Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme indesit wil105

Vizitator d3luxsoft

Postări Recomandate

Vizitator d3luxsoft

Se conecteaza masina la sursa de alimentare dar nu da nici un semn, masurat cu ohmetrul si in programator ajunge tensiune.S-a demontat programatorul, nu este calblajul ars, vizual totul okTriacul l-am verificat cu ohmetrul pe rezistenta mare A1-A2 inversand si sondele nu da nimic , A1-G ajunge la o valoare de 190,De unde se poate achizitiona un triac btb10 800bw sau cu ce se poate inlocui , ce se poate gasi in comert la noiPoze cu modulul incarcata mai jos

post-66702-139829732758_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

11

• Vinu-i-bun

3

• gymy

2

• gigiones

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Lasa triacul in pace ca nu se arde ala cand bate vantul, verifica releele de inversare a turatiei si mai ales pe cel de alimentare. De fapt verifica-le pe toate, alimentandu-l pe fiecare in parte cu tensiunea specificata (24V de obicei, dar scrie clar pe ele) si verifici cu o lampa de continuitate cu baterie si bec inseriat starea contactelor. Verifica izolatia rezistentei de incalzire fata de masa, functionarea pompei de apa, specifica daca se aprinde vre-un led, daca clipeste si de cate ori etc.Mai citeste postari asemanatoare. Apropo, nu ai mentionat ce tensiune ai dupa sursa in comutatie. Schimba condensatorii de filtraj, daca nu-i poti verifica cu ESR-metrul.

Link spre comentariu
Vizitator d3luxsoft

Lasa triacul in pace ca nu se arde ala cand bate vantul, verifica releele de inversare a turatiei si mai ales pe cel de alimentare. De fapt verifica-le pe toate, alimentandu-l pe fiecare in parte cu tensiunea specificata (24V de obicei, dar scrie clar pe ele) si verifici cu o lampa de continuitate cu baterie si bec inseriat starea contactelor. Verifica izolatia rezistentei de incalzire fata de masa, functionarea pompei de apa, specifica daca se aprinde vre-un led, daca clipeste si de cate ori etc.Mai citeste postari asemanatoare. Apropo, nu ai mentionat ce tensiune ai dupa sursa in comutatie. Schimba condensatorii de filtraj, daca nu-i poti verifica cu ESR-metrul.

Din condensator am in jur de 230v, Problema este cum am mentionat, nu face nimic pur si simplu, nu se aprinde nici un led nimic
Link spre comentariu
Vizitator d3luxsoft

Foarte probabil sa ai sursa defecta.Nu cunosc modelul, poti pune o poza mai apropiata cu placa sa vad ce sursa are?

O sa verific astazi sa vad ce gasesc si va anunt

post-66702-139829732859_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator d3luxsoft

Sursa e pe placuta din dreapta la poza postata.Acolo verifica daca iasa 12V .Daca da e terminat modulul.Daca nu schimba integratul si rezistenta fuzibila.

Am 12 v acolo, ce mai este de facut ??? ma apuc de cautat pe modul sau sa ma las pagubas
Link spre comentariu

Verifica si restul placii, masoara daca ajunge tensiune de alimentare la controlerul placii, nu abandona.Nu te lega de triac, vezi butoanele de comanda in ce stare sunt, mufele ce vin pe placa, etc.Orice amanunt conteaza.Verifica daca a ajuns cumva apa pe modul sau a facut condens pe placa.

Link spre comentariu
Vizitator d3luxsoft

Verifica si restul placii, masoara daca ajunge tensiune de alimentare la controlerul placii, nu abandona.Nu te lega de triac, vezi butoanele de comanda in ce stare sunt, mufele ce vin pe placa, etc.Orice amanunt conteaza.Verifica daca a ajuns cumva apa pe modul sau a facut condens pe placa.

Ultima data a avut un singur bec aprins cel de la timp si arata 2 ore dar nu lua nici o comanda, e posibil din cauza condensului sa fie vreo pb la placa de la butoane
Link spre comentariu

Am spus in prima postare, se verifica toti senzorii sa fie in regula, butoanele sa nu aiba rezistenta parazita (din cauza apei pot aparea comenzi false) rezistenta de incalzire sa nu aiba punere la masa, motorul sa aiba perii bune(am patit asta la un Arctic, i-am dat ocol cateva ore si nu calca o perie pe colector) etc.

Link spre comentariu

Sursa e pe placuta din dreapta la poza postata.Acolo verifica daca iasa 12V .Daca da e terminat modulul.Daca nu schimba integratul si rezistenta fuzibila.

Am 12 v acolo, ce mai este de facut ??? ma apuc de cautat pe modul sau sa ma las pagubas
Cam 95% e gata placa.Verifica totusi si cele enumerate de colegul .
Link spre comentariu
Vizitator d3luxsoft

Am spus in prima postare, se verifica toti senzorii sa fie in regula, butoanele sa nu aiba rezistenta parazita (din cauza apei pot aparea comenzi false) rezistenta de incalzire sa nu aiba punere la masa, motorul sa aiba perii bune(am patit asta la un Arctic, i-am dat ocol cateva ore si nu calca o perie pe colector) etc.

dace deconectez de tot rezistenta, ar fi o pb???

Releele cum le verific pe ce pini se alimenteaza ca sa cupleze

Link spre comentariu

Pe bornele cu bobina au o rezistenta de cateva sute de ohmi si o dioda in paralel cu bobina, ai grija sa nu alimentezi in conductie directa dioda.Mai bine da releele afara si verifica-le scoase din placa sa nu arzi ceva pe-acolo.

Link spre comentariu
Vizitator d3luxsoft

Pe bornele cu bobina au o rezistenta de cateva sute de ohmi si o dioda in paralel cu bobina, ai grija sa nu alimentezi in conductie directa dioda.Mai bine da releele afara si verifica-le scoase din placa sa nu arzi ceva pe-acolo.

Date jos bineinteles pentru verificat
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări