Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

curentul electric

Vizitator makk

Postări Recomandate

Salut tuturor. Sunt incepator si in electronica si pe acest forum. Curand m-am apucat sa citesc o carte de electronica si am ramas cu cateva nelamuriri. In carte scrie ca curentul electric circula de la - la + pt. ca sarcinile electrice, electroni, au semnul ,,-''. Dar cand a dat un exemplu usor (un bec legat la o baterie) zicea ca curentul circula de la + la - . Am intrebat pe mai multi care au cunostinte in electrica si mi-au zis ca circula de la + la -. Cum circula curentul electric in realitate? Vreau un raspuns de la experti. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreivlad1999

3

• MaesTTro

3

• mercenarx

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Semnul + reprezinta potential pozitiv adica lipsa de electroni , iar semnul - reprezinta potential negativ adica electroni in exces, conectind o rezistenta la + si la - , are loc o echilibrare, adica electronii se deplaseaza de la - la +. Intensitatea curentului electric este orientata in directie opusa fata de deplasarea purtatorilor de sarcina.

Link spre comentariu

Sensul de ciculatie al curentului electric este conventional ales a fi de la + la - dar in viata de zi cu zi el circula de la - la +. Deci in realitate sarcinile care transporta energia electrica sunt cele negative adica electronii care se deplaseaza de la - la +.

Link spre comentariu

Da, chestia este destul de interesanta, stiu doar ca cind am invatat Electrotehnica , in carti nu am intilnit asa ceva cum ar fi sensul conventional sau real , era simplu spus: sensul curentului in circuitul exterior este de la + la -

Link spre comentariu

Pai intai a fost stabilit sensul curentului ca fiind de la plus la minus si abia apoi s-a descoperit ca de fapt e invers. Ce puteau sa faca oamenii de stiinta? Sa bulverseze lumea? Au preferat sa spuna: "stim ca circula de la minus la plus dar vom considera ca circula de la plus la minus." Numai bine.:dans:

Link spre comentariu
Vizitator makk

multumesc pt raspunsuri. "Intensitatea curentului electric este orientata in directie opusa fata de deplasarea purtatorilor de sarcina" (nu stiam asta). in sheme el este luat conventional de la + la -. am inteles

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări