UDAR Postat Ianuarie 3, 2014 Partajează Postat Ianuarie 3, 2014 Buna seara si La multi ani !Am facut mai demult un programator paralel PIP84 pe care l-am folosit de cateva ori cu succes cu WinPIC. Acum incerc sa-l folosesc cu PICpgm pentru ca are si alte PIC-uri in biblioteca . Configurez hardware-ul pentru PIP84 si testul pin cu pin merge dar nu pot selecta noul programator . Am incercat atat introducand-ul cu numele lui cat si modificand unul existent (Tait). De doua ori a autoidentificat - aiurea si bineinteles ca nu a mers, in rest imi scrie "No programmer found." Din fereastra setari hard semnalele sunt bune dar dupa ce dau OK nu ramane selectat. Habar nu am cum testeaza el ca are sau nu programator . Folosesc un laptop cu XP pentru ca are port paralel nativ.Testele le-am facut cu PIC12F675 pe care il recunosc ambele.Daca cineva are experiente similare si mai ales sugestii de rezolvare , il rog frumos sa posteze aici. Multumesc. Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 8, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Vă mulțumesc că ați citit . Se pare că e mai rară problema mea așa că am decis să construiesc un alt programator ( interfața hardware ) compatibil cu PICpgm . Vă rog să-mi faceți o recomandare din experiența voastră - am văzut destul de des pomenit PICpgm pe aici deci pare-se că este folosit de mulți. Eventual o altă pereche soft+hard , asta până să trec la un USB. Mulțumesc.PS Între timp am încercat și cu Vista și cu W7 și face la fel.Edit. Poate nu am spus destul de clar. Aș vrea să pot programa și PIC-uri ceva mai noi -în principal din gama PIC12F1xxx/PIC16F1xxx . Pentru cele mai vechi WinPIC + PIP84 merge foarte bine. Link spre comentariu
Mihai Popa Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Salut.Recomandarea mea este un PicKit2 sau chiar PicKit3. In felul acesta elimini o mare problema: programarea fizica a PIC-ului (acestea merg 100%!!!), ramanand sa te axezi doar pe schema si soft.Toate bune. Link spre comentariu
vcdec Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Salut.Recomandarea mea este un PicKit2 sau chiar PicKit3. In felul acesta elimini o mare problema: programarea fizica a PIC-ului (acestea merg 100%!!!), ramanand sa te axezi doar pe schema si soft.Toate bune.Subscriu ! Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 9, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Vă mulțumesc la amândoi pentru recomandare, cam încolo mă duceam și eu cu gândul. Mai departe, ce ziceți , merită să fac o clonă, să cumpăr o clonă sau să mă îndrept spre original ? Ambițiile mele deocamdată nu trec de PIC16/PIC18 . Am văzut pe net clone cu PIC18F2550 pe care îl pot programa cu ce am iar realizarea hardware nu mi-ar ridica probleme deosebite ( sper ) - pe de altă parte am auzit de probleme la unele clone de pe eBay. In paranteză , am cont pe eBay și PayPal , deci nu ar fi o problemă asta . Link spre comentariu
Mihai Popa Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Salut.Parerea mea este un PicKit2 original. Poate ca si o clona poate functiona corect, nu stiu...Eu am cumparat unul original si nu am avut nici o problema cu el.Am si un Pickit3 (la momentul cand l-am cumparat era mult mai ieftin decat unul original - si atunci mi-a trebuie doar pentru un singur PIC, acela din placa de dezvoltare F1 Evaluation Kit DV164132de la Microchip), dar o clona (luata de aici de pe forum) facuta de firma S.u.r.e , care merge, insa la un moment dat mi-a facut o figura(nu a mai fost vazut de nici un PC pe USB - asa, dintr-odata) si a trebuit sa il reprogramez. Acum este OK...sa vad pentru cat timp...PicKit2 este un pic cam scump, dar scapi te multe probleme...Succes Link spre comentariu
vcdec Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Eu am si pk2 original, pk2 si pk3 de la Sure, si mai ieftine clone pk2 de pe forum. Toate au mers perfect, singurul avantaj pt mine e carcasa de la cele de fabrica, asta cand te deplasezi pe teren e mai practic. Link spre comentariu
Mihai Popa Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Practic PicKit3-ul meu a mers si merge in continuare, insa s-a intamplat ceva interesant: am fost plecat afara din tara si am luat cu mine programatoarele si alte cateva placute de dezvoltare ca sa imi omor timpul pe acolo. Inainte sa plec, Pickit3 a mers fara probleme, cand am ajuns la destinatie, nu a mai mers. Programatoarele si celelalte au fost tinute in bagajul de mana si au fost trecute prin scanerul cu raxe X din aeroport. De aici cred ca este problema cu Pickit3. Restul au mers fara bine. Ajuns acasa, dupa ceva cautari pe internet, am reusit sa il reprogramez. Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 9, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Încă o dată vă mulțumesc. Cred că o să comand deocamdată o clonă de pe forum cu adaptor ZIF . E și ieftină , vine și repede. Pe urmă mai vedem. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum