Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Driver-Halogen->Mod de functionare

Incepator92

Postări Recomandate

Salutare ,

Am achizitionat dintr-un magazin chinezesc acest driver pt becuri .

La un pret de 9 lei si cateva grame nu am crezut ca va funciona . Am alimentat un bec de 12v si 40W a functionat perfect si se incalzeste foarte putin . A rezistat cateva secunde bune in scurt . Cand l-am desfacut am observat cat de simplu e construit si am decis sa inteleg modul de functionare .

La o redresare monoalternanta a tensiunii de iesire si alimentarea aceluiasi bec driverul produce un zgomot ciudat la fel si la o redresare dublualternanta .De ce ?

Am incercat sa extrag schema , doar ca nu am masurat componentele si nu am numarat spirele transformatorului dar daca va fi nevoie o voi face .

Vreau sa ma ajutati sa inteleg cum se produce oscilatia de 25 kHz si de ce atatea infasurari in primar ?

De ce la iesire rezulta o tensiune cu 2 alternante si nu doar ceva pozitiv dar bine inteles comutat ?

Am incercat sa gasesc o oare care asemanare cu oscilatorul colpitts dar am nevoie de lamuriri.

As vrea sa construesc o sursa mai exact un redresor pe baza acestei scheme chiar daca nu e fiabila , macar invat ceva pt mine e important ca e simplista .

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Sper sa nu fi gresit ceva la extragerea schemei .

Tranzistorii sunt ceva chinezarii E13005T din cate am citit echivalenti cu MJE13005 .

Posted Image

Cautand pe net am gasit o asemanare cu tipologia halfbridge . Sa zicem ca infasurarea x1 am inteleso. Dar cum ramane infasurarile x2 si x3 ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Incepator92

2

• Spitfire

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări