battobataaree Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 buna ziua,am si eu o curiozitare ,stiu ca un difuzor bun e un difuzor cu magnet bun in primul rand ,pentru ca asta sta la baza performantei lui . Am 2 difuzoare isophon cu magnet ALNICO si m-am gandit sa pun un magnet NEODYM peste cel original alnico in speranta ca voi creste campul magnetic al miezului central,presiunea difuzorului implicit inductia magnetica fa fi mai mare ..am mai vazut difuzoare cu magnet dublu si de asta cer si eu sfaturi legat de configuratia asta a mea,daca aduce vre-un plus in performata . Problema mea si dilema mea este urmatoarea: difuzoarele cu magnet alnico au o constructie aparte ,adica magnetul are o latura fixata de miezul central si cealalta de carcasa metalica cu rol de prindere ,eu vreau sa pun magnetul neodym peste carcasa de metal pentru a nu descentra miezul si sunt curios daca se face transfer de camp magnetic destul de bun, incat sa intaresc campul in miezul central, tinand cont ca exista o suprafata de metal a carcasei intre cei doi magneti, ..va multumesc! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 S-a discutat şi răsdiscutat despre această găselniţă comercială, apărută în anii 90, atunci se folosea un magnet mai mic lipit în afara circuitului magnetic, ptr anularea pierderilor magnetului difului şi protejarea ecranelor tv catodice în primele sisteme audio-video. Acelaşi lucru se putea face cu un clopot din tablă groasă, dar nu mai era la fel de spectaculos în reclame. Nu vei reuşi nimic, poate chiar mai scazi din cîmpul slab al magneţilor alnico. Link spre comentariu
battobataaree Postat Decembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2013 salut zal, ma bucur sa te "aud" din nou ..problema mea de fapt e alta, stiu ca magnetii alnico sufera in timp de boala demagnetizarii ,datorita proprietatii lui si a bobinei difuzorului prin care trece curent AC .Cel mai mult m-ar interesa un procedeu de reincarcare a magnetilor alnico ,tinand cont ca difuzoarele au peste 50 de ani ,iar ideea mea cu adaugarea magnetului neodym pe spatele celui alnico era mai multin sensul ca se remagnetizeaza permanent magnetul alnico ,datorita celui neodym ..altfel nu stiu cum i-as putea remagnetiza pe astia alnico,exista vre-un laborator ,sau vre-un procedeu DO IT YOUR SELF? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 31, 2013 Partajează Postat Decembrie 31, 2013 De unde curent continuu? Doar dacă foloseşti un amplif dereglat. Deriva la ieşire e bine să fie mai mică de +/-50mVcc. Pe de altă parte, cînd au fost produse acele difuri, se foloseau amplifuri pe lămpi, cu ieşire prin trafo, deci excluse orice influenţe ale curentului continuu.Procedeul industrial de magnetizare depăşeşte clar posibilităţile unui amator. Link spre comentariu
battobataaree Postat Ianuarie 2, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 De unde curent continuu? Doar dacă foloseşti un amplif dereglat. Deriva la ieşire e bine să fie mai mică de +/-50mVcc. Pe de altă parte, cînd au fost produse acele difuri, se foloseau amplifuri pe lămpi, cu ieşire prin trafo, deci excluse orice influenţe ale curentului continuu.Procedeul industrial de magnetizare depăşeşte clar posibilităţile unui amator.am spus curent AC ,nu curent continuu ,datorita curentului AC se demagnetizeaza magnetul si am amplif pe lampi ... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Bătrîneţea... păi curentul alternativ nu e periculos, mai corect spus, cîmpul creeat de bobină. Problema difurilor astea e natura materialului, care nu e prea stabilă în timp. Poate că nişte difuri normale noi, sau mai vechi dar ceva de calitate, să fie mai avantajoase. Link spre comentariu
battobataaree Postat Ianuarie 2, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Bătrîneţea... păi curentul alternativ nu e periculos, mai corect spus, cîmpul creeat de bobină. Problema difurilor astea e natura materialului, care nu e prea stabilă în timp. Poate că nişte difuri normale noi, sau mai vechi dar ceva de calitate, să fie mai avantajoase.da,pai asta e problema ca imi cam pare rau de ele ca se aud fain ,dar cu siguranta au diferente de dinamica intre ele datorita magnetilor demagnetizati ..eu din cate am citit pe alte forumuri din afara ,astia se pot remagnetiza cu ajutorul unor magneti mai puternici ca neodym ,dar nu e ok sa descentrezi difuzoarele pentru asta ,de asta ma gandeam ca adaugarea unor magneti neodym pe spate ar ajuta la remagnetizarea lor constant in timp ...si ca si calitate ,ma bazez pe ele ca sunt totusi isophon Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Daca nu pui cum trebuie magnetul suplimentar, efectul e de slabire a campului magnetic. Poti pune o poza cu difuzorul sa vedem daca merita incercat ? Link spre comentariu
battobataaree Postat Ianuarie 2, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Daca nu pui cum trebuie magnetul suplimentar, efectul e de slabire a campului magnetic. Poti pune o poza cu difuzorul sa vedem daca merita incercat ?buna seara, iata 3 poze cu ele si sunt tare curios de cum ar trebui pus magnetul suplimentar ..multumesc! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Nu se poate pune. Singura variantă ar fi să se desfacă partea cu magnetul şi piesele polare şi să fie înlocuită cu una modernă, dar duce la alterarea caracteristicilor acustice. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Trebuie inlocuit vechiul magnet, nu exista o alta varianta acolo. Chiar daca ar avea un efect alaturarea unui magnet mic in interiorul piesei polare, efectul ar fi insesizabil.Iar un magnet Neodym similar ca forma si marime cu cel original s-ar putea sa coste cat difuzorul icon_jook Link spre comentariu
battobataaree Postat Ianuarie 2, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Trebuie inlocuit vechiul magnet, nu exista o alta varianta acolo. Chiar daca ar avea un efect alaturarea unui magnet mic in interiorul piesei polare, efectul ar fi insesizabil.Iar un magnet Neodym similar ca forma si marime cu cel original s-ar putea sa coste cat difuzorul icon_jookaha am inteles ,dar o varianta de reincarcare exista? ..unii spuneau ce s-ar putea incarca cu o bobina infasurata in jurul lui si inseriata cu o rezistenta de putere la o baterie de masina ar functiona,desi eu stiu ca magnetii se incarca cu ajutorul tensiunii mari ,nu a curentului mare.. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Daca va veti uita pe Discovery, exista acolo un film in care se arata de la zero fabricarea magnetilor metalici.Chestia cu cateva spire de 1-2mm in jurul magnetului si dat impulsuri de la o baterie auto e doar o picatura intr-un ocean pentru magnet. Daca aplici campul gresit il demagnetizezi mai rau, iar incalzirea excesiva a sarmei strabatuta de curentul de scurtcircuit va fi si ea daunatoare (vezi Punctul Curie)Magnetizarea se incepe inca din etapa de turnare a magnetilor si se finalizeaza prin aplicarea de campuri magnetice foarte intense, practic imposibile amatorilor.Am magnetizat si eu de curiozitate bucati de otel cu ajutorul acumulatorului, dar campul obtinut e foarte slab, merge doar daca vrei o surubelnita magnetica Link spre comentariu
battobataaree Postat Ianuarie 2, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Daca va veti uita pe Discovery, exista acolo un film in care se arata de la zero fabricarea magnetilor metalici.Chestia cu cateva spire de 1-2mm in jurul magnetului si dat impulsuri de la o baterie auto e doar o picatura intr-un ocean pentru magnet. Daca aplici campul gresit il demagnetizezi mai rau, iar incalzirea excesiva a sarmei strabatuta de curentul de scurtcircuit va fi si ea daunatoare (vezi Punctul Curie)aha am inteles ,deci nu prea ramane decat sa caut un gaussmetru ,sau un teslametru si sa vad daca au inductia mult mai mica decat cea din catalog ,constituind o mare problema in performantele lor... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum