific ( de fapt radio din alea cu picup deasupra... in fine intelegeti voi ), iar mai tarziu am regretat.

In fine, eu pentru AS2050 al meu n-am precupetit nici un efort pentru a-l aduce la forma de glorie:

http://elforum.info/viewtopic.php?p=1400193#p1400193

Concluzia ar fi ca si pe asta de l-as avea, l-as restaura, placile inca exista, traful exista, carcasa inca este ok si poate fi restaurata, putin imi pasa daca nu mai sunt toate componentele pe placi, le pot inlocui simplu, as obtine ceva mult mai bun decat TDA7294 ( inclusiv la capitolul putere ), care TDA la varianta simpla nu iti da in veci 100W decat poate daca il fortezi la limita desi nu recomand.

In fine, fiecare cu preferintele lui. :da

Link spre comentariu

Si eu sunt de aceeasi parere , inca mai poate fi "salvat" ... Din ce se vede in poze inca are piesele originale pe placi. Am vazut asa zise amplificatoare de sonorizari , chinezarii de altfel , subdimensionate intru totul , dar AS2050 este supradimensionat , ma refer la alimentare (trafo) si la radiatoare este foarte generos pentru o singura pereche de finali.

Link spre comentariu

pai ce sa fac?am 4 placute pentru final(trebuie sa le pun BC-uri),3 placute mono la corectoru le ton,balans...(una functioneaza,am testato eu dar are zgomot de fundal mare), si 2 placute cu butoanele alea dar nu stiu cum se leaga...traful e de 2X55v DC si 1X12v DC (pe el ar merge 2 kituri tda 7294 in punte?).ca sa il fac 2X50w cum era inainte imi trebuie final si prefinali...dar am nevoie si de ajutor pentru ca nu cred ca ma voi descurca singur(la amp-uri pe tranzistori nu ma prea pricep dar la cele pe CI mii mul mai usor...)

Link spre comentariu

salut pentru inceput potzi sa ne spui clar ce ai de gand sa faci cu privire la aceasta statie si anume vrei so faci aproape de original cum mergea ea o data sau vrei sa folosesti alte kituri de amplificatoare ... cu ce ai masurat tensiunile scoase de traff ca ai o problema mare cu multimetrul daca a ajuns sa masoare cu 20v mai mult decat tensiunile normale ale trafului.. daca vrei potzi da un search pe google si sa te interesezi cat de putin despre aceast amplificator si anume as2050

Link spre comentariu

1)Scuze!,am masurat gresti traful!,am masurat cu un aparat analogic care are tot felul de gradatii....2)am da gand sa bag in el 2Xkituri TDA7294Care ar suna mai bine? vechii tranzistori sau tda-urile?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări