Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calculare Ohmi

Bitza85

Postări Recomandate

Buna am atasat o poza in care apar legat 2 difuzoare de 4 ohmi fiecare , pe fiecare canal in parte, la care am adaugat un al 3 lea difuzor cu firele fiecare pe cate un canal ,respectiv + pe un canal la + , iar - pe celaltalt canal la -.Sperand ca nu v`am incurcat prea tare as dorii sa stiu care este impedanta finala pe fiecare canal in parte.Va intreb aceste informatii deoarece detin un amplificator yamaha ax-700 care cere difuzoare de minim 8 ohmi ,iar ce au eu au doar 4 ..si se incalzeste cam tare.Mersi

post-76917-139829731699_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bitza85

5

• Emil 1986

4

• zal

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Desfa facatura aceea de acolo ca mare minune cum ti-a scapat nears amplificatorul.Daca sistemul cere minim 8 ohmi, leaga cel putin doua difuzoare de 4 ohmi per canal.Legi plusul unuia cu minusul celuilalt si cele doua borne ramase se leaga ca un singur difuzor de 8 ohmi.

Link spre comentariu

Da, toate cele 4 boxe sunt de 4 ohmi, stiu ele ar trebuii inseriate si puse doar pe A sau B.Dar ele au mers in configuratia (4 ohmi pe canal) pe un Ax-500 de aproximativ 7 luni zi de zi,si nu am ascultat doar la volum mic , si pana acum nu am avut nici o problema.Dar acum am un Ax-700 si acesta vad ca se incalzeste unpic mai mult decat ax 500 ...posibil si de la consumul mai mare

Link spre comentariu

din ce vad eu acolo spun minim 8R A or B acum daca ati pus A+B 4R sarcina pe final este de 2R.din ce scrie acolo puteti pune pe A sau pe B 8Rminim stanga dreapta sau 16R daca folositi si iesirea B.aveti grija ca a patit-o cumnatul meu pe un Pioneer tot cu minim 8R pana a luat foc cablajul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări