cearda Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 As dori sa stiu ce componenta este aceasta (din poza alaturata). Ma refer la cele pe care scrie :5v,6v,7v...... Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Slimentatorul este unul universal si daca in functie de piesele astea scoate tensiunea de iesire poate fi ceva zenner dupa poza nu imi pot da seama. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 29, 2013 Administratori Partajează Postat Decembrie 29, 2013 poate fi si o rezistenta chioara Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Asta'i alimentator laptop cu tensiune de iesire selectabila ?La prima vedere , pare ceva lampa de ... ON. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Daca se monteaza in locul indicat de sageata(in foto) cred ca sint diode Zenner.La cit este de mica "scula"respectiva mas mira sa poata debita curentii indicati in tabel.Sigur este o chinezarie. Link spre comentariu
idm_luci Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Sunt rezistente in capsulele respective , in functie de rezistenta capsulei alimentatorul scoate tensiunea inscrisa pe capsula , eu am montat in locul lor un potentiometru neavand capsulele respective . Link spre comentariu
cearda Postat Decembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Asta'i alimentator laptop cu tensiune de iesire selectabila ?La prima vedere , pare ceva lampa de ... ON.Da,este alimentator universal pt laptop (poate fi folosit si la altceva).Ciudat este ca acele componente nu se pot masura deloc. :nas:O sa revin cu poze din interiorul lui. Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Nu arata nimic nici pe scala de diode nici pe megaohmi? Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 "O sa revin cu poze din interiorul lui." - nu'i rau , macar vedem ce rol au si lamurim . Link spre comentariu
cearda Postat Decembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2013 "O sa revin cu poze din interiorul lui." - nu'i rau , macar vedem ce rol au si lamurim .Asa arata: In mufa neagra se introduc acele componente. Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Intra doar intr-o pozitie sau in ambele? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Cel mai probabil acei jumperi contin rezistente de diverse valori, asa cum a spus si colegul idm_luci.Am mai intalnit alimentatoare in comutatie cu reglaj in trepte prin rezistente, se poate inlocui cu un potentiometru. Link spre comentariu
cearda Postat Ianuarie 1, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 Cel mai probabil acei jumperi contin rezistente de diverse valori, asa cum a spus si colegul idm_luci.Am mai intalnit alimentatoare in comutatie cu reglaj in trepte prin rezistente, se poate inlocui cu un potentiometru.Asa este,l-am inlocuit cu un semireglabil de 100K si se poate regla de la 5v la 32v.Daca pun un semireglabil de 200k a-mi ajunge pana la 64v,dar scad A. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 1, 2014 Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 Pastreaza domeniul de reglaj initial ca altfel afectezi stabilitatea schemei. Oricum, la tensiuni mari, curentul maxim va fi ceva mai mic. Link spre comentariu
idm_luci Postat Ianuarie 1, 2014 Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 eu mi-am notat valoarea rezistentei pt 5v si pt 24v si am facut un montaj reglabil sa mearga doar intre aceste valori rezistenta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum