Marian Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 @vmanda, am si eu o rugaminte, nu mai cita integral, complet inutil, postarea imediat anterioara, chiar nu are sens, exista fereasca micuta de scris, foloseste-o. Revenind la subiect, sunt de acord cu UDAR ca stabilizarea la IR2153 prin varierea frecventei ( ipoteza promovata in mod expres de tine ) cere variatii ale frecventei total inacceptabil de mari. Cat despre folosirea pinului Ct in acest scop, pai daca ar fi fost conceput pentru asa ceva, nu crezi ca producatorul ar fi sugerat ipoteza asta? Ai venit cu o ipoteza ( nu esti primul care a lansat-o ) dar ai ales o cale neinspirata de a o sustine, una caracterizata de fixism si inflexibilitate, si totodata ai aratat ca de fapt nu intelegi foarte clar anumite aspecte, cum ar fi tentativa de a justifica asimetriile intre cele 2 alternante, care arata ca de fapt n-ai inteles unde dorea UDAR sa bata, si n-are legatura cu ce capacitate de filtrare ai in secundar sau ce sarcina... Eu insumi imi doream la un moment dat sa dezvolt o sursa cu ir2153 pentru audio dar care sa imi placa mie, m-am lovit insa de limitarile integratului ( multe ) si am mers pe o alta topologie, dar lipsa de timp si resurse m-a impiedicat sa duc proiectul la bun sfarsit. In incheiere as zice ca e bine sa lasam orgoliile deoparte si sa acceptam ca altii poate stiu mai multe decat noi ( UDAR in cazul de fata ), si deci sa incercam sa le acceptam observatiile in mod cat mai obiectiv. Numai bine. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 Cu mare umilinta intreb si eu de asimetri ca nici eu nu m-am prins. Link spre comentariu
sesebe Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 Cele doua tranzistoare trebuie sa aiba exact acelasi factor de umplere pt ca altfel se risca saturarea miezului cu consecintele de rigoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Sant tone de documentatii pe net despre surse in comutatie. Cineva vede o schema interesanta--la romani asta inseamna simpla--si crede ca l-a luat pe Dumnezeu de picior. Ce teorie, ce documentare cand sant 2 tranzistoare, un traf, niste diode si condensatori. Iar integratul de comanda este cel mai banal! Schema este LLC, ce am descarcat de pe net in timp numai despre aceasta topologie: Link spre comentariu
Vizitator Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Unii chiar realizeaza LLC.https://www.google.ro/?gws_rd=ssl#q=ncp1395+application+note&start=0http://www.diysmps.com/forums/archive/index.php/t-38.html Link spre comentariu
niceguy12 Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 Salut, nu am vrut sa mai deschid un alt topic cu si despre ir2153. am gasit pe un site rusesc o schema cu ir 2153 dar din pacate nu spune cate spire se bobineaza pe traful de curent. cum as putea afla cate spire trebuiesc bobinate in primarul trafului si daca acesta trebuie sau nu impartit in doua? atasez schema poate e de folos. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 Cred ca numesti traf de curent pe cel de forta. Nr de spire depinde de miezul folosit, frecventa. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 Citeste topicul Constructie SMPS coborator de la 220 de putere medie-mare si o sa gasesti numarul de spire. Ca sa te ajut iti pun un link.http://www.elforum.info/topic/98344-constructie-smps-coborator-de-la-220-de-putere-medie-mare/page-108?do=findComment&comment=969514 Link spre comentariu
niceguy12 Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 @miticamy. frecventa daca e sa ma iau dupa schema ar fi de 40.306khz, miezul va fi un traf dintr`o sursa de pc cred ca cel mai probabil un ee30. @cristi7521 nu ma pricep cu formulele recunosc de aia am intrat pe forum sa intreb decat sa fac vreo boroboata Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Daca ai un miez din ATX semipunte--eu am peste 50--desfa-l prin fierbere si vezi cum este bobinat. Primarul este din 2 sectiuni inseriate. Numeri spirele--am inteles ca sant 38-40--iar pt secundar este simplu, rezulta din raportul de transformare. Link spre comentariu
niceguy12 Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Am luat un miez fara sal desfac si l`am pus la montajul realizat de mine am alimentat sursa dar se pare ca intra in protectie. cautand pe net am dat peste topicul de unde am luat schema si cablajul si pe schema scrie ceva de 161 spire in primar daca am inteles eu bine....http://forum.cxem.net/index.php?showtopic=1480&st=11760&do=findComment&comment=1862651 deci e posibil ca cele 42 de spire sa fie putine si de asta sa intre in protectie? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 La frecventa aia nu cred sa fie 161 spire in primar. Apuca-te si fa-ti traful singurel, mai ales ca nu stii exact ce si cum despre traful folosit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 (editat) Daca functioneaza in ATX la 33-36khz trebuie sa functioneze corect la 40khz desi aici e un regim mai greu, adica conductia este aproape de 50%. La "Totul despre surse" cred ca am un test cu ir2153 si traf atx, dar nu am chef sa caut. Cand am frut sa vad ce face un miez la o sursa atx ce avea frecv cam mica, vreo 30khz, am lasat secundarul in gol si intr-adevar miezul s-a incalzit puternic. Tot ce faceti fara osciloscop, adica sa ne puneti oscilograme, este greu sa primiti ajutor decat eventual in pasi mici si la nimereala. Editat Octombrie 25, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
niceguy12 Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 (editat) deci, am alimentat doar ir2153 cu 12v pe pinul 1 si 4 mai exact pe pinii condensatorului de 100mf si ledul se aprinde deci intra in protectie, am masurat toate piesele inainte sa le pun si dupa am probat cu 2 ir osciloscop nu am ce mama masii poate sa fie ca e simpla a naibii.... Editat Octombrie 25, 2015 de niceguy12 Link spre comentariu
alexsound Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Vezi ca nu ai respectat tensiunile recomandate pt condensatori ( C7, C10 ...+ altii la prima vedere ) ,verifica cu atentie valorile folosite , bobina filtru secundar nu este ce trebuie acolo....spor la mesterit ....simpla ,simpla dar nu merge chiar cu orice ce componenta gasita , ai noroc ca este in protectie ca altfel pleca un pic dupa tine ..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum