Vizitator Adrian45 Postat Ianuarie 3, 2014 Partajează Postat Ianuarie 3, 2014 Mi s-a ars un transformator de la un sistem audio. L-am desfacut, am observat ca s-a ars decat o componenta pusa la iesire un fel de siguranta, nu stiu ce e, am pus niste poze dar se vede praf din cauza telefonului :( stiu ca s-a ars aceasta deoarece am pus un scurt pe bornele transformatorului (la cele de iesire) si imediat a facut flama (am pus o lita foarte subtire nu s-a intamplat nimic cu transformatoru ) e un transformator de 16V 2500mA. Vreau sa stiu daca scot acea componenta si leg direct ce se v.a intampla ? O sa ard altceva in subwoofer ?in poza am pus deja o lita peste aceea dar inca nu l-am bagat... am zis mai intai sa intreb ca sa nu ard sistemu degeaba. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 3, 2014 Partajează Postat Ianuarie 3, 2014 Aceea e o siguranta termica, se topeste la temperaturi de peste 100-120*C de obicei, dar se mai intampla sa cedeze si de la socuri mecanice.Fa un strap in locul ei si masoara rezistenta primarului, daca nu da prea mica (sub 40-50 Ohmi) alimenteaza-l asa. Am gasit nenumarate din astea care au sarit aiurea.Ca sa fii sigur, intrerupe legaturile de la traf catre sistem (iesirile secundarului) astfel ca nu ai cum sa-l afectezi daca pocneste. Alimenteaza-l si masoara tensiunea pe iesiri, dar daca nu miroase a ars, a scapat Link spre comentariu
Vizitator Adrian45 Postat Ianuarie 3, 2014 Partajează Postat Ianuarie 3, 2014 Deabia am gasit o surubelnita sa il desfac ) nu am cu ce sa masor rezistenta si nici tensiunea.. am lasat asa legatura si l-am conectat ... vad ca merge si nici nu miroase nimic a ars acum cat o tine legatura sau sistemu ). Multumesc de raspuns ;) Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 3, 2014 Partajează Postat Ianuarie 3, 2014 Cel mai probabil s-a intrerupt din cauza combinatiei dintre caldura trafului (se incinge binisor cand dai la maxim si nu numai) si trepidatiile de la difuzor. Daca era ceva in scurt pe primarul trafului, crapa in cateva secunde. Izoleaza acolo si monteaza-l la loc. Link spre comentariu
Vizitator Adrian45 Postat Ianuarie 3, 2014 Partajează Postat Ianuarie 3, 2014 da ai dreptate, oricum nu a mai fost scos din priza de vreun an (si mereu era caldut) si am ascultat la el la maxim aseara si am mai dat si basul la maxim (m-a mancat putin ) si s-a stins brusc ... bine ca l-am facut Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 3, 2014 Partajează Postat Ianuarie 3, 2014 Daca nu-l folosesti, scoate-l din priza sau stinge-l din butonul de retea (daca are) ca e mai bine.Macar noaptea sa stea si el rece Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 3, 2014 Partajează Postat Ianuarie 3, 2014 Unde mai pui ca se mai domoleste si contorul electric(macar noaptea) Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 3, 2014 Partajează Postat Ianuarie 3, 2014 Poţi folosi un prelungitor cu întrerupător. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum