Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diferenta intre surse atx?

cearda

Postări Recomandate

Care este diferenta intre sursele atx (ma refer la puterea lor)?

Am 3 surse,toate 3 se aseamana aproape identic (folosesc acelasi PWM) si placa doar ca sant de puteri diferite.

Diferenta la cele de putere sa fie doar din cauza ca folosesc in primar si secundar tranzistoare si diode mai de putere?

Chopper-ul este mai mare si condesatorul de pe 220v are mai multi micro,atata tot.

Daca as lua aceste componente de la o sursa de putere si le montez la alata de putere mai mica as face acea sursa mai mica sa fie de putere mai mare?. :nas:

550

Posted Image

Posted Image

500

Posted Image

Posted Image

250w

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cearda

2

• Marian

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Difereta de putere in cazul unor surse de acelasi tip, adica cu aceeasi destinatie, consta in diferenta de curent pe care fiecare o poate suporta, si aceasta poate fi influentata in primul rand de dimensiunile transformatorului folosit si a sarmei cu care sunt realizate atat infasurarile sale cat si inductantele serie. Apoi tranzistori sau diode mai slabe sugereaza surse mai slabe, si invers, capacitatile de filtrare de la partea HV deasemenea pot sugera o putere mai mare stiindu-se ca pentru un curent mai mare este necesar un condensator mai mare care sa asigure un riplu de tensiune mic/acceptabil. Uneori si configuratia sursei in sine poate face diferenta, insa ideea de a muta componente mai bune de la o sursa la alta, nu este intotdeauna garantia succesului, trebuie inteles cat mai bine modul de functionare inainte de a te apuca de astfel de modificari.

Link spre comentariu

Diferenta e mai greu de spus, dar asemanarea...toate trei sunt "pocnitori", care vor face pagube colaterale mai devreme sau mai tarziu.

De ce "pocnitori" ? eu am o asemenea sursa (no name) de aproape 2 ani pe un pc AMD quad-core 3800Ghz,GeForce GTX550 Ti- 1024MB, GDDR5, 192bit si nu mi-a facut probleme.Este vreo diferenta intre ele?
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări