danutz- Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Salut !Am un proiect la fizica (rezonanta mecanica ) si m-am gandit ca proiect sa sparg un pahar cu ajutou unei boxe (am vazut pe youtube ) . La ce frecvente si putere se sparge paharul ? Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Pai asta se face prin incercari la diferite frecvente si puteri (trebuie gasita frecventa proprie de rezonanta a paharului). Link spre comentariu
danutz- Postat Ianuarie 5, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 am citi ca trebuie atinsa o frecventa intre 200 si 1700 hz pot face asta cu un generator de ton cu 555 ? Link spre comentariu
danutz- Postat Ianuarie 5, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Puerea maxima de care dispun e 500 W Link spre comentariu
Mircel Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Salut !Am un proiect la fizica (rezonanta mecanica)Cumperi:-un breloc cu laser (10 lei)-o oglinjoară pe care o lipești de...-un diapazon sau cauți ceva care să-i semene (să vibreze).Îți mai trebuie un program care să genereze un semnal sinusoidal de frecvență variabilă (ca SineWave), amplificatorul tău de...500W parcă spuneai și o boxă.Restul...îți imaginezi tu! Link spre comentariu
xragon Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 cred ca era suficient si 100w Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Pui un microfon pe placa audio din PC, care sa afiseze spectrul de frecventa. Lovesti cu un betisor paharul si vezi care-i frecventa dominanta masurata. Apoi reproduci acea frecventa prin ampliful tau. Sau, uite aici folosind un amplif si un microfon: http://www.wikihow.com/Break-a-Glass-with-Your-Voice Link spre comentariu
belasajgo Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Prin 2000-2004 am avut la scoala in manualul de fizica (de la editura ALL) niste exercitii practice din domeniul acusticii (nu stiu in ce clasa se face acest capitol). In manual erau niste link-uri catre pagina autorului manualului, de unde puteam descarca mai multe aplicatii interesante. Unul era un generator de sunet, care a redat un sunet de frecventa (intre 20 HZ - 20 kHz) si amplitudine prestabilita de utilizator, prin placa de sunet. Un alt program era un fel de "osciloscop" pentru placa de sunet, cu care s-a putut reda vizual semnalul de la Mic-In sau Line-In. Am incercat sa gasesc pe internet acea pagina cu aplicatiile, dar nu am avut noroc... EDIT: Am gasit pagina, era in manualul de clasa a 8-a: http://www.fizica.ro/soft/soft.html Aplicatiile au fost facute cand inca se utiliza Windows 95-98, dar stiu ca au functionat bine si pe Windows XP. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum