nonoda Postat Ianuarie 4, 2014 Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 buna seara am construit un receptor pentru banda de 80 m, dupa schema francezului,f6bcu, care culmea, pe masa ,a functionat,adica am receptionat pe la 3,660, ceva morse,i-am adaugat si un fll, cel al italianului,doar partea de comanda si afisare, fara oscilatorul schemei,pe frecventmetru i-mi arata plaja oscilatorului, intre 3,500-3,800 dar nu se mai aude nimic,am luat semnalul pt frecventmetru de la pinul 6 al lui ne 602, deci oscilatorul cred ca functioneaza, tensiunile masurate, pin 8, 5,94. pin 6, 5,94. pin 7 5,44, am incercat, si cu alte ci tot asa, am verificat cablajul, nu e intrerupt , cu toate ca cablajul e gresit de la autor, adica soclurile intregatelor trebuie puse pe partea cablata,deci ceata totala, daca a mai intilnit cineva acest fenomen astept sa gasim o rezolvare la aceasta pb, Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 4, 2014 Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 Semnalul pentru frecventmetru se ia de pe pinul 7 al NESA602/612 printr-un buffer cu FET/MOSFET, in caz contrar oscilatorul inceteaza sa functioneze. Vezi foaia de catalog, pag.7. fig.8 Link spre comentariu
nonoda Postat Ianuarie 5, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 da ai dreptate,dar frecventmetru are la intrare un etaj buffer,asa ca nu i-am mai facut altul. dar si pe pinul 7, am aceias frecventa ca si pe pinul 6 de unde am luat semnalul ulterior, oricum mersi de sfat Link spre comentariu
yo7lhe Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Daca imi aduc bine aminte FLL -ul lui Ik3oil are la intrare un bipolar polarizat cu un 33k.Daca te pui pe pinul 6 esti practic pe circuitul oscilant si provoci deplasarea puternica a frecventei si amortizarea semnificativa daca nu chiar stingerea oscilatiei.Pinul 7 e de reactie, si are impedanta mica, deci e mai putin sensibil la influenta etajului de intrare al fll.In plus conteaza si amplitudinea oscilatiei, daca e insuficienta sensibilitatea scade.Presupun ca, daca deconectezi fll se aude ok, deci nu ai alta problema.Daca e asa masoara cu o sonda rf tensiunea la pinul 7 cu itarea fll deconectata si apoi cu ea conectata.Dupa asta hotarasti daca ai nevoie sau nu de un bufer calumea. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 da ai dreptate,dar frecventmetru are la intrare un etaj buffer,asa ca nu i-am mai facut altul. dar si pe pinul 7, am aceias frecventa ca si pe pinul 6 de unde am luat semnalul ulterior, oricum mersi de sfat Impedanta de intrare a bufferului din FLL variaza intre circa 90 si 160 ohm, functie de frecventa de intrare, mult prea mica pentru ca oscilatorul din NE602/612 sa aiba intrunite conditiile de oscilatie.Asta este motivul pentru care ti-am indicat schemele propuse de producator pentru buffer. Link spre comentariu
nonoda Postat Ianuarie 7, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 da ai dreptate,dar frecventmetru are la intrare un etaj buffer,asa ca nu i-am mai facut altul. dar si pe pinul 7, am aceias frecventa ca si pe pinul 6 de unde am luat semnalul ulterior, oricum mersi de sfat Impedanta de intrare a bufferului din FLL variaza intre circa 90 si 160 ohm, functie de frecventa de intrare, mult prea mica pentru ca oscilatorul din NE602/612 sa aiba intrunite conditiile de oscilatie.Asta este motivul pentru care ti-am indicat schemele propuse de producator pentru buffer.da aveti dreptate,am deconectat fll si a inceput sa mearga, mai trebuie lucrat la partea audio ca e insensibila, ma-m gindit sa-i pun un preamplificator cu un oprational,dupa care am conectat pt putin timp fll si se simte diferenta, oricum multumesc de ajutor,munai bine dorel Link spre comentariu
Floryn_Cis Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 am eu un ciocan Dorele daca te ajuta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum