Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurarea parametrilor Thiele/Small

Vizitator VeGaATS

Postări Recomandate

• Răspunsuri 114
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

20

• cristian_draghiescu

11

• sesebe

9

• Marian

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca vreau sa aflu fs, la fel ca in lucrarea de la primul post, de unde pot face rost de generator de semnal sinusoidal?

Din calculator. WinISD, Audacity, Sound Forge... Toate au generator de sunet incorporat. Insa eu zic sa te uiti dupa topicul ala al meu care explica cum se masoara din soft, cu audioTester, e mult mai precis asa.
Link spre comentariu

Pai da dar in schema respectiva generatorul de semnal sinusoidal era conectat cu un milivoltmetru si cu o rezistenta.Cum scot eu semnal sinusoidal din calculator?Si cum conectez calculatorul la circuitul respectiv? Multumesc

Link spre comentariu

Pai da dar in schema respectiva generatorul de semnal sinusoidal era conectat cu un milivoltmetru si cu o rezistenta.Cum scot eu semnal sinusoidal din calculator?Si cum conectez calculatorul la circuitul respectiv? Multumesc

Am explicat mai sus cum scoti semnal sinusoidal din calculator. Iar calculatorul il conectezi pur si simplu in locul generatorului de semnal... Printr'un amplificator audio evident, ca nu duce placa de sunet asemenea sarcina. Si daca tot o faci din calculator, fa'o cu softul mentionat de mine, ca e mult mai putina bataie de cap. Am facut prin ambele metode deci stiu ce vorbesc.
Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Pentru cine are nevoie...În PDF-ul ăsta am comprimat conţinutul unui capitol dintr-o lucrare pe care o începusem mai demult şi pe care am abandonat-o după ce am aflat ce „pain in the butt” e să publici în România.despre proiectarea incintelor bass-reflex. VeGa

Din pacate, atasamentul a disparut!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Uite, aici:

http://virtuelvis.com/archives/2004/09/audio-test-cd

e vorba de un CD cu 63 de frecvente de la 20Hz la 22000Hz (ai lista acolo in josul paginii). Au doar 10 secunde fiecare, dar te descurci cu ele (le pui in bucla...etc). Atentie ca arhiva:

http://virtuelvis.com/download/201/testcd.7z

desi are 218KB, dupa decomprimare va deveni de 160MB.

Sau aici:

http://www.realtraps.com/test-cd.htm

sunt cu pas de 1 Hz

O zi buna.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Am masurat inductanta unui difuzor cu un L metru si mi-a dat o alta valoare 0.2mH masurat fata de 0.8mH specificatii fabricant, unde gresesc ?Vreau sa fac un circuit de stabilizare a impendantei (Zobel) si caut sa aflu impendanta reala a difuzorului.

Link spre comentariu

L difera in fc de frecv,producatorul masoara L la o frecv,aparatul tau la altacircuitul de liniarizare a impedantei nu se stabileste insa dupa o frecv fixa,se masoara impedanta difuzorului (in cutie daca este cazul) si se compara graficele cu si fara circuit

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

L difera in fc de frecv

Îmi cer scuze, dar de când mărimea inductanţei este funcţiede frecvenţă ? S-a reformat cumva electrotehnica şi eu încăn-am aflat ?...Dar dvs. aţi vrut să spuneţi "REACTANŢA INDUCTIVĂ", ceea ceeste cu totul şi cu totul altceva.Şi ca să nu promovăm/perpetuăm erori pe un forum tehnic,îmi permit să reamintesc faptul că inductanţa depinde deforma şi dimensiunea bobinei, de numărul de spire şi denatura materialului prin care se închide fluxul magnetic(liniile de câmp), adică :L = μ (N^2*S)/l, undeμ = μ0*μr ("0" şi "r" sunt indici)μ0 - permeabilitatea absolută a viduluiμr - permeabilitatea relativă a materialului magneticPentru bobine fără miez (aer) μr = 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări