Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator HI-FI 40W cu 6P3S

Vizitator zg

Postări Recomandate

Am lucrat acest amplifcator pt auditia de CD-uri si redarea muzicii digitale de pe calculator. Sunetul lui incredibil m-a uimit si pe mine si pe toti amicii mei. Schema e luata de pe net, avandu-l ca autor pe Rutcho Rumenev, si era cu 6L6GLC, dar sovieticele 6P3S sau 6P3S-E au functionat superb. Transformatorul de iesire e luat de la un amplificator HI-FI cu EL34 din Tehnium 11/89 unde este explicata foarte detaliat si pe intelesul tuturor construirea sa. Normal se poate incerca varianta cu trafo calculat, impedantza de intrare fiind 6,6Ko

L-am instalat intr-o cutie de PC desktop mai veche, vopsita in negru. Am poze daca doriti, deasemena cablajul imprimat, realizat de mine.

Schema o gasiti la http://www.arrakis.es/~igapop/6l6.htm

[/img][/url]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• overdrive

1

Tare ma bucur ca mai sint cei care fac amplifuri pe tuburi.Poate ca e un nou inceput...Dar o obiectie am si eu.Din cite stiu 6P3S are impedanta de 4K de la anod la anod-asta in cazul variantelor in push pull...Poti sa scanezi documentatia si sa o pui pe forum?Cu ce am si eu poate facem un ''ghid'' pentru construirea de amplificatore pe tuburi...

Link spre comentariu

Schema de constructie e transformatorului de iesire , preluata din Tehnium 11/89 este de 6,6 Ko si se poate folosi la orice schema de push pull ultraliniar cu astfel de impedantza.

Schema etajului final este urmatoarea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări