cristi_ozana Postat Ianuarie 1, 2014 Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 Nu mai vorbiti de nici un nul. Problema care o supune atentiei colegul nostru este un curent indus datorat lungimii prelungitorului si a lipsei impamantarii. Atat timp cat el nu ia masuri pentru remedierea acestei probleme nici nu are cum sa remedieze aceasta problema. Asa cum am vazut, ca a precizat impamantarea revine in sarcina firmei, care se ocupa cu realizarea bransamentului. Ar trebui sa ia legatura cu cei care a incheiat contractul de bransare si sa-i preseze cu aceasta impamantare inainte de producerea unui incident. Link spre comentariu
Vizitator vic24 Postat Ianuarie 1, 2014 Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 pai de ce spuneti ca nu iau nicio masura? am batut stalpul galvanizat, am cumparat cablu pt legarea impamantarii la stalp, dar inca nu l-am cositorit (ca nu am in casa cu ce) si voi incerca maine la serviciu sa rezolv asta. adica sa obtin o impamantare pana voi avea bransamentul.de presat nu am ce presa. firma va face impamantarea odata cu montarea noului stalp, care va avea loc cand primaria va elibera autorizatia necesara desfasurarii acestor lucrari in domeniul public. Link spre comentariu
Vizitator vic24 Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 BUUUUUNDECIam cositorit cablul, l-am legat de stalpul batut, l-am conectat printr-un conector din acela tip rigleta cu 2 surubele de impamantarea prizelor. rezultat: creionul nu imi mai da lumina pe absolut nicio lamela din casa, masina de spalat nu mai ciupeste si..... becul de control lumineaza 100% pus intre faza si impamantarea prizei.sper sa "tina" ok pana imi ies toate avizele. multumesc frumos tuturor !!! Link spre comentariu
Vizitator vic24 Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 uitati cum arata Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Foarte bine, mult succes la realizarea bransamentului. O intrebare! De ce nu ai batut tarusul mai adanc si nu ai ingropat conductorul pentru a nu te impiedica de el? Link spre comentariu
Vizitator vic24 Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 pentru ca nu stiu daca sa il las definitiv. locul unde e amplasat acum nu ma incurca deloc, e intr-un colt ferit. stalpul are in pamant cam 1.1 m.eu as vrea mai spre vara sa fac o impamantare tot in curte, mai serioasa (sa iau un electrod special, de 2 m, sa sap sant pentru cablu, etc), dar am gasit un site unde scria ca nu ar fi bine, ca in caz de probleme la retea se va scurge tensiunea prin priza mea, care ar putea fi mai puternica decat impamantarea de la stalpul din strada, nu mai retin amanunte, dar trebuie sa ma mai documentez inainte de a face treaba definitiv. Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 E o prostie, eu nu m-as baza pe improvizatia asta, ne-am pierdut timpul degeaba explicandu-ti, dar vad ca preferi folclorul de pe net. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 E o prostie....preferi folclorul de pe net.e provizorie...macar sa reziste pana-i va executa bransamentul...cert e ca nu se mai aprinde creionul pe împământare...@vic24, nu faci treaba cu un singur electrod(poate sa aiba si 4m, tot degeaba).impamantare este denumire populara, denumirea reala este ''rezistenţă de dispersie a prizei de pamant'' si se masoara in Ohmi. de aici tragi si tu concluzia ca un tarus, nu poate asigura cine stie ce dispersie... plus ca firul pana la acel tarus trebuie mai gros...pentru acasa, dupa parerea mea, trebuie vreo 4-5 bucati de 2m, legarea intre ei si de la ei la tabloul electric, tot prin Platbanda....chiar si asa, cu 4-5 electrozi, tot va avea vreo 10-20ohmi(depinde de psi, coeficientul de sol/umiditate), PS: stai cu telefonul pe ei, mergi personal si spaguieste pe la electrica pentru a grabi nitel lucrurile la bransamentul ala. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 O ,,improvizatie,, ca aceea din poza colegului mi-a salvat viata de cateva ori cand pompa din fantana avea punere la masa de-a sarit si siguranta generala. La mine am batut un fier mult mai mic, sub un metru, dar este intr-o zona de scurgere a apei si e mereu umed pamantul. Impamantarea e facuta acum multi ani, am izolat bine contactul dintre firul de cupru si fierul din pamant si de atunci i-si face cu brio treaba. icon_jook Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 O ,,improvizatie,, ca aceea din poza colegului mi-a salvat viata ...... i-si face cu brio treaba. icon_jook Scuze, desi au trecut ani, uit mereu ca m-am intors in tara asta, si aici merge oricum.Orice improvizatie poate deveni definitiva pentru ca isi face treaba.De ce dracu s-or complica unii sa se incadreze in normative, nu stiu, probabil de fraieri, mai ales pe criza asta, cand totul se poate rezolva atat de simplu, cu o sarma si un cui infipt in pamant...Probabil nu va puteti imagina ca o sarma insirata prin curte ori gradina poate fi smulsa accidental, poate chiar desfacuta de un copil, pe care-l poate costa viata daca nimereste un moment nepotrivit.La fel ca "provizoratul" care-si poate face treaba un milion de clipe si da rateu o singura clipa.Eu raman la ideea ca in chestiuni ce tin de siguranata omului, provizoriul trebuie sa intruneasca conditiile definitivului.Fara nici un rabat. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Poate n-ati sesizat ghilimelele, si impamantarea de care vorbesc este pentru pompa de apa, nu pentru instalatia casei.Este montata in imediata apropiere a fantanii si nu e posibil s-o smulga cineva accidental, va asigur Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Fara nici un rabat. eu cred ca mai de rahat era daca nu facea nimic, nici macar acel provizorat. corect, la noi provizoriu este sinonim cu definitiv. bine ca a facut macar atat, ca pana vin BEŢIVII aia de la enel sa-i monteze contorul, face păianjeni bmpt-ul, se invecheste ideea de smartmetering... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Nu mai apartin de RENEL si nici de CEZ, ca s-a schimbat acum comenduirea. Lucrarile se fac de catre terte firme autorizate de CEZ. Link spre comentariu
Vizitator vic24 Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Probabil nu va puteti imagina ca o sarma insirata prin curte ori gradina poate fi smulsa accidental, poate chiar desfacuta de un copil, pe care-l poate costa viata daca nimereste un moment nepotrivit.stau singur in aceasta casa si..... nu beau. deci desfacerea sau impiedicarea este de domeniul foarte improbabil.cu o pagina in urma era ok pentru moment o teava batuta 1 metru, acum nu mai e ok. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Nu mai apartin de RENEL si nici de CEZ, ca s-a schimbat acum comenduirea. Lucrarile se fac de catre terte firme autorizate de CEZ.da, au ramas doar verii si unchii. corect, lucrarile(executia) se fac de catre firme subcontractate, antreprenoare(bisnita), si montarea conorului in sine se face de catre mosii aia betivi ai enelului/cez-ului/electrica/***ţii ma-sii de nenorociti, care nu au de gand sa mai iasa la pensie, care nu se mai satura de munca si spagi, tin posturile ocupate si cei care termina facultati-licee de profil, se fac soferi/ospatari(scuzati devierea, alta discutie).PS s-a schimbat la nivel ridicat, insa prostimea e aceeasi.PS2 la subiect: e bine cat timp acel provizorat nu se va transforma in definitiv(parerea mea). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum