pop_ady44 Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 corect cea ce spune colegu @andreivlad1999 chiar de curios am destacut unu de il aveam ratacit prin casa de acela mic cum erau pe dacia cu afisaj pe cristale si are dreptate are deja un stabilizator 7805 cu condesatori Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Există baterii miniatură de 12 V (de exemplu A23HQ)a căror capacitate este de peste 50 mAh, fapt careasigură o autonomie absolut mulţumitoare pentru unceas al cărui afişaj este construit cu cristale lichide.Gabaritul lor este cu mult mai mic faţă de cel al uneibaterii de 9 V. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 multumesc tuturor,merge foarte bine si pe 9 volti. am gasit o baterie la un vecin si totul e ok. Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 "Ba, se mai pune filtraj, uita-te si la radioreceptoarele pe baterii " - mai da'l in ... bateria mea , de ceas , ca nu'i radio sa aiba nevoie de ... tampon cand se'moaie bateria.E cu ... radio ? Asta'i fizica de'a lVa , nu banc. (Element galvanic = pilă electrică= reactie chimica , nu ...modulatii)In plus , fiind ceas auto , are tot ce'i trebuie , inclusiv ... deparazitare.Apropo , la un ceas de mana , cam ce filtraj sa pun , ca'i mai mic ca cel auto (ceasul,evident) :nas:Si , da , bateria de telecomanda auto , e cea mai buna solutie. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 multumesc tuturor,merge foarte bine si pe 9 volti. am gasit o baterie la un vecin si totul e ok.Deci problema ta este rezolvata si cazul este inchis. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 problema rezolvata si pacientul mort Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 L'ai alimentat invers , sau , ce? Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 "...Apropo , la un ceas de mana , cam ce filtraj sa pun , ca'i mai mic ca cel auto (ceasul,evident) ....Depinde pe care mana porti ceasul respectiv, cea cu care te scobesti in nas cand postezi pe elforum, cum ai facut acuma, sau cea cu care-ti rezolvi problema in rest. Cand iti dai cu parerea poti sa o faci civilizat fara sa-ti iei colegii peste picior, chiar daca te crezi prea destept pt comunitatea in care te desfasori.Deci, dupa umila mea parere, daca e vorba de ceasul tau de mana, cred ca nu mai trebe filtraj deloc daca te misti suficient de rapid, filtrarea se realizeaza automat, riplul va fi neglijabil. Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 "nu mai trebe filtraj deloc " - hai ca m'am ... linistit. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 leoncris, cred că te-a depăşit umorul subtil al lui em2006. Ţi-a replicat practic pe limba ta (stîlcită). Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Posibil , la varsta mea, mai greu cu ... subtilitatile !Cat despre "limba ta (stîlcită)" - astept cu interes corectarea greselilor gramaticale sau de exprimare .On topicFiind o sectiune dedicata incepatorilor , este bine sa fim atenti la mesajele transmise , pentru a nu creea confuzii."are deja un stabilizator 7805 cu condesatori " - nu se aplica unei alimentari cu baterii. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Se pune filtraj şi la baterii şi nu fiindcă ar exista riplu, ci pentru compensarea rezistenţei interne a bateriei şi ca rezervă pentru pulsurile de curent. Decuplările au alt rol, ele şuntează curenţii de înaltă frecvenţă la masă, pentru a îndulci funcţionarea regulatorului. În interiorul lui e un element activ serie, o referinţă şi un circuit de compensare a erorii. Fără puţină atenţie poţi să-l faci să oscileze, şi încă foarte uşor. Să vezi atunci distracţie! Aşadar, pentru simplul fapt că merge şi fără (uneori), fiind o sectiune dedicata incepatorilor , este bine sa fim atenti la mesajele transmise , pentru a nu creea confuzii. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 In final, au ti-as recomanda sa nu-l alimentezi din baterii de 9V, sunt slabe si nu vor tine mult. Mai bine gasesti doua-trei acumulatoare de mobil (terry 34 avea cu lazile la 2-3 lei) si le inseriezi dupa dorinta.Sunt si mai mici si tin incomparabil mai mult.Asta daca vrei neaparat sa fie autonom ceasul. Cat dai pe doua baterii de 9V poti da si pe acumulatori, dar cei din urma isi amortizeaza cheltuiala in timp. Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 "Se pune filtraj şi la baterii şi nu fiindcă ar exista riplu, ci pentru compensarea rezistenţei interne a bateriei şi ca rezervă pentru pulsurile de curent." - aici vorbim de un ceas cu afisor cristale lichide. Solutia optima a fost data de cristian_draghiescu. In fine , ma "stîlcesc" degeaba. knauf75 - "problema rezolvata si pacientul mort " Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum