homer Postat Ianuarie 4, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 Am rezolvat cu antena si statia.Fir intrerupt de la bobina, cablu defect.Acum am SWR pe 1 - 1.1 si pe 40 1.5 - cu antena coborata la maxim.Pe 22 am 1.35 undeva deci e ok.Vreau sa ii masor si puterea cu o sarcina de 50ohm pentru ca acum imi da doar 2W cand comut pe putere SWR metrul. Link spre comentariu
homer Postat Noiembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Am o nedumerire. Pe unele statii pe SWR - FWR cand dau sa pun acul la SET pentru a calibra, se misca acul stanga-dreapta tare de tot si nu prea pot sa aduc acul pe linia de calibrare. Care ar fi cauza ? Am inteles ca ar putea face asa din cauza tranzistorului final care la unele statii oscileaza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Nu e bulit potentiometrul de calibrare, cu contact prost intre cursor si elementul rezistiv? Link spre comentariu
homer Postat Noiembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Habar nu am. Nu am verificat. Am sa-l desfac sa vad. Link spre comentariu
homer Postat Noiembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 E bun potentiometru. L-am dat jos si l-am verificat. Problema e ca pe unele statii merge bine, pe altele oscileaza acul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Hm, ciudat... Nu am idei... Contactele in mufe se fac ok, cabluri intrerupte care mai fac din cand in cand contact? Link spre comentariu
homer Postat Noiembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 Contactele sunt ok. Cablurile sunt verificate. Ideea ca e ciudat ca pe unele statii merge normal pe unele face figuri. Link spre comentariu
nea_bobina Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 (editat) Eu v-as sugera sa procurati o sarcina artificiala de 50 ohmi si astfel, sa masurati raportul de unde stationare in conditie de sarcina adaptata. Ar fi probabil cel mai relevant test. Aveti grija sa fie o sarcina industriala verificata initial si sa folositi un cablu coaxial (cu impedanta caracteristica de 50 ohmi) in buna stare, pentru legatura dintre statie si reflectometru. Ar fi de preferat ca sarcina artificiala sa se conecteze direct la mufa acestuia. Cu setup-ul de mai sus, faceti teste pe cateva statii si verificati daca mai aveti probleme. Masuratorile si testele anterioare, fara utilizarea unei sarcini de acest gen, sunt irelevante deocamdata. Editat Noiembrie 29, 2015 de nea_bobina Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum