Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

16f873 pt. src2496

Vizitator Joc0

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

3

• vcdec

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator Joc0

Ce este acel aparat? Picuri am eu gata fabricate...

Este un convertor dublu AD - DA de Behringer. Al meu este cu Rev. 1.1, dar se pare ca nu exista oalta varianta. Cel putin eu nu am gasit.
Link spre comentariu

Originalul e stricat sau de ce vrei sa ti-l "fabrice" cineva? Nu e clar ce vrei de fapt.

Daca ai hexul, incarcarea se face destul de usor.

Daca vrei sa-ti scrie cineva softul de la inceput, e mai delicat.

Schema, in caz ca are cineva nevoie, am gasit-o aici:

http://www.lampizator.eu/lampizator/TRA ... RC2496.pdf

Picul se vede pe prima pagina in dreapta jos, dar daca nu ai softul pentru el, nu faci nimic numai cu picul.

Link spre comentariu
Vizitator Joc0

@cirip Multumesc pentru link. Nu am hexul si de aceea am scris sperand ca cineva poate "fabrica" sau are cineva.Aparatul functioneaza partial, adica are o deficienta suparatoare: in regim AD -> DA nu are iesire audio analogica de pe sursa digitala, dar iesire digitala are. In regim cu intrarea digita insa are iesire analogica. Din acest motiv m-am gandit ca poate PIC-ul este de vina. Sau este de vina CS8420?, pe care l-am si comandat deja.Multumesc anticipat pentru orice ajutor.

Link spre comentariu

Nu sunt familiar cu echipamente de genul asta, dar intreb: Modul asta de functionare este prevazut in manualul de utilizare? A mers asa cum vrei si nu mai merge? Sau nu este prevazut sa mearga asa si vrei sa-l "imbunatatesti"?Daca a mers si nu mai merge, nu cred ca e PICul de vina. In general defectarile la nivel de procesor, fie chiar si deprogramarea catorva biti, sunt catastrofale; face urat de tot. Daca nu mai functioneaza cum doresti ca urmare a unui defect, as urmari mai degraba calea de semnal cu un oscilo. Daca vrei sa adaugi functii sau moduri de operare noi, cred ca e mai dificil.

Link spre comentariu
Vizitator Joc0

Multumesc pentru interesul acordat.Functia respectiva este definita prin cartea de utilizare si la alti utilizatorifunctioneaza. Eu l-am cuparat cu aceasta defectiune la mana a II-a.Calea semnalului o pot verifica, insa in partea digitala unde semnalul este blocatnu pot sa vad doar ca pinul de la PIC (pin12) care comanda "Mute" este pe H. Desigur sunt niste conditii, care determina ca Mute sa se activeze, chiar in regimuritranzitorii. Semnalul A/D trebuie sa iasa din CS8420 pe pin 18, dar numai daca nu are Mute setatprin clk. Traseul semnalului D/A este altul, care functioneza corect. Oricum cand soseste CS8420 il voi inlocui ca un prim pas. Multumesc!

Link spre comentariu

Am inteles. Deci e o defectiune. In cazul asta cred ca procesorul este ultimul pe care l-as suspecta, avand in vedere ca alte functii sunt executate corect. In plus, daca e ceva defect pe calea de semnal, scrierea unui nou soft, asa cum sugerai la inceput, nu ajuta cu nimic.Astept rezultatele dupa ce schimbi CSul, desi sincer vorbind, eu as masura mult pana cand as decide sa inlocuiesc ceva. M-as uita la foaia de catalog, as vedea ce semnale are nevoie si numai dupa ce m-as convinge ca primeste ce trebuie, as pune letconul pe placa ... Bafta!

Link spre comentariu
Vizitator Joc0

Dupa ce am mai masurat azi prin el, am vazut ca pinul 18 la CS este mereu L.Fara alimentare, static masurand nu este problema, se comporta normalca o iesire, care are nevoie de o rezistenta pull up sau down.Multumesc pentru sugestiile si ideile tale sanatoase. Cand vine CS-ul revin cu un post.Joc0

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări