Vizitator dany_t Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 asi vrea sa-mi construiesc si eu o minieoliana care sa-mi dea intre 100 si 200w. am gasit undeva niste magneti inel, magnetizati axial si m-am gandit ca ii pot folosi pentru rotor.asi putea sa pun vreo 6-8 bucati unul langa altul pt a obtine un rotor de vreo 6-8 cm , magnetizat permanent (cu o singura pereche de poli) pe care sa-l invart printr-un stator cu vreo 6 bobine? ce parere aveti?pot scoate 100w din aceasta instalatie? acesta este magnetul de care vb http://neomagnet.ro/magneti-inel/10_x_6_x_10_mm_N35_magnet_inel_din_neodim Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Nu ai avea randament cu asa ceva, ar fi nevoie de turatii ridicate si stator cu miez magnetic, care ar produce franare si in gol.Citeste postarile celor ce si-au facut generator cu magneti neodim, sunt destule. Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Primul lucru la care trebuie sa te gandesti,sunt conditiile de relief,circulatia aerului prin zona(directie,intensitate etc),Când stii toate aceste lucruri ai sa poti construi ceva,la pret minim/randamant maxim!(in cazul in care tii cont de ce am scris mai sus) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum