Incepator92 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Salutare , Am achizitionat dintr-un magazin chinezesc acest driver pt becuri . La un pret de 9 lei si cateva grame nu am crezut ca va funciona . Am alimentat un bec de 12v si 40W a functionat perfect si se incalzeste foarte putin . A rezistat cateva secunde bune in scurt . Cand l-am desfacut am observat cat de simplu e construit si am decis sa inteleg modul de functionare . La o redresare monoalternanta a tensiunii de iesire si alimentarea aceluiasi bec driverul produce un zgomot ciudat la fel si la o redresare dublualternanta .De ce ? Am incercat sa extrag schema , doar ca nu am masurat componentele si nu am numarat spirele transformatorului dar daca va fi nevoie o voi face . Vreau sa ma ajutati sa inteleg cum se produce oscilatia de 25 kHz si de ce atatea infasurari in primar ? De ce la iesire rezulta o tensiune cu 2 alternante si nu doar ceva pozitiv dar bine inteles comutat ? Am incercat sa gasesc o oare care asemanare cu oscilatorul colpitts dar am nevoie de lamuriri. As vrea sa construesc o sursa mai exact un redresor pe baza acestei scheme chiar daca nu e fiabila , macar invat ceva pt mine e important ca e simplista . Sper sa nu fi gresit ceva la extragerea schemei . Tranzistorii sunt ceva chinezarii E13005T din cate am citit echivalenti cu MJE13005 . Cautand pe net am gasit o asemanare cu tipologia halfbridge . Sa zicem ca infasurarea x1 am inteleso. Dar cum ramane infasurarile x2 si x3 ? Link spre comentariu
Incepator92 Postat Ianuarie 2, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Nu are nimeni nici o idee ? Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 In legatura cu ce sa avem vreo idee? E o schema simpla de oscilator autoblocat, iar infasurarile X2 si X3 sunt auxiliare, de reactie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum