mario_xx Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 (editat) Eu folosesc un mic program sa calculez transformatoarele si de multe ori le nimereste Editat Iunie 26, 2016 de mario_xx Link spre comentariu
Freddy19 Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 Si cu partea cu protectia cum ramane?Este ok asa sau e posibil ca frecventa prin portile tranzistorilor mosfet sa scada in momentul cand pinul CT e tras la masa,iar acestia sa fie distrusi?O fi mai buna varianta cu Op amp ca si comparator ? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 N-as putea sa ma pronunt pentru ca nu am testat, insa in principiu pinul ala chiar este conceput pentru protectie de catre proiectant, prin urmare presupun ca ar trebui sa fie in regula daca trecerea la masa se face suficient de rapid. Daca vrei precizie la protectie atunci poti folosi si comparator insa unul veritabil pentru rapiditate, nu AO. Daca precizia nu-i un factor atunci cu ceva calcule scapi doar cu traf de curent ( cu toate ale lui ) si divizor. Parcurge topicul deoarece subiectul protectie a tot fost discutat, vezi ca utilizatorul Maxente a realizat mai multe surse cu CI-ul asta si are un topic despre asta, citeste si acolo, cam tot ce era de spus s-a spus in repetate randuri, trebuie sa ai rabdare sa te documentezi. Link spre comentariu
Freddy19 Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 (editat) M-am uitat prin topic si am vazut si postarile utilizatorului Maxente.Am vazut ca tragea alimentarea IR-ului la masa,nu pinul CT.Eu pt alimentarea integratului voi folosi un traf micut de 200mA si acest tip de protectie iese din discutie.O sa incerc sa folosesc un tiristor simulat pt. a trage la masa pinul CT.Poate cumva acest tiristor sa-mi altereze capacitatea condensatorului din pinul CT ,atunci cand nu este saturat si sa-mi modifice frecventa interna a oscilatorului? Editat Iunie 26, 2016 de Freddy19 Link spre comentariu
Freddy19 Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 M-am gandit la ceva mai simplu.Este vorba de schema de mai jos.Credeti ca o sa dea rezultat? Link spre comentariu
mario_xx Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 baza npn de la pin ct in colectorul pnp, emitorul npn din mijloc la masa. practic poti pune pinul ct direct in colectorul npn din mijloc si sa nu mai pui al doilea npn Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 @Freddy19 nu te mai complica, fa varianta ai a mea de tiristor si va merge fara probleme Alimentarea IR-ului sa o faci tot cum am facut eu, disipatia e foarte mica smps.pdf Link spre comentariu
Freddy19 Postat Iunie 27, 2016 Partajează Postat Iunie 27, 2016 Multumesc pentru ajutor. O sa incerc in prima faza varianta la care m-am gandit initial ( cea cu tiristor pe pinul CT ) si apoi, daca nu functioneaza, o sa incerc varianta cu alimentare prin divizor rezistiv si tiristor pe alimentare. Link spre comentariu
mario_xx Postat Iunie 27, 2016 Partajează Postat Iunie 27, 2016 incearca asa, varianta ta are niste hibe.. curentul bazei tranzistorului poate sa nu fie suficient sa tina tiristorul amorsat odata ce nu mai merge transformatorul, tiristorul se dezamorseaza prin rezistenta de 100ohmi si o sa ai o protectie hiccup. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25, 2016 Partajează Postat Iulie 25, 2016 Buna seara, Am facut si eu o sursa dupa schema pusa de maxente mai sus. Deocamdata e fara protectie si functioneaza perfect, trag 250W de pe ea si mosfetii irf840 raman complet reci. Am ajuns la partea de protectie si as vrea sa intreb cam cate spire aprox ar trebui bobinate pe acel tor. Multumesc! Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 Eu am bobinat undeva la 50 de spire pe un tor mic de ferita cu sarma de 0,4 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 Buna seara. Da, merge. Am gasit un post mai vechi de-al dvs/ si am vazut ca ziceati de 40 de spire, am facut si merge. De altfel sursa e foarte OK, am facut-o pentru un amic, alimenteaza un amplificator RF de 100W (trage cam 200 W de pe sursa) dar nici nu simte sursa, caderea de tens e de maxim 2 V. Pacat ca integratul nu stie sa faca stabilizare. Cu sg3525 trebuie driver, TL494 necesita traf driver... IR2153 nu are aceste inconveniente, dar nu stie sa stabilizeze. Oare este vreun integrat care sa si comande MOS-i (sigur, cu capacitati g-s modeste) direct si sa faca si stabilizare (factor de umplere variabil)? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2016 Partajează Postat August 1, 2016 (editat) Sant cele din sursele rezonante folosite in TV plasma si LCD de putere mai mare dar traful este special.E o treaba cam complicata teoria LLC:http://www.infineon.com/dgdl/Infineon-ApplicationNote_600WHalfbridgeLLC_Evaluation_Board_with_600V_CoolMOS_C7-AN-v01_00-EN.pdf?fileId=5546d4624e24005f014e2ef4761132a3http://www.st.com/content/ccc/resource/technical/document/application_note/07/1a/85/d8/cc/33/41/78/DM00112313.pdf/files/DM00112313.pdf/jcr:content/translations/en.DM00112313.pdfhttps://tel.archives-ouvertes.fr/tel-01140766/documentCu NCP1398 a realizat parca o sursa cineva de pe forum--Mirceahttps://www.youtube.com/watch?v=gixsRjqFQsc Editat August 1, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 Buna ziua si multumesc pentru raspuns. M-am uitat peste link-urile postate, dar sincer sursele rezonante depasesc nivelul meu de cunostinte. Asta este, voi ramane la clasicele forward cu IR2153 si SG352 + IR2110. O zi buna! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 Ideea era sa se recupereze trafuri din sursele TV plasma exact cum s-au recuperat cele de ATX. Se face montajul fara sa se umble la teorie si daca este corect realizat va functiona. Adica cei ce au realizat semipuntea cu IR2153 s-au aplecat asupra teoriei? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum