danpin Postat Ianuarie 4, 2014 Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 ,,Diferentialul actioneaza atunci cand suma curentilor care trec prin el este diferita de zero si evident mai mare decat curentul minim al diferentialulu, de ex. 30mA pt. cele uzuale." Suma sau diferenta intre curentul de faza si cel de nul?Eu zic ca suma algebrica a curentilor prin cele doua conductoare, faza si nul, sau suma vectoriala a campurilor electromagnetice produse de curentii prin cele doua conductoare, suma care se face in transformatorul toroidal din dispozitivul de protectie diferentiala.In conditii de functionare normala, fara defect, campurile megnetice produse de cei doi curenti se anuleaza, curentii au sensuri opuse, suma algebrica da zero.If+(-In)=0 Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 daca stii ce firma vine sa execute, posteaz-o aici. daca ii stiu, iti pot spune daca fac treaba buna sau de mantuiala. Link spre comentariu
Vizitator vic24 Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 dupa un milion de ani de cand am postat aici, am reusit sa termin executia bransamentului la curent. am executat lea trifazica pana pe stalpul nou montat - tot de catre mine, pe care am pus bmpm si de la stalp la casa bransamentul. atat stalpul (pus pe domeniul public, asfaltat, avize mii si mii de la gaze pana la apa si mediu) cat si lea au necesitat o multime de avize, dificile, cu anunturi la ziare locale.......etc. ma mir ca am terminat in 3 luni.........oricum. in cateva zile vine enelu cu contorul si....gata.pana atunci, am facut o poza in bmpm. va rog mult, explicati-mi si mie in 2 cuvinte ce piese sunt cele din cutie (care ce e), de unde inchid practic curentul de tot, si daca inscriptia "push monthly" de pe una din piese trebuie efectuata si de ce.mii de multumiri !!! Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 in dreapta de tot ai o porcarie de la COMTEC care se vrea a fi releu de supraveghere faza, teoretic protejeaza la supratensiune; al doilea intreruptor este un intreruptor diferential de 300mA(IPACD); cea din mijloc de 32A, este protectia ta la scurtcircuit si suprasarcina.... cea din stanga(dintre aparatele albe) pe acea sina omega este elementul de executie al supraveghetorului de tensiune.extremitatea stanga cum privesti este o siguranta fuzibila de 32A.PS: am vazut muuuulte BMP-uri dintr-astea care aveau supravegherea de tensiune(porcaria aia de la COMTEC), insa fara elementul de executie....PS2: cum naibii schimbi acel fuzzibil daca se trosneste? ca doar acel BMP va fi sigilat... Link spre comentariu
Vizitator vic24 Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 ce e cu "push monthly" ?????si nu cumva ce spui tu incepe din stanga in loc de dreapta ?!!?? Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 cred ca ti-au ''intarit'' nulul ca ai doua cleme prinse(prima poza), au vrut sa se asigure ca ai rezistenta de contact cat mai mica, cat mai ferma.... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 E butonul de test pentru diferential.Daca e diferentialul in ordine cind apesi pe buton declanseaza .Ridici difererntialul si ai curent in casa.Daca te plictisesti o faci lunar asa cum scrie.Grig Link spre comentariu
briobit Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Cele mai petarde sigurante alea de la COMTEC ( sunt patit cu 3-4 tablouri la exterior, se incalzeau vara in cutia aia si sareau ca proastele sau nu mai stateau ridicate) cand ai timp si bani scapa de alea ca numai belele o sa ai (parerea mea, instalatia ta ) Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Cele mai petarde sigurante alea de la COMTECeu, personal, am testat Schneder, moeller, si COMTEC, inseriate....respectau indeaproape aceeasi curba...dar celelalte componente de la COMTEC sunt prastie rau...cel putin TSA_urile, releele acestea de supraveghere(stai sa le vezi pe alea trifazice), degeaba au furat patentul de la GEWISS... Link spre comentariu
Vizitator vic24 Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 dar macar diferentialele sunt bune de ceva? Link spre comentariu
Vizitator vic24 Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 PS: am vazut muuuulte BMP-uri dintr-astea care aveau supravegherea de tensiune(porcaria aia de la COMTEC), insa fara elementul de executie....asta explica oare de ce sta aprinsa "avaria" in asa multe bmp-uri ? Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 dar macar diferentialele sunt bune de ceva?diferentialele alea cu 300mA au rolul de a declansa daca ai cablul ce face legatura intre BMPT si casa, ingropat, sau incerci/se incearca a fura curent cu faza din contor, daca e la borna 4, si nulul pe impamantare. in rest, te electrocutezi fara probleme ca in caz de electrocutare inima incepe pulseaze sincron cu cei 50Hz ai retelei cu un curent mult mai mic...de vreo 60 de ori... asta explica oare de ce sta aprinsa "avaria" in asa multe bmp-uri ?avaria aia se aprinde ca e avarie pe retea, dar neavand element de executie, nu-si puate realiza functia pana la capat... Link spre comentariu
Vizitator vic24 Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 altfel spus, dvs. imi spuneti ca enelul te expune prin avizul tehnic de racordare si legarea propriu-zisa la retea la electorcutari ?! Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 sincron cu cei 50Hz ai retelei cu un curent mult mai mic...de vreo 60 de ori.pai rolul diferetialului de 300mA este de a declansa daca ai cablul, de care spuneam mai sus, trosnit! pe enel/electrica/cez s.a.m.d, nu il priveste daca avem noi sau nu diferentiale de 30mA care sa ne protejeze impotriva electrocutarii... Link spre comentariu
Vizitator vic24 Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 nu, eu intrebam cu gandul la altceva. anume daca nulul de protectie luat din nulul retelei protejeaza la curentarea prin atingerea carcaselor unor aparate defecte Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum