Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Refl. Sunker 1180W

homer

Postări Recomandate

Am rezolvat cu antena si statia.Fir intrerupt de la bobina, cablu defect.Acum am SWR pe 1 - 1.1 si pe 40 1.5 - cu antena coborata la maxim.Pe 22 am 1.35 undeva deci e ok.Vreau sa ii masor si puterea cu o sarcina de 50ohm pentru ca acum imi da doar 2W cand comut pe putere SWR metrul.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• homer

14

• yo7lhe

4

• yo9hrb

2

• nea_bobina

1

Top autori în acest subiect

Am o nedumerire.

Pe unele statii pe SWR - FWR cand dau sa pun acul la SET pentru a calibra, se misca acul stanga-dreapta tare de tot si nu prea pot sa aduc acul pe linia de calibrare.

Care ar fi cauza ?

Am inteles ca ar putea face asa din cauza tranzistorului final care la unele statii oscileaza.

Link spre comentariu

Eu v-as sugera sa procurati o sarcina artificiala de 50 ohmi si astfel, sa masurati raportul de unde stationare in conditie de sarcina adaptata. Ar fi probabil cel mai relevant test. Aveti grija sa fie o sarcina industriala verificata initial si sa folositi un cablu coaxial (cu impedanta caracteristica de 50 ohmi) in buna stare, pentru legatura dintre statie si reflectometru. Ar fi de preferat ca sarcina artificiala sa se conecteze direct la mufa acestuia. 

Cu setup-ul de mai sus, faceti teste pe cateva statii si verificati daca mai aveti probleme. Masuratorile si testele anterioare, fara utilizarea unei sarcini de acest gen, sunt irelevante deocamdata. 

Editat de nea_bobina
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări