Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Technics sa-dx750

Vizitator cbradat

Postări Recomandate

Vizitator cbradat

Buna seara , am un amplituner Technics SA-DX750 care a fost uitat deschis pe sonor dat la minim aproximativ 6 ore dupa care a aparut urmatorul fenomen dupa 1-2 ore de functionare la volum mai mare (-30 db) pierde sonorul pe boxe, soubwooferul care este activ merge in continuare, pentru aprox 3 secunde la fiecare minut, am presupus ca se supraincalzeste si am montat 2 turbine care sa raceasca radioatorul dar situatia nu s-a imbunatatit substantial , fenomenul apare ceva mi tirziu, am schimbat si condensatorii de filtraj al sursei fara a constata o imbunatatire , are cineva vre-o idee.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• t-daniel

1

Vestea proastă e că releele sînt comandate din integratele finale, fiecare cu canalele respective. Încearcă să depistezi la care din integrate e buba, folosind fie modul stereo, fie cel multicanal, sau combinaţii.

Link spre comentariu
Vizitator cbradat

Cred ca amandoua, din momentul in care incepe sa se manifeste intreruperile in ori ce mod stereo surround etc inclusiv auditie doar pe casti fenomenul este acleasi pina ce nu-l opresti o perioada ceva mai lunga min. 15 min dupa care merge ok , la volum mic nu mi-a facut asa cu toate ca a mers si 6- ore continuu sau daca asculti pe casti chiar la sonor mare nu apare fenomenul , am schimbat si pasta de dintre integrate si radiator

Link spre comentariu
Vizitator cbradat

Am gasit pe Alibaba in China dar cantitatea minima este de 10 buc si mai este si transportul , treaba este ca nu am incredere ca se apropie da cacteristicile celor originale.

Link spre comentariu

Verifica integritatea rezistentelor de wattaj, in general valoare marita sau chiar intrerupte, chiar dara arata OK, cosmetic!Am gasit odata un amplificator, de casa, la care pe casti se auzea ok pina pe la jumate din volum, dar pe boxe gijiia de la 3-5% din volum.Ce avea?Rezistentele din emitoare intrerupte (d-alea duble) dar care pe multimetru aratau cam 30 si ceva de ohmi fiecare, nu pot sa-mi dau seama cum...Noroc ca am realizat ca prin finali nu trece curentul cerut de difuzoare...Si masoara si tensiunile de pe pinii integratelor din final, in idle, noteaza-le in minte, si cind dai in el, vezi unde scade, si poate iti dai seama ce si cum.Peste 50%, integratele clasaH sint dead...Schema etaj final in attachments.

Link spre comentariu

Atunci cand nu ai sunet verifica alimentarea operationalelor de pe placa digitala chiar pe pinii lor.Ai acolo si doua tranzistoare stabilizatoare care lucreaza foarte fierbinti. Verifica foarte atent lipiturile din acea zona.

Link spre comentariu
Vizitator cbradat

Multumesc tuturor, in zilele libere de la începutul lui 2014 pun in practica sfaturile voastre si va anunt care a dat rezulta.La Multi Ani !P.S. Azi statia merge super dar este adevarat ca am ascultat doar muzica disco din 80 care nu o prea solicita.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator cbradat

Seara buna , am promis cu rezultate la sfaturile date de voi numai ca timpul nu mi-a permis sa le probez, intr-un fel nu a fost rau ca s-a ivit ocazia si am schimbat boxele de pe spate bang & olufsen de 6 ohmi cu 2 Technics de 8 ohmi si disparut problema si acum doar familia nu-mi permite sa folosesc statia la maxim.Multumesc

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Costica78

Buna ziua, am  acelasi amplif suna fain dar nu stiu ce are ca de la un timp taie sunetul pe boxe si pe casti, dar el ramane aprins, comuta pe alte surse, radio. Precizez ca nu l-am forjat niciodata am ascultat doar radio la el. Ceva sugestii va rog de la cei ce au  avut aceeasi problema, va multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator stefi1981

oricum aceste amplituner Technics SA-DX750 sant construite in bataie de joc :95 nici acum nu sau lecuit am pus mana la un magazin pe un  Sony TA-DA9000ES fierbea :wretre traful in el fara consumator,si ma-i vroiau si 5000 euro pe el cand a iesit prima oara pe piata

Editat de stefi1981
Link spre comentariu
Vizitator stefi1981

da zal si eu deja terminasem liceul si am vazut la un prieten o linie Technics ,platise o galagie de bani,dadea cu ea in doua boxe meloman de 80 watt,si de multe ori intra in protectie panarama de 

SA-EX120,ala imi zicea ca nu duc boxele atata putere 100watt al ampului,nu invers,se incalzea del lua dracii,se contrazicea ca technics,e cel mai tare si sony :85,dupa a cumparat ampul asta sa-dx 750

Editat de stefi1981
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări