Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pcb

Jacobs

Postări Recomandate

Am citit undeva ca se poate printa schema unui cablaj si pe o foaie de hartie , la o imprimanta xerox de calitate ...care ulterior se va transpune pe cablaj cu fierul de calcat. Ce parere aveti va functiona?'' Folia este de unica folosinta. Daca aveti neaparat nevoie de cablaj, merge si cu foaie normala de hartie, insa rezolutia este mai proasta. Daca aveti trasee groase (1mm) si spatiere mare, merge. Eu am facut cateva placi asa. Se spala bine placa de cupru si se degreseaza. Eu folosesc CIF si neofalina. Foaia printata cu imprimanta cu laser (neaparat si la o calitate buna) se pune pe placa de cupru, bineinteles, cu tonerul spre cupru, nu mai puneti foi peste aceasta si cu fierul de calcat (de preferabil cu talpa dintr-o bucata, nu modelele cu abur) dat la maxim aplicati si tineti apasat puternic timp de 10 secunde... Apoi calcati practic placa in diferite directii. Foaia trebuie sa se ingalbeneasca puternic, aproape spre ardere, si practic sa ramana lipita de placa. Atunci e gata. Asteptati sa se raceasca si spalati hartia ramasa lipita sub jet de apa cu ajutorul unei periute de dinti... Tonerul nu se va lua, dati fara frica. Cu un marker rezistent la apa completati eventualele bucatele de trasee care nu sunt acoperite cu toner, uscati cu un uscator de par si gata. Urmeaza corodarea. Succes!''

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiferaru

1

• Jacobs

1

• gab19

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări