Vizitator blshft Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Buna ziua Mi-am montat la tara 5 senzori de prezenta (asemanatori cu acesta: http://www.dedeman.ro/ro/electrice/distributie-electrica-si-comanda/comanda-circuite/senzori-de-miscare/senzor-de-miscare-exterior-loh.html) si o goarna de alarma auto (12v). Senzorii sunt alimentati la 220v (functioneaza la 24v, am desfacut unul si am citit pe transformator) as vrea sa cumpar un UPS de calculator pentru situatiile in care este intrerupt curentul. Vreau sa va intreb, care este consumul pentru 5-7 senzori in stand by ? Un UPS bun care tine un calculator 15 minute dupa ce se ia curentul, cu aproximatie, cam cat timp mi-ar furniza curent pentru senzori ? Multumesc. Link spre comentariu
unuldinei Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Conteaza si ce lungime de cablu e acolo . Senzorii aia de miscare sunt mereu on...ar trebui masurate curentul si tensiunea si facut un calcul exact macar pentru puterea aparenta . Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Senzorii ar trebui alimentati direct din acumulatori! Doar electronica, consuma cam 1mA in st-by si 4-6mA cand simte prezenta. La care se adauga consumul releului.Din ce am vazut, senzorii merg totusi cu o tensiune mai mica, au un stabilizator de 8V.Deci, daca elimini traful si schimbi releul cu unul de 12V, ii poti alimenta dintr-un acumulator de 12V (ca cel de UPS).Autonomia va creste semnificativ, UPSul consuma in gol mult mai mult decat senzorii!Un acumulator de 12V/7Ah ar tine senzorii de la 15 ore in sus (pana la 500h, daca nu exista miscare)!Iar UPSul merge in gol 10-15h maxim. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Are dreptate Dr.L, solutia cea mai buna e sa pui senzorii direct pe acumulator, UPS-ul consuma in gol cativa amperi. Pentru a evita consumul din acumulator cand este prezenta reteaua, se pune o dioda dinspre plusul acumulatorului spre plusul senzorilor.Doi acumulatori inseriati pot asigura cei 24V ca sa nu mai schimbe releele interne din senzori. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 UPSul consuma in gol in jur de 0,5-1A. Dar in pulsuri scurte, de curent mult mai mare (10x). Ceea ce reduce viata acumulatorului.+ ca UPSul sta fierbinte, iarasi reducand viata acumulatorului. Link spre comentariu
Vizitator blshft Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Aveti dreptate, cred ca este mai bine ca senzorii sa functioneze direct la 24 v prin intermediul a 2 baterii auto.Pentru a face senzorul sa functioneze direct la 24v trebuiesc modificari multe ?Mulmesc pentru raspunsuri ! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Desfaceti senzorul si veti gasi de obicei doua placute, una cu alimentarea si releul iar cealalta cu senzorul propriuzis. Pe placuta cu releul se gaseste un condensator de 0,47-1uF/400Vca si o dioda Zenner de 24V care constituie ,,sursa,, primara de tensiune ce alimenteaza releul si dupa care urmeaza un stabilizator de 5V pentru detectorul PIR. Dvs. trebuie sa identificati dioda Zenner de 24v si acolo trebuie aplicata alimentarea din acumulatori. Dioda ar trebui scoasa fiindca nu mai e necesara in acest caz si s-ar distruge imediat , ea avea ca ,,rezistenta de balast,, reactanta condensatorului, acum nefolosit. O poza-doua cu unul din detectoarele folosite de dvs. (demontat evident) ar ajuta mult/ Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Citeste si aici intai: viewtopic.php?f=74&t=68013&hilit=alimentare+senzor+de+miscare+12v viewtopic.php?f=14&t=152781 http://www.niqro.3x.ro/PIR/PIR.htm Dupa cum vezi, e cam aceeasi chestie. Si la 12V, ai nevoie de doar un singur acumulator (iesi mai ieftin). Link spre comentariu
Vizitator blshft Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Da, ar fi ideal sa mearga la 12v dar cred ca este mai complicat de facut, m-as multumi si cu 24v daca e mai simpla modificarea.Atasez o poza cu senzorul desfacut, (placa de alimentare): Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Nu trebuie neaparat doua,, baterii auto,, pentru a obtine cei 24V, sunt suficiente doua acumulatoare de 12V/7A inseriate. Schema dvs. este asa cum am scris mai inainte, releul alimentat la 24V, dupa care mai aveti un stabilizator de 5 sau 8V care este pe placa detectorului PIR. La bornele condensatorului electrolitic trebuie sa aveti 24V, acolo trebuie sa legati si alimentarea din acumulatori.Acum ramane sa stabiliti daca mai pastrati si alimentarea originala de la retea, sau alimentati detectoarele direct din acumulatori cu conditia ca la bornele acestora sa fie mereu cuplat un alimentator care sa-i mentina incarcati din retea. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Nu merge folosit condensatorul original, ca e la 25V! Trebui pus unul la 35V!Singura modificare pt alimentare 12V e inlocuirea releului. Nu trebuie sa fie neaparat identic cu cel de pe placa, caz in care se pune cumva langa montaj. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Hmmm.M-am jucat si eu cu un senzor exact ca asta-voiam sa-l modific pe 12V.Am scos toata partea de alimentare in CA, am schimbat releul cu unul de 12V si...s-a prajit trz de comanda.Cred ca din cauza ca rezistenta bobinei releului de 12V era sub jumatate din cea a celui de 24V si s-a depasit Ic la tranzistor.Altfel nu imi explic.M-am enervat si l-am aruncat direct in soba.Nu inteleg de ce toate draciile astea se alimenteaza pe 24V?LE Am gasit unul fabrict in China pt un brand din Germania(gen Lidl) cu releu pe 24V care functiona fara probleme la 12V.Din cate stiu, tensiunea de anclansare ferma la un releu trebuie sa fie minim 0,7 din tensiunea inscrisa pe el.Asta functiona(si aclansa ferm) la 0,5 Un. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Pai daca chinezii au pe stoc multe relee pe 24V ... Un motiv ar fi scaderea curentului de alimentare....ai vazut ce ,,sursa,, teapana folosesc de obicei.... Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Asta functiona(si aclansa ferm) la 0,5 Un.La tensiuni asa mici, apar probleme de contact in functie de pozitie si de vibratii. Daca il lovesti, isi poate pierde contactul.Tranzistorul de comanda e SS9014, care are Ic de doar 100mA. Releul original consuma 15mA. Dar exista si relee de 12V care consuma sub 20mA. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum