Vizitator ianculescu cristian Postat Ianuarie 4, 2014 Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 Buna tuturor.Am revenit cu problema masinilor de spalat marca Indesit WP100EX.Mai nou am constatat ca problema a inceput cu programul de limpezire unde a dat error, ledul incepand sa se aprinda in reprize de cate 8 ori. Daca restartezi programul si continui stoarcerea totul este ok. Am mers asa circa 6 spalari, insa acum nu mai vrea sa mai functioneze in sensul ca dupa ce admite programul incepe sa bage apa dupa care da erroare si scoate apa.Am verificat rezistenta, presostatul care este aproape nou, pompa de apa care este noua, motorul pare ok.Are cineva lista ,,cod de error''Masina este cumparata in anul 2003 si a mers circa 25-30 spalari pe luna. Am schimbat rulmentii, rezistenta termica, pompa de apa, uln 2003 de cateva ori atunci cand am schimbt si carbunii de la motor, presostatul.Am montat si o stabilizare suplimentara de 12v intrucat bara de alimentare respectiva care alimenta releele , uln 2003 , urmatoarea bara stabilizata de L4949N, oscila intre 13-19 v.Astept sugestii pntru rezolvarea problemei.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
gymy Postat Ianuarie 4, 2014 Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 Rezistenta ai verificat-o prin inlocuire?Poate sa bata la masa chiar daca este buna. Link spre comentariu
Vizitator ianculescu cristian Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Rezistenta este buna, presostatul este nou , prima eroare a aparut la programele de limpezire. Am gasit pe un forum o informatie la cod eroare unde specifica ca pentru led aprins de 8 ori poate fii rezistenta, nivel apa, eprom ,etc. Azi o sa incerc sa schimb memoria cu una de la un wt102 care este asemanator. Link spre comentariu
gymy Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Daca bate la masa chiar daca e continua si incalzeste tot da eroare.Trebuie schimbata pentru a proba. Link spre comentariu
Vizitator ianculescu cristian Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 OK o sa incerc si varianta asta desi problema apare la limpezire, unde rezistenta nu merge, cand vrea sa scoata apa si roteste la turatie mare putin timp. Cand am avut probleme cu rezistenta, in urma cu 2-3 ani, eroarea aparea la spalare cand senzorul termic nu constata incalzirea apei.Multumesc si stept sugestii. Link spre comentariu
Vizitator tony6363 Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 verificati valva de intrare sa nu fie infundata sita Link spre comentariu
Vizitator ianculescu cristian Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Am rezolvat hiba.A fost mai complexa problema in sensul ca am avut o problema de continuitate imperfecta a cablului ce leaga senzorul termic de cablaj ( in anumite momente disparea de tot rezistenta de circa 25 k care trebuie sa dea la mufa cablaj a senzorului - firele au fost cositorite in conectorul senzor), o alta problema a fost presostatul care mergea partial in sensul ca dupa ce comanda oprirea apei la un anumit nivel, nu mai remornea apa pentru a mentine nivelul (rufele absorbeau apa si scadea nivelul), o alta problema a fost o parte din piesele pasive de pe cablaj in zona executantilor.Toate le-am descoperit dupa ce am descarcat de pe saitul INDESIT tabelul de erori si am gasit la cineva un cablaj functional pe care am verificat independent memoria si integritatea softului, procesorul , uln 2003 si sursa - toate fiind functionale.Acum am spalat in jur de 35 cicluri cu toate programele masinii si totul merge perfect.Multumesc de colaborare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum