Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lumini pulsatorii frana.

Postări Recomandate

sonic11, ratoiulAmbele functioneaza OK! diferenta intre ele este ca una mai palpaie dupa ce iau activarea iar cealalta mai pulseaza de cateva ori. Am primit azi senzorul de inertie, si vad ca pe iesire imi da 0-5v functie de inertie (credeam ca este la 0-12v).Ma intreb daca totusi nu se poate folosi o functie de comparare intre o intrare analogica pentru accelerometru si o intrare, tot analogica pe care sa am un semireglabil de unde sa pot stabili pragul la care sa fie flash enable.In momentul in care valoarea data de ACCELEROMETRU este egala sau mai mare cu valoarea prestabilita din PRAG, sa se activeze flashurile.Postez si o posibila schema, sigur se intelege mai usor.Va multumesc tuturor!

post-18487-139829767426_thumb.jpg

Link spre comentariu

Uite o varianta in care poti regla pragul la care intrarea gp2 sa dea comanda flash GP4 si GP5 sunt folosite pentru reglarea pragului (GP4=up, GP5=dn) GP2 citeste cu ajutorul ADC-ului tensiunea si o compara cu pragul setat.Conditia ca GP0 sa traca in modul flash este ca prg ADC>=cu prag setat.Valoarea setata este retinuta in eprom.Varianta 2 in care pragul se seteaza cu ajutorul unui semireglabil conectat la GP4 cu extremitatile la GND si VCC (si aceasta valoare este retinuta in eprom cu toate ca nu era nevoie) cu aceasi conditie intre praguri.Bafta!

Link spre comentariu

@sonic11Am incercat varianta 2, si merge bine! Mai am doar cateva detalii pe care as vrea sa le adaug la partea de flash:Partea de "enable" merge perfect, cu conditia ca odata activat enable sa faca tot ciclul (inertia poate sa fie doar pentru moment scurt), pana la carderea alimentarii.Atasez mai jos un grafic cam cum as vrea sa mearga, partea a 2-a cea de 600ms, sa poata fi in continuare reglabila de pe semireglabil. Prima parte sunt flasuri rapide (4 impulsuri) dupa care face 4 impulsuri mai rare, apoi ramane aprins pana la caderea alimentarii, chiar daca intre timp inertia a disparut.Respect!

post-18487-139829767568_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vezi daca raportul dintre cele doua secvente este pe placul tau, daca nu corectam :daExplica-mi cum intentionezi sa-l folosesti, conectat doar in momentul franarii sau permanent, in momentul de fata este viabil doar in momentul franarii dar se poate face si conectat permanent la alimentare si folosim GP5 ca activare frana.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări