Vizitator sunsson Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Salutare si La multi Ani!Stie cineva, daca ar putea fi o idee buna, sa reincarc bateriile din sistemul fotovoltaic (48V, 350Ah) cu o sursa (generator + redresor+filtru) amplasata in paralel cu panourile, la intrarea in controlerul MPPT Morningstar TS-MPPT-45? Am calculat ca daca e nor si ziua scurta iarna, tot se vor incarca pe parcursul unei saptamani a.i. sa le gasesc in weekend 100% Dar cu norul asta dens si zilnic, nu au avut nici o sansa sa se incarce ..Vreau sa merg la locatia respectiva (o casa de vacanta) pt weekend, dar nu vreau ca pana Duminica, sa cobor cu ele sub 50-60%... Link spre comentariu
pusttiu Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 incarcarea este obiligatorie o data pe luna la 100% pt baterii. in paralel pe baterie direct si nu prin controler. cu orice sursa aveti dvs, va aduce bateria in paramatri si va mentine nr de ciluri de incarcare. spor. Link spre comentariu
Vizitator sunsson Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Merci Dl. Pusttiu pt raspuns...dar cred ca n-am tupeu direct pe baterii. Daca le incarc direct pe baterii, am cel putin trei probleme...1. nu stiu s-o fac dupa un algoritm bine determinat asa cum o face controlerul cu fazele de bulk, absortion si float (plus ca el stia cu cat sa prelungeasca/reduca, fiecare faza functie de o serie intreaga de parametrii); 2. nu stiu cand sunt incarcate si la ce nivel sa ma opresc; 3. daca sar si peste shuntul de la 'sonda litrometrica' nu mai stiu cata 'benzina' am in rezervor (dar, hai sa zic ca-i dau un reset...)dar ce are daca ma leg la intrare in mppt?Merci inca o data! Link spre comentariu
giongiu Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Eu cred ca ar merge legat generatorul-redresorul-filtrajul,la intrarea MPPT. Daca nu se depaseste tensiunea maxima suportata de acesta, nu vad care ar fi problema. Probabil ca stii, dupa redresare-filtrare, tensiunea de varf va fi de 1,4 ori, tensiunea efectiva. Daca grupul scoate 230VAC, va rezulta cca 310VDC, tensiune de varf. Acum tu stii care e tensiunea maxima admisa de regulator. Link spre comentariu
Vizitator sunsson Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Parca mi-aduc aminte ceva de factorul asta, vag...Il masuram io mai 'nainte sa-l leg; oricum merci de sfat. Oricum ii caut un transformator mai tzapan...ala de sudura cred ca e ok, nu? E doar MPPT, deci pot sa-i dau la intrare si 40-50v(?)..., sau cat are un traf de sudura. Apoi sa gasesc niste condensatori barosani. Ma gandeam daca nu merge cu un invertor de sudura (am unul mic de la Telvin), legat la generatorul care e cam modest de altfel, doar 2.5kw.. Insa ala mai trebe oare filtrat? N-am osciloscop, habar n-am ce da un invertor de sudura, la iesire. Ce ziceti?! Merci! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum