Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LISTA MAGAZINE COMPONENTE ELECTRONICE

nea_bobina

Postări Recomandate

Acum 4 ore, Ovidanie a spus:

Ce acumulator avea in original? Pb-acid sau de ăia cu potasă caustică?

Dacă ar fi să-i faci acumulator, indiscutabil mergi pe Li-ion. Este cel mai ieftin.

NiCd, format R14. S-ar putea sa-i aiba, am confundat-o eu cu alta.

A2.jpg

A1.jpg

Link spre comentariu

Cel mai bine, upgradată pe Li-ion. Cred că stația este făcută să se alimenteze și din bateria mașinii, deci până in 16V nu ar trebui să fie probleme. Trei buc. Li-ion serie incărcați la max. livrează 12,8V.

Link spre comentariu

Nu se alimenteaza decat de la acumulatorul lui, nu are nici o alta varianta. O sa incerc maine sa mai incarc acumulatorii aia, nu par prea avariati. Statia am luat-o cu 30 de lei de la un talcioc radioamatoricesc (parca la Campina). Functioneaza.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Convorbire telefonica :

-Ce reclamatie aveti?

-Am primit BC546 cu terminatia B in loc de C

-Pai asta aveam in cutia cu BC546, nu stiam asta cu literele, sunteti primul care reclama asa ceva

doar am mai vandut si nimeni nu a refuzat marfa...daca vreti va trimit banii in cont

-Nu-i vorba de bani e suma ff mica,am asteptat si nu am produsul dorit ,doar va rog sa corectati pe site

-Ne scuzati si multumim pt intelegere.

Link spre comentariu

Da... si aplicatia era pentru navete spatiale... Tot ce difera este Hfe (beta / factor amplificare) - nu prea vad unde asta este critic.

In plus nu discutam de vreun NPN special, ci de unul de uz general, oarecum TUN (tranzistor universal NPN) deci cam in 99% dintre schemele uzuale va face fata bine 546A in loc de 546C, deci cu atat mai mult B-ul va fi OK.

Daca factorul de amplificare ar fi critic s-ar folosi vreun Darlington (component unic) sau s-ar monta doua tranzistoare din astea in conexiune Darlington.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări