bcristian Postat Ianuarie 1, 2014 Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 Intrucat nu aveam lineta fixa la strungul meu SN 320, si de gasit una originala de cumparat nu am reusit de nici o culoare, m-am apucat sa-mi fac una. Asa ca in continuare o sa pun poze si comentarii din timpul constructiei. Tot setul de poze e aici IMG_1772 by bcristian, on Flickr Inceputul - un disc de frana. O sursa foarte ieftina de fonta de calitate. IMG_1775 by bcristian, on Flickr Separarea discului, care va deveni rama linetei. IMG_1776 by bcristian, on Flickr Miezul ramas - pus la pastrare pentru un proiect viitor. De exemplu se poate face o fulie (lata) din el. IMG_1778 by bcristian, on Flickr IMG_1779 by bcristian, on Flickr Frezarea bazei. Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 1, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 IMG_1780 by bcristian, on Flickr Frezarea ghidajelor laterale ale "degetelor" linetei. Materialul e platbanda de 10 mm, debitata initial cu flexul si apoi bucatile frezate la dimensiuni. IMG_1781 by bcristian, on Flickr Toate cele 3 degete cu ghidajele facute. IMG_1782 by bcristian, on Flickr IMG_1783 by bcristian, on Flickr Prelucrarea ghidajelor. Sunt facute tot din platbanda de 10. IMG_1784 by bcristian, on Flickr Gaurirea ghidajelor pentru a se fixa pe rama. DRO-urile sunt mult mai comod de folosit decat riglele cu cursor originale ale frezei. Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 1, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 IMG_1786 by bcristian, on Flickr Slotul central, prin care va trece surubul care blocheaza degetele la pozitie. IMG_1787 by bcristian, on Flickr Taierea capetelor dinspre interior, care au 120 de grade la varf. Capetele opuse (drepte) au fost frezate anterior, iar acum menghina a fost aliniata la unghiul corespunzator. La fiecare taietura capatul drept se pune in acelasi loc fata de menghina (folosind acelasi distantier arbitrar) iar masa se misca doar pe directia de taiere. Fiecare piesa se intoarce pentru a taia a 2-a muchie. Metoda aceasta garanteaza ca cele 2 muchii se vor intalni exact pe mijloc. IMG_1791 by bcristian, on Flickr Incepe sa capete forma. Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 1, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 IMG_1790 by bcristian, on Flickr Gaurile pentru ghidaje si surubul de blocare. Din nou ma felicit singur pentru faptul ca am pus DRO-uri pe freza :P IMG_1793 by bcristian, on Flickr Baza, cea care va culisa pe ghidaje strungului. IMG_1794 by bcristian, on Flickr Prelucrarea zonelor unde calca pe ghidaje. IMG_1795 by bcristian, on Flickr Inceputul frezarii V-ului. E destul de mare (21 mm deschidere la baza), iar freza mea nu are nici masa inclinabila nici cap cu coloana extensibila. Deci nu puteam sa frezez direct cu capul inclinat, pentru ca freza ar fi luat tot lateralul la fiecare trecere. Asa ca am facut intai o scarita in pasi de 0.5 mm. IMG_1796 by bcristian, on Flickr Frezarea finala a V-ului, inclinand capul frezei. Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 1, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 IMG_1797 by bcristian, on Flickr Se potriveste chiar mai bine decat ma asteptam. IMG_1800 by bcristian, on Flickr IMG_1799 by bcristian, on Flickr Asamblarea finala. Link spre comentariu
DanuAL Postat Ianuarie 1, 2014 Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 La multi ani !!! A iesit o scula buna!!! Felicitari!!! Cu bacurile probabil vor fi ceva probleme, daca sunt din otel vor lasa urme pe piesa. Link spre comentariu
Georgefreerunner Postat Ianuarie 1, 2014 Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 Felicitari, frumoasa realizare. Link spre comentariu
Blak Postat Ianuarie 1, 2014 Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 Felicitari pentru realizare. M-ai inspirat cu lineta . Ce freza este cea din poze? ce model? Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 2, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Multumesc de urari si la multi ani tuturor!Sunt constient de faptul ca bacurile ar trebui sa fie din otel tare, dar am folosit ce aveam.Deocamdata am inceput sa o folosesc asa, in speranta ca in timp varfurile se vor intari pe masura ce sunt deformate de piesele sustinute (ecruisare).Daca nu se va intampla asta, cred ca am sa incerc sa sudez varfurile, cu un electrod tare (seria 8 sau 9000).Freza e FU-12. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Atunci cand cutezam sa ne apucam de treaba, vom obtine si rezultate. Felicitari! Exista si critici. Spre exemplu, suportul-ghidaj ar fi trebuit realizat din otel masiv si nu din cornier "U". Poate pe parcurs se va rezolva si aceasta problema. De asemenea, coroana circulara va trebui intrerupta intre doua bacuri, deoarece in timpul lucrului, va trebui de multe ori manevrat semifabricatul pe parcursul strunjirii. El va fi deci scos si apoi refixat in bacuri. Daca strunjim, spre exemplu un alezaj conic la capatul unui arbore lung, va fi destul de dificil sa demontam de fiecare data papusa mobila pentru a scoate semifablicatul pe directia axiala. Mult mai lejer este sa il scoatem lateral, prin slabirea unui bac al linetei. Link spre comentariu
alin 105 Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Felicitari pt dispozitiv, e frumos realizat. Poti foarte simplu sa alamesti in varful fiecarui bac o "pastila" de bronz (un cilindru de cc 6-8 mm diametru, lungime egala cu grosimea bacului).Ca sa se aseze mai bine se paote freza o degajare semicirculara in varful bacului. Link spre comentariu
mir76 Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Felicitari pentru dispozitiv . Lucrarea este bine executata, iar restul deficientelor (virfuri de bronz la bacuri ,talpa de fixare pe ghidajele batiului) se pot remedia pe parcurs. Link spre comentariu
en Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Frumoasa si sanatoasa lucratura!! Are ceva rusesc in ea; imi plac sculele rusesti, sa le dai de-a dura,fara sa li se rupa gura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum