Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Capete rostov.

hifihifi

Postări Recomandate

Salut as dori si eu cateva detali in legatura cu cati ohmi trebuie sa aiva capetele de rostov 105 casa fie in stare perfecta?Cand leam masurat cel de redare avea 374 ohmi si cel de inregistrare 14,15 ohmi este bine?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hifihifi

5

• GEO 53 BN

2

• feri.visky

1

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

Rezistenta infasurarii capetelor nu este influentat de uzura lor... Pe parcursul folosirii lor se deterioreaza intrefierul circuitului magnetic... de la catva microni ajunagandu-se la zeci de microni ( in principiu si aproximativ...) si astfel redarea se deplaseaza spre frecventele joase si sensibilitatea capului scade foarte mult...

Link spre comentariu

In mod normal capetele de inregistrare si de redare ar trebui sa aiba cam aceeasi rezistenta.Capul de stergere are rezistenta mai mica.Cum spunea [email protected],uzura capului nu modifica rezisetenta capului.Nu ai masurat(din gresala)rezistenta capului de stergere?

Link spre comentariu

Nam masurat dar o sa masor dar din cate stiu eu sunt capete de sticla deci tin la uzura....... gx cum sar spune si plus ca trebuie demagnetizate la anumite ore daca nu automat pleaca pe joase si etc..... pe mine ma interesa masuratorile ca nu stiam exact cat trebuie sa aiva deci in concluzie cat trebuie sa iasa la masuratorii mai exact????

Link spre comentariu

La Rostov s-au folosit doua familii de capete (6A/B24.510 si .710) care difera atât prin impedanta dar mai ales prin forma (profilul) pieselor polare. De care aveti în magnetofon? Am niste .710 prin sertar si o sa le masor.Iata rezultatele:6B24.710 (redare): 290/300 ohmi6A24.710 (înregistrare): 3,5 ohmi6C24.710 (stergere): 3 ohmi.710 sunt cele "ascutite" (pe redare si înregistrare).

Link spre comentariu

Salut as dori si eu cateva detali in legatura cu cati ohmi trebuie sa aiva capetele de rostov 105 casa fie in stare perfecta?Cand leam masurat cel de redare avea 374 ohmi si cel de inregistrare 14,15 ohmi este bine?

Cam aşa aveau şi cele măsurate de mine, în jur de 15 Ohmi cele de înregistrare şi între 350-380 Ohmi cele de redare. Cel puţin la Rostov 105S. Atenţie la modul de măsurare, trebuie dezlipite terminalele sau scoase cuplele.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Din curiozitate am masurat si eu impedanta capetelor cu mufele decuplate la un Rostov. Iata rezultatele:- 6B24.510 - redare: 420 ohmi- 6A24.510 - inregistrare: 13 ohmi- 6C24.020 - stergere: 3.3 ohmi

Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări