Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum faci sa aiba 2 ohm ...din dif de 4 ohm

Vizitator anonim292000

Postări Recomandate

Vizitator anonim292000

:rolleyes: Salut all, am revenit si yo cu o intrebare.Am vazut pe forumuri audio in special pt auto ca unii au subwoofere cu doua difuzoare...ma rog si cica au 4 ohm fiecare difuzor si ca daca le legi in paralel faci 2 ohm :smt012 .Am desenat si o schema asa cum cred eu ca ar fi paralel(defapt asa inseamna paralel din ce am facut la fizica parca), dar pana la urma cum da din 4 in 2 ohm :smt006 PS: nu stiu daca ati inteles ceva dar incercati sa ma lamuriti si pe mine.Unele chestii sunt limbii straine pt mine dar a inceput sa ma pasioneze si...vreau sa aflut cat mai multe :supz:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

2

• radue

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Legarea e corecta.Din punct de vedere fizic treaba sta cam asa: 1/Z1 + 1/Z2=1/ZPZ1, Z2: impedantele celor 2 difuzaoreZp impedanta la legarea in paralelaceasta regula este valabila si la mai multe difuzaore puse in paralele:1/Z1 + 1/Z2 +...+1/Zn=1/ZPde ex pt 3 difuzoare cu impedanta de 8 ohmi elgate in paralel veia vea o impedanta de 2.66 ohmi, iar pt 2 de 2 ohmi.In serie treaba sta la modul urmator:Z1 + Z2 +...+ Zn=ZS

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări