Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

18v---12v

Vizitator knauf75

Postări Recomandate

vreau sa alimentez ceva cu doua baterii de 9 volti. acel ''ceva'' are nevoie de doar 12 volti....cum reduc tensiunea de la 18 la 12volti,stiam ceva cu un rezistor pus in serie,dar ce valoare?sau spun prostii? :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

6

• Marian

4

• pop_ady44

4

• andreivlad1999

3

Top autori în acest subiect

^Subscriu 7812 este cea mai simpla varianta, e un integrat cu 3 pini mari si lati, unul de intrare, unul de masa, si unul de iesire, in functie de cerintele acelui "ceva" in materie de curent, e posibil sa fie necesar un mic radiator pentru 7812.Precizeaza totusi curentul de sarcina maxim estimat, sau daca nu te pricepi atunci spune ce este acel ceva.

Link spre comentariu

Incearca intai sa-l alimentezi la 9V. S-ar putea sa functioneze si sa nu mai trebuiasca sa faci alte adaptari.Daca ceasul nu-l vrei portabil poti cumpara un adaptor de la 230V la 12V curent continuu. Probabil ca unul de 1A este suficient.

Link spre comentariu

pentru un ceas de bord este arhi suficient un lm 7812 in capsula TO220 cred ca nici radiator nu trebuie darpt siguranta ta atasayai un mic radiator sa nu uiti sa pui 2 condesatori pe intrare 100 micro/24volti iesire 220 micro/16 volti valorile nu sunt critice dar trebuie car de cat netezite tensiunile spor la munca PS schema este ok

Link spre comentariu

e da scuzele mele nu m-am gandit la asta chiar ca la bateri nu trebuie filtraj :jytuiyu dar nici nu strica in fine or aparea ceva bancuri dar na suntem romani si ne tinem destepti :sparge:

Link spre comentariu

...nu m-am gandit la asta chiar ca la bateri nu trebuie filtraj :jytuiyu dar nici nu strica in fine or aparea ceva bancuri dar na suntem romani si ne tinem destepti

Ba, se mai pune filtraj, uita-te si la radioreceptoarele pe baterii (in timp, cand se mai descarca, impedanta bateriilor mai creste...)Asa ca, lasa glumetii sa faca bancuri si mai pune cate un condensator si pe baterii, ca nu strica.
Link spre comentariu

Fiind un ceas cu afisaj numeric recuperat ar trebui sa functioneze fara probleme la tensiunea de 9V. De obicei tensiunea la care functioneaza afisajul precum si integratele care intra in componenta unui asemenea ceas este de 5V sau 3.3V. Asta inseamna ca pe traseu exista deja un regulator de tensiune de genul 7805. De aceea eu zic ca primul pas este verificarea functionarii la 9V. Se poate trece apoi la aplicarea diverselor variante de obtinere a tensiunii de 12V in cazul in care ceasul nu functioneaza cu 9V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări